Honvéd – Diósgyőr 1-0

Supka Attila (Honvéd):Tudtuk előre, hogy nehéz dolgunk lesz. Híres Gábor kollégámmal megnéztük a DVTK Vidi elleni mérkőzést, és láttuk, hogy szervezett csapat lesz a riválisunk, amely nagyon jól megszervezi a védekezését és abból próbál kontrázni. Fontos volt, hogy türelmesek legyünk, hogy figyeljünk arra, hogy ne tudják végigvinni a kontrákat, mert abból lehettek volna problémáink, ahogy az első félidő végén volt is, akkor Gróf Dávid védett nagyot. Az első játékrészben nem azt nyújtottuk, amit szerettünk volna látni, hiányzott a dinamika, nem voltak meg a mélységi beindulások. A második félidőre ritmust váltottunk, magasabb fokozatba kapcsoltunk, és több lehetőségünk is volt, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Bízom benne, hogy a következő két hétben fel tudunk annyira frissülni, és olyan állapotba kerülünk, hogy az előttünk álló mérkőzéseken a szükséges gyorsasággal és dinamikával futballozzunk. (honvedfc.hu)

Fernando Fernandez (DVTK):Mindkét csapat számára kemény mérkőzés volt. Tiszteltük az ellenfelet, hiszen az előző bajnokságokban kiválóan szerepeltek, és sok jó játékossal rendelkeznek. A Honvéd kevés érintéssel támad, sok labdát juttatnak föl a támadókhoz, ezért a középpályán egységesen kellett védekezni, nekünk pedig lehetőségünk nyílt a kontrákra. Tudtuk, hogy kiegyensúlyozott meccs vár ránk, ahol végül az a csapat nyert, amelyik jobban használta ki a lehetőségeit. A Vidi elleni meccshez hasonlóan több ellentámadásunk is azon akadt el, hogy rossz döntést hoztunk, vagy nem voltunk kellően pontosak, ha ezekben a helyzetekben sikerülnek a kulcspasszok, akkor legalább helyzettel tudtuk volna befejezni a támadásokat. Két-három tiszta helyzetet így is kialakítottunk miként a hazaiak is, de egyet sem sikerült értékesíteni ellentétben velük. A kapott gól előtt sem tudtuk végigvinni a kontrát, ebből kaptuk a gólt is. Nem csak a támadókkal, hanem a csapat támadójátékával sem vagyok elégedett, ha 10 meccsen csak 7 gólt szerez egy csapat, akkor kétségtelenül gond van. A legnagyobb probléma a pontatlanság támadásban és védekezésben, illetve az, hogy nincs állandóság, nagyon hullámzó a teljesítmény. Jól jön a szünet, mert sokat kell dolgoznunk, van mit javítanunk minden területen. (dvtk.eu)

Paks – Kisvárda 4-1

Csertői Aurél (Paks):Jól kezdtük a mérkőzést, vezettünk 2-0-ra, utána ráültünk az eredményre. A második félidőben az ellenfél sem nagyon szorongatott minket. Teljesen megérdemelten nyertünk, lehet, hogy nem volt ekkora különbség a két csapat között. Akadtak veszélyes kontráink, ezeket be kellett volna rúgni. Ha nyerünk, mindig kerek a világ. Egy kicsit bánom, hogy most jön egy hosszabb szünet. (paksifc.hu)

Kisvárda (Dajka László): – Idegenben játszottunk, a játékkal akár még elégedett is lehetnék. Három-négy nagyon komoly lehetőséget alakítottunk ki, de elhibáztuk őket. A mérkőzés elején egy súlyos egyéni hibából kaptunk gólt, és a dekoncentráltságunk miatt a Paks eldöntötte a mérkőzést pillanatok alatt. Felkészültünk, de ilyen mérkőzések vannak. Ahogy eddig is mondtam, nagyon nehéz dolgunk lesz, és nehéz meccsek várnak ránk. Nekünk, mint kiscsapatnak nem szabad ennyi hibával futballozni hátul, mert akkor így megbüntet minket a sors, ahogy ma is. Nem leszünk világverő csapat, de voltak és lesznek szép mérkőzéseink. Fokozatosan fejlődünk, azonban ez a mai mérkőzés az eredmény tekintetében ezt nem mutatta meg. Olyan gólokat kaptunk, amit alacsonyabb osztályban sem szabad lett volna kapni. (kisvardafc.hu)

TABELLA: AZ NB I ÁLLÁSA ITT!

