Mezőkövesd – Ferencváros 3-0

Kuttor Attila (Mezőkövesd):Nagyon komoly értékmérő mérkőzés volt, ahol a bajnokságot vezető, a mezőnyből is kiemelkedő csapat ellen tudtunk szerepelni és azt gondolom, a mutatott játék alapján megérdemelten nyertük meg a találkozót. Talán a legjobb teljesítményt nyújtottuk, amióta én vagyok a Mezőkövesd edzője. Nem bírtuk 90 percig a letámadást, kellett ezen változtatni, de a mérkőzés nagy részében ez jól működött, és ennek köszönhető a győzelmünk is. Nem ajánlok senkit a csapatomból a válogatottba, ha a szövetségi kapitány látta a mérkőzést, akkor ő el tudja dönteni, hogy ki az a játékos, aki esetleg tud segíteni a csapaton. Személyes véleményem szerint azonban van olyan kövesdi játékos a jelenlegi forma alapján, aki a válogatott segítségére tudna lenni. Ez a három pont ugyanannyit ér, mint minden más mérkőzésen, de annak tükrében, hogy ez a Ferencváros nemzetközi porondon is megmutatta erejét, plusz vezeti magasan a bajokságot, így nagyon komoly és értékes teljesítmény volt a részünkről, aminek nagyon örülök.

Szergej Rebrov (Ferencváros):Gratulálok a Mezőkövesdnek, megérdemelte a győzelmet. Küzdöttek az első félidőben, nagy nyomást fejtettek ki ránk. Próbáltunk kialakítani helyzeteket, voltak is lehetőségeink. Egy ilyen vereség benne van a futballban, keményen kell tovább a jövőben is. Emlékszem az eddigi, Mezőkövesd elleni meccseinkre, mindig nehezen tudtunk itt nyerni. Hazai körülmények között nagy erőt képviselnek. A játékosoknak nyomás alatt is a legjobb döntéseket kell meghozni, de ez nem könnyű. Ha lehetne választani, én inkább azt választanám, hogy egyszer kapjunk ki 3-0-ra, minthogy háromszor egymás után 1-0-ra. Az elmúlt mérkőzéseinken az ellenfeleink nem fejtettek ki ekkora nyomást ránk. A hibákra válaszokat kell találnunk. Ma nem sikerült a jó döntéseket meghoznia a játékosoknak. (fradi.hu)

Honvéd – Puskás Akadémia 1-1

Giuseppe Sannino (Honvéd):Nagyon mérges vagyok, mert két ponttal kevesebbel távozunk ma este, mint amennyivel kellene. Nagy lehetőségeink voltak, persze egy jó ellenfél ellen játszottunk, de megérdemeltük volna ma este a győzelmet. A labdarúgásban ez is benne van. Mindig azt hallom, hogy kevés helyzetet alakítunk ki, kevés kapura lövésünk van. Aztán tessék a ma esti teljesítményünk erre rácáfolt. Természetes, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. Már az első félidőben is voltak lehetőségeink, bár akkor nem az ízlésem szerint alakultak a dolgok. Rendkívül sok helyzetünk volt. Kifejezetten mérges vagyok, aminek a legfőbb oka az, hogy öt perccel a vége előtt egyszerűen nem lehet így kiengedni. A játékunkhoz úgy kell ragaszkodni, mint az életünkhöz. Nem lehet egy ilyet megengedni öt perccel a lefújás előtt, hogy az ellenfél eljusson a kapunkig, és ki is használja a helyzetét. A legutóbbi kupameccsünkön is hasonló történt a második gól előtt. (honvedfc.hu)

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Nem vagyok elégedett a csapatom teljesítményével, főleg a középpályán hibáztunk sokat, Urbliktól és Knezevicstől is többet vártam, hiszen ők kulcsemberei a csapatnak. Nem csak az a baj, hogy nem teljesítettünk jól a középpályán, hanem nagyon sok labdát is veszítettünk a találkozón. Nagyon idegesek voltunk, mintha megijedtünk volna attól, hogy egy közvetlen riválissal mérkőzünk. Tisztában voltunk vele, hogy erős csapattal találkozunk, és ha nem féltünk volna, akkor megnyerhettük volna a meccset. Ennyi hibával azonban nem lehet győzni. A hajrában sikerült kiharcolni a döntetlent, azonban nagyon elégedetlen vagyok a játékunkkal. A döntetlen nem rossz eredmény, viszont mindig azt nézem, hogy milyen teljesítményt nyújtunk, és sok hibával, idegesen futballoztunk, sokszor nem is ismertem rá a játékosaimra. Ami pozitívum, hogy megtartottuk a kétpontos előnyünket a Honvéddal szemben. (honvedfc.hu)

