Korábban már beszámoltunk arról, hogy többek között Litauszki Róbert és Zsótér Donát eligazolása is szinte biztosnak mondható Újpesten (előbbi a Vasashoz tart, utóbbit az angyalföldiek mellett a Honvéd is vinné) , de nem csak ők lehetnek fontos távozók a nyáron.

A jelek szerint ugyanis az a belga Jonathan Heris is elhagyja a lilákat, aki már a második időszakát tölti a Megyeri úton és ebben az idényben is alapembere volt csapatának, 24 NB I-es meccsén 1 gól (épp a napokban fejelte a Fehérvár kapujába) és 1 gólpassz fűződik a nevéhez. Mint azt a 29 éves bekk egy belga portálnak adott nyilatkozatában elárulta, hogy például Litauszkihoz és Zsótérhoz hasonlóan az ő szerződése is lejár az idény végén, és biztos, hogy elhagyja a klubot, sőt, Magyarországot is.

Heris még 2013-ban igazolt először Újpestre.

A terv nem az volt ereditleg, hogy ilyen sokáig itt maradok majd…Roderick Duchatelet tulajdonos azt mondta, hogy ugródeszka lehet nekem a klub, ahonnan eljuthatok majd például a család többi csapata közül a Standard Liége-hez vagy a Charltonhoz is. Akkor jó ötletnek tűnt a levegőváltás, hogy valami egészen újat próbálhatok ki. Végül három évig maradtam Újpesten, majd eligazoltam a Puskás Akadémiához, ahol két idényt töltöttem el.

Ha valamit bánok utólag, az az, hogy akkor nem hagytam el Magyarországot. Jó nagy hülyeség volt a részemről.

Persze nem csak negatívumok vannak, hiszen itt ismerkedtem meg a párommal, van is egy 13 hónapos kislányunk, ők nem lennének nekem Magyarország nélkül. Próbáltam aztán utána is eligazolni innen, de végül úgy döntöttem, maradok még egy idényt Újpesten, amelynek nagyon kellett egy védő.

Júniusban azonban lejár a szerződésem, és nem maradok tovább. A célom az, hogy ismét örömöt leljek a futballban, hogy találjak magamnak egy csapatot, valamilyen napos országban, amit én és a családom is élvezhetek. Ciprus. Izrael…majd meglátjuk. Most egyelőre az a fontos, hogy sikeresen fejezzük be az idényt az Újpesttel. Ciprusról már érdeklődtek irántam, majd kiderül, mit hoz a jövő.

Belgium? Korábban azt mondtam, a karrierem végén majd hazatérek. De még nem tartok ott – mondta jövőjéről a belga légiós a walfoot.be oldalán.

TOVÁBBI EXKLUZÍV HÍREKÉRT KÖVESD A CSAKFOCI.HU-T A FACEBOOKON IS: