A ciprusi élvonalban szereplő Nea Salamina hivatalosan is bejelentette Jonathan Heris szerződtetését. A klub rövid közleménye szerint a rutinos hátvéd a 2020/21-es idény végéig írt alá, plusz egy év hosszabbítási opcióval.

A 29 éves védő egy belga portálnak nemrég úgy nyilatkozott, hogy egy “napos országban” folytatná pályafutását.

Júniusban azonban lejár a szerződésem, és nem maradok tovább. A célom az, hogy ismét örömöt leljek a futballban, találjak magamnak egy csapatot, valamilyen napos országban, amit én és a családom is élvezhetek. Ciprus. Izrael…majd meglátjuk. Most egyelőre az a fontos, hogy sikeresen fejezzük be az idényt az Újpesttel. Ciprusról már érdeklődtek irántam, majd kiderül, mit hoz a jövő. Belgium? Korábban azt mondtam, a karrierem végén majd hazatérek. De még nem tartok ott – mondta jövőjéről korábban a belga légiós.

Az átigazolásról az Újpest hivatalos felületein egyelőre nem adott tájékoztatást.

Heris a második időszakát tölti a Megyeri úton és ebben az idényben is alapembere volt együttesének, 26 NB I-es meccsén 1 gól és 1 gólpassz fűződik a nevéhez.

A koronavírus-járvány miatt a márciusi megszakításkor Heris leendő csapata, a Nea Salamina 25 ponttal a nyolcadik helyen állt a 12 csapatos bajnokságban.