Paksi FC – DVSC 4-2 (Kulcsár 26., Böde 32., Sajbán 88., Windecker 93., ill. Szécsi 5., Garba 65.)

Paks: Holczer – Kulcsár (Sajbán 73.), Poór, Lenzsér, Szélpál, Szabó J. – Balogh, Szakály D., Bertus (Windecker, 82.) – Böde, Hahn (Haraszti 78.).

DVSC: Kosicky – Habovda, Pávkovics, Kinyik, Ferenczi – Kusnyír, Baráth – Bódi, Trujic, Szécsi (Varga K. 58.) – Adeniji (Garba 58.).

Remek iramban kezdődött a mérkőzés, nem is kellett sokat várni az első gólra, az 5. percben Habovda nagy bedobását követően Szécsi középen a védője szorításában lekezelte a labdát, majd befordult és a kapu közepébe lőtt, 0-1.

Mindössze öt perc kellett a Lokinak, hogy megszerezze a vezetést Pakson

Hiába állt Szécsi körül négy védő, az ötödik percben így is meg tudta szerezni a Debrecen vezető gólját. A forduló mérkőzéseit itt nézheti élőben:http://bit.ly/37R0KhZ

Közzétette: M4Sport – 2020. február 22., szombat


Ezt követően szépen lassan átvette az irányítást a Paks, többször is próbálkoztak lövéssel, a 23. percben pedig jogosan reklamáltak egy elmaradt tizenegyesnél, amikor is Ferenczi és Kulcsár harcolt a labdáért a debreceni 16-oson belül, a vendégek védője kézzel beleütött a játékszerbe, ám a játékvezetők ezt nem vették észre.

A tolnaiak még az első játékrészben megfordították a meccset: előbb egy felívelést követően Szakály fejjel lekészítette lövésre a labdát Kulcsárnak, aki futtából, 16 méterről bombagólt lőtt a jobb felsőbe, majd Böde kapott labdát a félpályánál, megindult a kapu felé, három védőt is lerázott magáról és végül ziccerben a jobb alsóba lőtt.

Bombagóllal egyenlített a Paks a Loki ellen

A paksi Kulcsár idei első találatát szerezte, de ezzel be is nevezett a szezon gólja címre! A találkozót itt nézheti élőben: http://bit.ly/37R0KhZ

Közzétette: M4Sport – 2020. február 22., szombat

Böde Dániel pazar góllal tért vissza eltiltása után

Böde Dániel labdát szerzett a félpályánál, majd elindult és senki nem tudta megállítani. Hat perc alatt fordított a Paks a Debrecen ellen, a találkozót itt nézheti élőben: http://bit.ly/37R0KhZ

Közzétette: M4Sport – 2020. február 22., szombat


A félidőig még az aktívan játszó Hahn előtt is adódott két lehetőség, míg a túloldalon Szécsi lövése hagyta el nem sokkal a bal alsót, újabb gól azonban nem esett.

Az 58. percben kis híján megszerezte 3. gólját a Paks: egy szögletet követően Hahn csúsztatta meg a labdát a röviden, a labda centikkel ment el a hosszú sarok mellett. Hét perccel később a két cserejátékos összehozta a DVSC egyenlítő gólját: Varga Kevin passza után Garba lefordult a védőjéről és 14 méterről a bal alsóba gurított, 2-2.

Garba beállt, és nem sokkal később az ő góljával egyenlített a Debrecen

A Paks a második félidőben is hasonló gólt kapott, mint az első játékrészben, hiába állt a védő a debreceni támadón, Garba beforgatta és belőtte.

Közzétette: M4Sport – 2020. február 22., szombat


A jó iramú mérkőzés hajrájában a Paks koncentrált jobban: a 86. percben egy szabadrúgás után Sajbán Máté elé került a labda, aki a rövidbe bombázott, 3-2. Még az is belefért, hogy Balogh a 90. percben kihagyjon egy tizenegyest, három perccel később ugyanis Windecker közelről meglőtte a negyedik hazai gólt és ezzel eldöntötte a három pont sorsát.

Honvéd – Puskás Akadémia 1-1 (Lanzafame 52. – 11-esből, ill. Knezevic 86. – 11-esből)

Honvéd: Tujvel – Kamber, Lovric, Batik – Ikenne-King (Mezghrani 70.), Gazdag (Kesztyűs 75.), Nagy G., Hidi, Aliji – Moutari (Ugrai, 81.), Lanzafame.