Kaposvár – Újpest 0-1

Disztl László (Kaposvár):A mai mérkőzésen is helyzeteink, lehetőségeink megvoltak, a kapufát is eltaláltuk. Újra az ellenfél kapusa nagyszerűen védett. A játékvezető sem volt velünk. Ugyanúgy a csapat ezután is mindent meg fog tenni a jó szereplésért. (M4 Sport)

Nebojsa Vignjevic (Újpest):Nagyon fontos három pontot sikerült szereznünk ezen a találkozón. Méghozzá egy nehéz mérkőzésen, ahol a Kaposvár az első percekben igencsak meglepett bennünket, a jó előre játékkal, a sok fejessel, a lecsorgókért folytatott komoly küzdelemmel. A pálya minősége sem volt tökéletes, nehéz volt kordában tartani a labdát a játékosoknak ezen a talajon. Az elején meglepődve tapasztaltuk ezeket a körülményeket, és ezt a játékstílust. Könnyű volt elveszteni a kontrollt, azonban az első percek után egyre jobban helyzetbe kerültünk, fel tudtuk venni a ritmust és a játékkal is egyre jobban boldogultunk. Ez egy ideges összecsapás volt, az 1-0-s vezetés az nem sokat ér a meccs során, de azt hiszem, hogy a játékosaim kiválóan teljesítették a dolgukat, és végül sikerült ezt a három pontot megnyerniük. Szeretnék a teljesítményükért gratulálni, és a Kaposvár csapatának minden jót kívánok. (ujpestfc.hu)

NB I: Hatalmasat hajrázott a Paks, az Újpest edzőt menthetett győzelmével – eredmények, videó

Kisvárda – DVTK 2-2

Bódog Tamás (Kisvárda):Veszítettünk két pontot, mert lezárhattuk volna a mérkőzést. Ilyen a foci, kihagytuk a meccslabdát, és ez történt utána… A DVTK erősségét jelzi, hogy mindent feláldozva jöttek előre, és megpróbálták, amit végül meg tudtak csinálni. Kézben tartottuk a mérkőzést, a 65. percig egy helyzete volt a DVTK-nak az is előrevágott labdából. Valódi helyzetet nem tudtak kialakítani. Az utolsó 25 percben a cserék után a DVTK felvállalta a rizikót, nagyon sok labda érkezett a kapunk elé. Sajnálom, hogy így alakult, de erre lehet építeni, a csapat sokkal jobban játszott mint a múlt héten. A DVTK-nak sok sikert kívánok, jó csapatuk van, az utolsó fordulóban megpróbálunk szerencsésebbnek lenni Diósgyőrben. (dvtk.eu)

Feczkó Tamás (DVTK):Mindenekelőtt a csapat nevében szeretnénk részvétünket nyilvánítani a ma elhunyt Takács Márton családjának! A hazaiak az első kontraziccerükből gólt szereztek, és jobban is játszottak, mi viszont kihagytuk a kontránkat.  A második félidőben nagy nyomás alá helyeztük a hazaiakat, akik hősiesen védekeztek, és ahogy átjöttek a félpályán, második kaput eltaláló lövésükből újabb gólt szereztek. Minden elismerésem a játékosaimé és a csapatomé, hiszen nem csak hittünk benne, de meg is csináltuk, a pontszerzést. Akár nyerhettünk volna, ha Molnár Gábor higgadtabb a Dombó által neki dobott labdával, de ne legyünk telhetetlenek. Igaz a három pontért érkeztünk, de így, hogy az utolsó tíz percben felálltunk, és vert helyzetből szereztünk pontot örülök az egy pontnak, mert bravúros teljesítmény. A második félidei játékunkra lehet alapozni, hiszen végig domináltunk. Ilyenkor mutatjuk meg az erőnket, igazi nagybetűs csapat voltunk, mindegy, ki lép pályára, valaki mindig hozzá tud tenni. (dvtk.eu)

