Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Köszönöm a klub igazgatójának és edzőjének a bizalmat, és a lehetőséget, hogy megmutathassam magam. Szeretnék segíteni az együttesnek a következő mérkőzéseken. A fő célom, hogy az új csapatommal együtt bajnokok legyünk Moldovában (…) Minden erőmmel azon leszek, hogy segítsek a csapatnak a Bajnokok Ligájában. Vannak tapasztalataim a legrangosabb európai kupaporondról, és remélem, hogy ezzel is segíthetek – mondta Liridon Latifi a papírok szignózását követően az fc-sheriff.com-nak.

A pálya jobb és bal szélén is bevethető Latifi 2017 nyarán igazolt a Puskás Akadémiához az albán Skënderbeu-től. Az elmúlt két szezonban összesen 35 tétmeccsen lépett pályára, és hat gólt szerzett a felcsútiak színeiben.

A Puskás Akadémia a magyar labdarúgás élvonalába tartozik. Jó infrastruktúrával rendelkezik a csapat, kiválóak a feltételek az edzésekhez. Azonban, ha Tiraspolba igazolsz, akkor itt tényleg minden a legmagasabb szinten van – ismertette korábbi klubját a szélső.

Latifi a 2019/2020-as idényben a Bajnokok Ligája-selejtezőben érdekelt Sheriff Tiraspol előtt megfordult többek között a koszovói Flamurtariban és a Prishtinában, az albán Skënderbeuben és a Kukësiben.

Az albán válogatottban ötször játszott, legutóbb két évvel ezelőtt, az olaszok elleni vb-selejtezőn  14 perc játéklehetőséget kapott csereként.