Puskás: Hegedűs – Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. (Mebrahtu 71.) – Urblík, Varga J. (Plsek 56.) – Gyurcsó, Knezevic, Slagveer (Tamás 67.) – Vanecek

Már a 10. percben vezetést szerezhetett volna a Budapest Honvéd, miután Varga József buktatta Lanzafamét a tizenhatoson belül, az olasz támadó azonban kihagyta a jogosan megítélt büntetőt, a jobb alsóba tartó labdát védte bravúrral Hegedűs.

Lanzafame kihagyott tizenegyese

A góllövőlistát vezető Lanzafamén az általa kiharcolt tizenegyesnél kifogott a Puskás Akadémia kapusa, Hegedűs, pedig a Honvédnál már dörzsölhették volna a tenyerüket, hiszen az olasz legutóbbi hét gólja rendre győztes meccsen született.Az OTP Bank Liga 22. fordulójának mérkőzésit itt nézheted: http://bit.ly/37R0KhZ

Közzétette: M4Sport – 2020. február 22., szombat

 

A másik oldalon a Puskás Akadémia két szögletet követően alakított ki veszélyt: előbb a sarokrúgás után mindenki előtt elszállt a labda, a hosszún érkező Urblík eltörte a lövést nagy helyzetben, Meissner is próbálkozhatott, ám blokkolták a kísérletét a hazaiak, majd a 21. percben Meissner fejelhetett üresen 6 méterről, de nem találta el a legjobban, így a jobb kapufa mellett ment el a labda. A félidőig többnyire a mezőnyben zajlott a játék, helyzetekig nem jutottak el a felek, így gól nélküli döntetlennél vonultak az öltözőbe a játékosok.

A második játékrész elején újabb tizenegyest kapott a Honvéd (bár a visszajátszások alapján Moutari inkább a saját lábában esett el Nagy mellett), ezt pedig már nem hibázta el Lanzafame, a jobb alsóba gurított, 1-0. A 61. percben nagy Honvéd-helyzet maradt ki: Ikenne-King jobb oldali beadása után Moutari érkezett a hosszún, de nyolc méterről mellé lőtt. Hat perccel ezt követően is Moutari okozott veszélyt a vendégek kapuja előtt, ekkor a légiós a bal szélről befelé húzott, Szolnoki mellett megcsinálta a cselt, majd 13 méterről célba vette a jobb alsót, nem sokkal ment mellé.

A 86. percben is eldönthette volna a három pont sorsát a Honvéd, Ugrai remekül ugratta ki Mezghranit, aki a jobb oldalról befelé húzott, majd nagy helyzetben, 12 méterről átemelte Hegedűst, de centiket tévedett. A kihagyott Honvéd-helyzetek megbosszulták magukat, a 89. percben Knezevic büntetőből egyenlített, védhetetlenül lőtte a bal felsőbe a labdát, 1-1 – kialakítva ezzel a végeredményt.

Knezevic tizenegyesből egyenlít

A Buapest Honvéd – Puskás Akadémia harmadik tizenegyeséből Knezevic állította be az 1-1-es végeredményt.A meccsről itt mindent megtalálsz: http://bit.ly/2T580S2

Közzétette: M4Sport – 2020. február 22., szombat

Kaposvár – Újpest 0-1 (Novothny 6. – 11-esből)

Kaposvár: Pogacsics – Vachtler, Tarasovs, Hegedűs D. (Nagy T. 61.), Fodor – Nagy J., Jakimiv (Szakály A. 55.) – Nagy K. (Pintér, a szünetben), Borbély, Csiki – Ádám.

Újpest: Pajovic – Pauljevic, Ristevski, Litauszki, Burekovic – Onovo, Csongvai – Perosevic (Szakály P. 57.), Calcan (Bacsa 66.), Obinna – Novothny.

Az elmúlt hetekben krízisben lévő Nebojsa Vignjevic együttese korán megszerezte a vezetést: Fodor lökte el Obinnát a tizenhatoson belül – Erdős játékvezető hosszas mérlegelés után az asszisztense segítségével büntetőt ítélt az Újpestnek. A labda mögé a dél-koreai kölcsönjáték után visszatérő Novothny állt, aki kőkeményen a kapu közepébe vágta a játékszert (0-1).

