Az Újpest 30 éves támadójának, Simon Krisztiánnak március 5-én, a Puskás Akadémia elleni 2-1-s győzelem volt a 200. NB I-es mérkőzése. A háromszoros magyar válogatott játékos az ujpestfc.hu-nak beszélt karrierjéről.

Simon 2009-ben Zalaegerszegen, győztes meccsen debütált az élvonalban, Willie McStay irányítás alatt. Március elején a 200. mérkőzését szintén sikeres bajnokin érte el.

Már a pályafutásom legelején is az volt a célom, hogy minél több meccset játszhassak majd, lehetőleg lila-fehérben, és ez sikerült, itt a nevelő egyesületemben léptem pályára mind a 200 találkozón. Egyszóval nagyon boldog vagyok, sokat jelent számomra az, hogy elérhettem ezt a számot – fogalmazott Simon.

A lila-fehérek számára az utóbbi évek egyik legemlékezetesebb mérkőzése, a Fradi ellen 6-0-ra megnyert derbi, ezzel az állásponttal Simon is egyetért, de ezenkívül is tudott említeni néhány parázs bajnokit.

Igen, a legemlékezetesebb meccs a 6-0. Az volt 7. NB I-es találkozóm, akkor ismerhettek meg jobban a szurkolók. Az tényleg egy történelmi 90 perc volt, örülök, hogy annak részese lehettem olyan fiatalon. Nyilván volt még több is, ami kiemelhető lenne, de személyes élményeim miatt két olyan bajnokira emlékszem vissza szívesen, amikor hosszabb sérülés után tértem vissza. Az első ilyen a Balmazújváros elleni mérkőzés amikor csereként beállva sikerült gólt szereznem és 1-0-ra nyertünk. Ráadásul az volt az Újpest 3000. élvonalbeli mérkőzése. A másik pedig, amikor 2019-ben a harmadik keresztszalag műtétem után visszatérve egyenlíteni tudtam a Ferencváros ellen. Ezek nagyon sokat számítottak nekem akkor és most is, ezekre szívesen emlékszem vissza.

Simon pályafutása során légióskodott a holland Feyenoord csapatában, valamint a német másodosztályú 1860 München csapatában is, mindenesetre a 6-0-s diadal él benne legélénkebben a mai napig.

– A mai fejemmel tudom igazán, hogy amit ott, akkor véghez vittünk az egy életre szóló élmény és megismételhetetlen.

Több jó emlék és mérkőzés is van, de olyan nem, mint az, ott minden összejött. Ha ma lenne ilyen, annak is ugyanúgy tudnék örülni, hiszen tudom, hogy ez olyan mérkőzés, ami egy pályafutás alatt is nagyon ritka és örökre megmarad.

A IV. kerületiek támadója az interjú végén elmondta, hogy karrierje teljességéhez szeretne bajnoki címet is ünnepelni a lilákkal.

– A 200 után a következő kerek szám a 300, úgyhogy akkor célozzuk meg azt, még reális is lehet. Értelemszerűen a góljaim számát is szeretném még növelni, de ami a legnagyobb öröm lenne számomra, akkor lenne kerek az újpesti karrierem, hogyha egy bajnoki címet tudnánk együtt ünnepelni. Az még hiányzik, azért még dolgozni kell, de az nagyszerű lenne. Azt se bánom, ha nem kell rá várni a 300. meccsig.

A Fradi ellen javítana a Vidi válogatott játékosa: “Nagy lökést adna, ha pont az FTC ellen aratnánk az első sikert”