Mezőkövesd – Haladás 2-0

Kuttor Attila: (Mezőkövesd): – Nagyon jól játszottunk, de csak az hiányzott, hogy hamarabb eldöntsük a mérkőzést. Örülünk a győzelemnek és édesebb, hogy megharcoltunk érte a végén. Minden mérkőzés más, most így sikerült, és valóban az első félidőben eldönthettük volna a találkozót. A második félidőben is megvoltak a lehetőségeink, hogy eldöntsük a találkozót, de a végén azért sikerült. (M4 Sport)

Horváth Ferenc (Haladás): – Az első félidőt nem tudom egy Hitchcock-filmhez hasonlítani, mert nem volt benne egy csepp vér sem. Nagyon enerváltan játszottunk, ami abszolút nem tetszett. A második félidő képe alapján a pontszerzés bőven benne volt, hiszen voltak nagyon nagy lehetőségeink. Valamit kezdeni kell az ilyen első félidőkkel, mert így nem lesz könnyű meccset nyerni. A futballt ki kell engesztelni, úgyhogy ez nagyon nagy meló lesz, nagyon sok idő kell hozzá, de nagyon sok idő van még a bajnokságból is.  (M4 Sport)

Újpest – Puskás Akadémia 2-0

Nebojsa Vignjevics (Újpest):Egy majdnem tökéletes mérkőzést játszottak ma a fiúk, gratulálok érte a csapatnak. Nemcsak a két szerzett gól miatt vagyok boldog, hanem a sok kialakított helyzet végett is. Az első perctől az utolsóig agresszívan futballoztunk, gyorsak voltunk, nem adtunk lehetőséget a vendégeknek, hogy kibontakozzanak. Nagyon örülök Novothny Soma góljának, tudom, milyen nagy volt rajta a nyomás, bízom benne, hogy a gólgyártás folytatódni fog a jövőben is. (ujpestfc.hu)

Benczés Miklós (Puskás Akadémia): – Nem mertünk futballozni, és ezt leginkább a középpályásainkon éreztem, akik nem kezdeményezték a játékot. Sokkal többet kellett volna előre játszani, oldalváltásokat kellett volna eszközölni, amiket gyakoroltunk is a héten, de nem ezeket a megoldásokat választottuk. (M4 Sport)

Ferencváros – Debrecen 2-2

Szerhij Rebrov (Ferencváros):Rendkívül nehéz 70 percet emberhátrányban játszani, de az egész csapat nagyon karakteres játékot mutatott, ahogyan ezt a hátrányt kezeltük, harcosak voltunk. Természetesen benne vannak a mérkőzésben ezek a buta tényezők, mint a kiállítás, de ettől függetlenül olyan játékot nyújtottunk, amilyet szerettünk volna, hiszen a szurkolókért is játszottunk ezen a mérkőzésen. Elmagyaráztam a csapatnak, hogyan kell hátrányban küzdeni, hogyan szerezhetünk újabb gólokat. A szélen, illetve a keresztmozgásokban olyan helyzeteket teremtettünk és olyan karaktert mutattunk, amelyet elvárok a fiúktól. Nehéz játszani ilyen helyzetben, hiszen az ellenfélnél eggyel több játékos van, ettől függetlenül a gólhelyzeteinket úgy használtuk ki, ahogy kell és a támadásainkat úgy vittük végig, ahogy terveztük. (fradi.hu)

Herczeg András (Debrecen): – Jó és izgalmas találkozót vívtunk, sajnálom, hogy elmaradt egy még nagyobb bravúr. Közel voltunk hozzá. A Ferencváros egy nagyszerű gárda, tíz emberrel is ránk kényszerítette az akaratát. A játékosok védték az eredményt, ezért nem mertek támadni. A csapat nagyszerűen helytállt. Nagy szívvel és nagyszerűen játszottak a Ferencváros otthonában. Ezt az egy pontot is értékelni kell a Fradi otthonában. (boon.hu)