Novothny büntetőjével vezetést szerez az Újpest Kaposváron

Erdős Józsefnek jól meg kellett hánynia és vetnie a történteket, végül befújta az Újpestnek a büntetőt. Novothny Soma élt a lehetőséggel és meglőtte 40. bajnoki gólját.

Közzétette: M4Sport – 2020. február 22., szombat


A 18. percben Borbély látta meg, hogy Pajovic kint állt a kapujából és kapura fejelt, de nem sikerült átfejelni az újpesti hálóőrt, aki legutóbb tavaly augusztus végén védett a bajnokságban a lila-fehérek színeiben.

A félidő felét átlépve kis híján kétgólosra is nőhetett volna az Újpest előnye, hiszen Hegedűs szórakozott az ötös sarkánál, Calcan elvette tőle a labdát, középre tálalt, ám Obinna öt méterről jócskán fölé durrantott. A 40. percben megszületett az első komolyabb kaposvári lehetőség is – Jakimiv legalább öt vendég játékos gyűrűjében továbbított Nagy Krisztián elé, azonban az életerős lövését Pajovic védte bravúrral.

Fordulás után a somogyiak felvállalták a nyíltsisakos játékot, többször is az Újpest térfelén alakítottak kii veszélyes támadásokat. A 60. percben majdnem összejött az egyenlítés – Ádám továbbította a labdát Borbélyhoz, aki mellre vette és egy pattanás után a bal kapufa tövét találta el.

A hajrához közeledve Pogacsics percei következtek. Előbb a 65. percben Novthony vezette métereken keresztül a labdát, 13 méterről kapura lőtt, a kaposvári kapus óriásit védett. Két perc múlva Burekovic találta meg a röviden Onovót, akit a menteni igyekvő Borbély megelőzött, a labda a jobb kapufa belső felére vágódott, ám Pogacsics órási bravúrral kiütötte a labdát a gólvonal elől.

A hajrában a kaposváriak mindent megtettek az egyenlítés érdekében. A 77. percben Nagy János 35 méterről eleresztett szabadrúgása keltett némi veszélyt az újpesti kapu előtt, a 85. percben Fodor bedobása után Csiki lövését fogta sokadik alkalommal Pajovic. Négy perccel később pedig Ádám fejesét tornázta a kapufára, így az Újpest létfontosságú három pontot szerzett Kaposváron.

Kisvárda – DVTK 2-2 (Cukalasz 22., Melnyik 76., ill. Molnár G. 82., Egerszegi T. 89.)

Kisvárda: Dombó – Melnyik, Rubus, Kravcsenko, Protic – Lucas, Karaszjuk – Gosztonyi, Cukalasz, Grozav (Obradovic 87.) – F. Viana (Tischler 80.)

DVTK: Danilovic – Shestakov, Vági (Egerszegi 80.), Brkovic, Polgár – Iszlai, Márkvárt – Kiss T., Rui Pedro (Molnár G. 66.), Hasani – Ivanovski (Tabakovic 65.)

A Kisvárda és a Diósgyőr meccs első félideje felejthetőre sikeredett, inkább küzdelmesre, mintsem látványosra. Olyannyira, hogy az első kapura tartó lövésből gól született: A 22. percben Viana tolta meg fejjel Brkovic mellett a labdát, azonnal középre tálalt, Cukalasz eltolta a labdát Danilovic mellett és az üres kapuba helyezett (1-0).

Hét perc múlva könnyedén egyenlíthetett volna a vendég csapat – Iszlai ugratta ki Ivanovskit, aki három védő gyűrűjében két méterrel fölé lőtt. A 44. percben még Grozav passzából Karaszjuk lőtt kapura, ám a lövése célt tévesztett.

A Kisvárda vezető gólja a Diósgyőr ellen

Másodpercek alatt átszaladt a diósgyőri térfélen a Kisvárda FC, amely Sztavrosz Cukalasz góljával vezetett a szünetben a Diósgyőri VTK (DVTK) ellen.

Közzétette: M4Sport – 2020. február 22., szombat

 

A szünet után aktívabban kezdett a Kisvárda, pár apró helyzetet is kialakított a szabolcsi együttes. Sokáig állóháború folyt a pályán, a vendégek támadójátéka súlytalan volt. A 76. percben újabb gólt láthattak a helyszínen lévők, hiszen egy bedobás után Cukalasz passzolt Grozavhoz, a román válogatott támadó a Kisst megelőző Melnyikhez továbbított, aki 16 méterről a bal alsóba lőtt. Az utolsó percekre minden követ megmozgósítottak a diósgyőriek, amit siker övezett.