MOL Fehérvár FC – ZTE 4-1

Joan Carrillo (MOL Fehérvár FC):Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Egyik csapatnak sem volt könnyű ennyi mérkőzés közepette pályára lépni, sérülések és eltiltások is nehezítették a dolgunkat. A Zalaegerszeg támadófutballt akart játszani, ahogy mi is, szerencsére gyorsan előnybe kerültünk, utána viszont a passzokban és a labdavezetésben sok technikai hibát vétettünk. A második félidőt jól kezdtük, és tény, hogy a második gólunk után egy másik meccs kezdődött, mert emberhátrányban nem volt könnyű dolga a ZTE-nek. Elégedett vagyok az eredménnyel és a játékosaim hozzáállásával is, és örülök, hogy két fiatalnak is lehetőséget adhattam Nyári Patrik és Szabó Levente személyében. Pozitívum, hogy ők is megmutathatták magukat, jól szálltak be a mérkőzésbe és a hozzáállásuk is remek volt. (ztefc.hu)

Márton Gábor (ZTE):Nehéz egy 4-1-es vereség után értékelni, bár úgy érzem, ez az eredmény egyáltalán nem volt benne a mérkőzésben. A kiállításig – ami olyan volt, amilyen – egy szoros meccset játszottunk, és utána is próbáltam úgy cserélni, hogy vissza tudjunk jönni a mérkőzésbe, de a Fehérvár ellen gól- és emberhátrányban ez nagyon nehéz. A srácok mindent megtettek, emberhátrányban is sok munkát tettek bele a mai meccsbe. Tudtuk, hogy ahhoz, hogy elérjük a bennmaradást, bravúrgyőzelmekre is szükségünk lesz. Ez ma nem sikerült, de a kiállításig ez egy ki-ki meccs volt, mindkét oldalon kisebb-nagyobb lehetőségekkel. Bíztam benne, hogy az első félidő végén látott pozitív dolgokat a második játékrészre át tudjuk menteni, de ott gyorsan jött a piros lap és az újabb kapott gól, és onnan már nagyon nehéz dolgunk volt. (ztefc.hu)

Paksi FC – DVSC 4-2

Osztermájer Gábor (Paksi FC):Annak ellenére, hogy a mérkőzés legelején hátrányba kerültünk, végig jól futballozott a csapat. Talán most a legjobban, mióta én edzhetem Őket. A sors igazságtalansága lett volna, ha ma itt mi pontot vesztünk. Az első félidőben is rengeteg lehetőséget dolgoztunk ki, így a második játékrészben a DVSC egyenlítése mélyütésként ért. Mivel két vereség után vagyunk, 2-2-nél tartottam attól, elmegy a meccs. Ugyanakkor a csapat mentalitását és erejét mutatja, továbbra is győzelemre játszottunk, és számtalan helyzetet dolgoztunk ki. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen további két találatot szereztünk, így még a kihagyott büntető is belefért. Igazán formás támadásokat vezettünk, és nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk. Kulcsár Dávid és Böde Dániel, valamint az egész kezdő tizenegy mellett a cserejátékosaink is kitettek magukért. Sajbán Máté és Windecker József is gólt szerzett, Haraszti Zsolt pedig ezúttal már bajnokin is bizonyította, hosszú sérülése után ezen a fronton is lehet rá számítani, mivel jól és tartalmasan használta ki a pályán töltött negyed óráját. Nagyon szeretek a gárdával dolgozni, igazán jó focistáink vannak, akik kiváló emberek is. (paksifc.hu)

Vitelki Zoltán (DVSC):Jól, góllal tudtuk kezdeni a mérkőzést. Aztán pontatlanabbak lettünk, pedig azt kértem a játékosoktól, hogy a gól után próbáljanak még dominánsabbak lenni, igyekezzünk támadni, még határozottabban játszani. Sokkal bátrabbnak kellett volna lenni. Nem tudtunk védekezésben elég stabilak lenni, és a támadásban sem voltunk kellően hatékonyak. (haon.hu)

Esélye sem volt a Fradinak: A Kövesd 22 perc alatt elintézte az NB I éllovasát – tabella, videó