FTC-Haladás 3-1

Thomas Doll (FTC): – Úgy gondolom, az első félidőben nagyszerűen kezdtünk, tudtuk, hogy mi vagyunk a jobban játszó csapat, és ezt be is bizonyítottuk. Fontos volt, hogy a védekezésünk továbbra is stabil legyen, hogy az egyes csapatrészek együtt dolgozzanak, és ez sikerült. Az Újpest elleni mérkőzéshez képest sokkal jobban játszottunk. Sok volt a mozgás, magasan védekeztünk, ami mindig kockázat, hiszen ebből kontrázhat az ellenfél. Sok szép gólt láthattunk, jól ment a játék a szélen is. A második félidő is jól kezdődött, megmaradt a koncentrációnk, törekedtünk arra, hogy ne kapjunk gólt. Lőhettünk volna még gólt, amivel végképp megtörtük volna a moráljukat. Sokkal stabilabb, koncentráltabb a csapat, mint ősszel, ez boldoggá tesz. Jót tesz nekünk a konkurencia, nincs idő a pihenésre, mindenki éhes arra, hogy bizonyíthasson. (fradi.hu)

Mészöly Géza (Haladás): – Hamar hátrányba kerültünk, ami nem csak az első félidő, hanem az egész mérkőzését képét meghatározta. Az FTC nagyszerűen játszott, ugyanakkor a harmadik gólja számunkra nagyon bosszantó volt. A szünetben letargikus állapotban voltak a fiúk, de a második félidőre összeálltak, igazi csapatként küzdöttek. Ez csupán szépségtapasz, de a folytatáshoz fontos, erre muszáj építenünk. Sovány vigasz, hogy megnyertük a második félidőt, de még egyszer mondom, fontos lehet a jövőt tekintve. Bamgboyét sajnos sérülés miatt kellett lecserélnem, pedig az ő mozgékonyságára nagy szükségünk lett volna. Jancsó nagyszerűen játszott, szép gólt rúgott, de elfáradt, le kellett cserélni. Gratulálok az FTC-nek. (haladas.hu)

Videoton-Diósgyőr 2-0

Henning Berg (Videoton): – Fontos győzelem volt ez, mindig jó eredmény két góllal nyerni. Az első félidőben nagyon jó futballt mutatott be a csapat, irányítottuk a meccset, úgy játszottunk, ahogy azt terveztük a DVTK ellen. A második játékrészt is jól kezdtük, de ezt nem tudtuk folytatni. Talán kicsit levettük a lábunkat a gázpedálról, nem voltunk már olyan élesek. A Diósgyőr kicsit feljött és kiegyenlítettebb lett a játék, de a mérkőzés kontrollálása érzésem szerint azért a kezünkben maradt. Természetesen szerettük volna, hogy több helyzetünk legyen, amelyekből szerzünk még egy-két gólt, de a legfontosabb, hogy így is nyertünk 2-0-ra. Egy pillanatig sem becsültük le a vendégeket, hiszen kétszer már legyőztek minket a szezon során. Szerintem ez látszott is a játékosokon, az első félidőben nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Az viszont egy jó tanulság a jövőre nézve, hogy a koncentráció nem csökkenhet egy kicsit sem, mert annak a csapatjáték látja a kárát. De összességében elégedett vagyok, hiszen nem arról van szó, hogy a Diósgyőr kiegyenlített, vagy fordítani tudott, hanem megnyertük a mérkőzést. Most következik a válogatott szünet, megértjük, hogy fontos, hogy együtt készüljön a nemzeti csapat. Nekünk persze talán jobb lenne, ha nem lenne szünet, mert jó formában vagyunk, de a labdarúgásnak szerves része a válogatott foci, és a mi játékosaink is nagyon várják, hogy a nemzeti csapatban lépjenek pályára. Itt van például Paulo, aki nagyon izgatott, hogy holnaptól a magyar válogatottal készülhet. Nekünk ez a pár hét egy jó lehetőség arra, hogy csapatként még tovább fejlődjünk.