A 82. percben Molnár lőtte ki a kisvárdai kapu alsó sarkát, majd hét perccel később a csereként beálló Egerszegi pontos lövésével pontot mentettek a hazaiak a keleti rangadón.

Három gól esett a Kisvárda–DVTK meccs hajrájában

Három gól esett a Kisvárda FC🆚Diósgyőri VTK (DVTK) meccs utolsó 15 percében, és a diósgyőriek jöttek ki jobban a hajrából, hiszen kétgólos hátrányból egyenlítettek (2–2).Részletek és képgaléria: http://bit.ly/2T57fZc.

Közzétette: M4Sport – 2020. február 22., szombat

MOL Fehérvár FC – ZTE FC 4-1 (Stopira 5., Petrjak 49., 57., 62., ill. Radó 85. – 11-esből)

Vidi: Kovácsik – Fiola, Musliu, Stopira, Hangya – Pátkai (Nikolov, 78.), Kovács I. (Nyári, 63.) – Petrjak, Houri, Bamgboye (Szabó L., 72.) – Nikolics.

ZTE: Demjén – Bolla (Ostrek, 58.), Lesjak, Katanec, Szépe – Bedi, Mitrovic – Bőle (Barczi, 75.), Katelaris, Stieber (Ikoba, 58.) – Radó.

Gyorsan vezetést szerzett a Fehérvár a kieső helyen álló Zalaegerszeg ellen: az 5. percben Houri jobb oldali szöglete után Stopira fejelt a kapu jobb oldalába (1-0). Nem sokkal később megduplázhatták volna előnyüket a hazaiak, Pátkai 19 méteres, bal felsőbe tartó lövését Demjén bravúrral ütötte fölé. A 26. percben kapufát lőtt a folyamatosan támadó Fehérvár, Petrjak 16 méteres lövését Demjén tolta a bal oldali kapufára.

A ZTE a játékrész utolsó előtti percében alakította ki első nagy helyzetét, Bedi kiugratása után Radó került ziccerbe, de a lövése a bal kapufáról kifelé pattant.

Gyors fehérvári vezetés

Gyors fehérvári gól.A ZTE kapusa nem a legjobban jött ki, Stopira büntetett.A meccseket itt nézhetitek élőben: http://bit.ly/37R0KhZ

Közzétette: M4Sport – 2020. február 22., szombat


A szünet után a Fehérvár gyorsan eldöntötte a mérkőzést: a 48. percben Szépe gólhelyzetben rántotta le Petrjakot, amiért járt a piros lap és a büntető, és bár Nikolics a kapu jobb oldalába tartó lövését Demjén kiütötte, gyorsan visszaszerezte a labdát a hazai csapat, és Nikolics passzát Petrjak kiszorított szögből váltotta gólra (2-0).

Nem állt le azonban a tabella második helyezettje és Petrjak sem, aki az 57. percben Houritól kapott labdát a bal oldalon és lőtt Demjén kapujába (3-0), majd 62. percben Bedi labdavesztése után Kovács István tört be a tizenhatoson belülre, Petrjakhoz passzolt, aki egyből a jobb alsóba lőtt (4-0).

Petrjak-mesterhármas

A fehérvári Petrjak mesterhármast ért el, így csak a ZTE ellen több gólt szerzett, mint eddig az aktuális NB I-es szezonban – jelenleg 5-nél tart. Élőben a délutáni meccsek: http://bit.ly/37R0KhZ.

Közzétette: M4Sport – 2020. február 22., szombat


A hátralevő időben Joan Carrillo több fiatal játékosának is lehetőséget adott, a hazaiak nagy fölényben játszottak, de újabb gólt már nem sikerült szerezniük, de a vendégeknek egy 11-es révén végül összejött a szépítés Radó révén, ám a vége így is sima fehérvári siker lett.

Radó András becsületgólja

Radó András szerezte a ZTE becsületgólját a Fehérvár ellen (4-1).

Közzétette: M4Sport – 2020. február 22., szombat

A Fradi válogatottja elismerte, véget ért a szezonja – sajtóhír