Korábban már beszámoltunk arról, hogy hatalmas botrányba fulladt szombat este a Puskás Akadémia-MOL Vidi FC (2-1) bajnoki: a lefújás után elszabadultak a Pancho Arénában, s többek között a hazaiak vezetőedzője, Benczés Miklós is földre került a dulakodásban.

Az esetnek kulcsfigurája volt a múlt héten – két év után – a Puskás Akadémiához igazoló Varga József is, aki éppen a volt csapata ellen játszotta első meccsét. A 30 éves játékos elmondta, a fehérváriaktól való búcsúja nem sikerült makulátlanra.

Furcsa körülmények között távoztam a klubtól, nem is tudtam elköszönni senkitől, akitől szerettem volna. Érzelmekkel telve játszottam ezt a mérkőzést, magamnak, a csapatnak, a stábnak és szeretteimnek is bizonyítani akartam – kezdte a pfla.hu-nak Varga József, majd kitért a lefújás utáni pillanatokra is.

A meccs végéig meg tudtam tartani a hidegvéremet, nem ültem fel a provokációnak, az pedig ösztönös reakció, ha látom, hogy támadják a csapatomat, akkor védem a sajátomat. Ez nem a Vidi szurkolói ellen vagy volt csapattársaim ellen irányult, hanem bizonyos emberek ellen.

Ezzel a nappal ezt szeretném lezárni és magam mögött hagyni.

A Puskás Akadémia trénere, Benczés Miklós szerint a történtek során a két csapat nem merítette ki a sportszerűtlenség fogalmát.

Dúltak az indulatok a találkozón, főleg a tíz-tizenkét perc hosszabbítás és a kihagyott tizenegyes miatt.

Mindkét oldalon férfiak játszanak, váll vállnak feszül, vannak ilyenkor indulatok, ez belefér, nem merítette ki egyik csapat sem a sportszerűtlenség fogalmát, úgy gondolom, tudtuk kezelni a helyzetet.

Nekem is annyi volt a dolgom, hogy az ellenfél és a saját játékosaim közé álltam. Nem volt semmi olyan reakció, ami bármelyik oldalt sértette volna – nyilatkozta a pfla.hu-nak a 49 éves szakember.

Balhé a Puskás-Vidin! Benczés Miklós földre került a lefújás utáni dulakodásban – videó