Vitelki Zoltán (Diósgyőr): – Jó volt látni, hogy a csapat sokat előrelépett az elmúlt hétvégéhez képest. Masszívabbak voltunk, úgy láttam a játékosokon, hogy taktikailag érettebben futballoztak. Próbáltuk megszervezni a védekezésünket, az első gólig ezzel nem is volt gond. Mezőnyben veszélyesebben játszott a Vidi, de a kapunk annyira sokszor nem forgott veszélyben. Büszke vagyok a csapatra, nagyon bízom benne, hogy a válogatott szünetben egy új edző el tudja indítani a csapatot felfelé a tabellán.

Újpest-Honvéd 1-1

Nebojsa Vignjevic (Újpest):Normális esetben boldog lennék egy utolsó pillanatban szerzett találattal, most azonban más a helyzet. Az első 30 percben sorra dolgoztuk ki az akcióinkat, de nem tudtuk őket befejezni. A Honvéd az első komolyabb szituációból gólt szerzett, majd a védekezésre helyezte a hangsúlyt. A második 45 percben még erősebben nyomtunk, és a hosszabbításban Angelov révén kiegyenlítettünk. Sajnálom, hogy nem győztünk, a fiúk mindent megtettek, hogy megfordítsuk a meccset.

Marco Rossi (Honvéd): – A második félidőben volt két óriási helyzetünk. Egy ilyen csapat ellen nem követhetjük el azt a hibát, hogy nem zárjuk le a mérkőzést. Ez már a második alkalom, hogy iskolás gólt kapunk, és visszahozzuk az ellenfelet a mérkőzésbe. (M4)

DVSC-Paks 1-3

Leonel Pontes (DVSC): – Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten győzött a Paks. Jól védekező csapattal találtuk magunkat szemben, lezárták a területet. Szünet után mindkét oldalon volt egy-egy gól. Utána a cserék bevetésével, úgy hittem, tudunk nyerni. Ám a vendégek elővették veszélyes fegyverüket, a kontratámadások módszerét. Ezen a mérkőzésen csapatként nem működünk jól. Az 1. és a 2. gól előtt gyerekes hibákat követtünk el, hiába próbáltunk egyenlíteni, bekaptunk még egy találatot. A szereplésért mindannyian felelősek vagyunk, de az enyém a legnagyobb rész ebben. Hiszem, hogy jobb csapatunk van, mint ősszel, de elment vagy tíz játékosunk, jött öt új focista, idő kell ahhoz, hogy egybeforrjon az együttes. Eredménykényszer hajt bennünket, a kiesés szélén vagyunk. Lehet, hogy stratégiai változást kell végrehajtanunk. Épp a Paks példája bizonyítja, hogy a védekezésre nagy hangsúlyt fektetve is lehet eredményes egy csapat. (dehir.hu)

Csertői Aurél (Paks):Elsőként gratulálnom kell a fiúknak, mert amiről a meccs előtt beszéltünk, azt igazából sikerült megvalósítaniuk. Az természetes volt, hogy hazai pályán a Debrecen mezőnyfölénybe került, de igazi nagy helyzeteket mi alakítottunk ki. Szerencsére ezekből három parádés gólt szereztünk. Ma jobban fociztunk, mint a Debrecen. A kontra játékunk életveszélyes volt, úgy érzem megérdemelten nyertünk. (paksifc.hu)

 

Mezőkövesd-Gyirmót 1-1

Szivics Tomiszláv (Mezőkövesd): – Izgalmas, nagy csata volt ahol mindkét csapat maximális erőbedobással játszott. A második félidőben, tizenöt ziccer után azonban, én már nem is számoltam tovább a helyzeteinket. Most ilyen passzban vagyunk és ezért sok okosat nem tudok mondani. Próbáltam a cserékkel frissíteni, de sajnos gólt ők sem tudtak rúgni. Jó erőben van a csapat és ma mindenképpen meg is érdemeltük volna győzelmet. A játékosokra nem tudok semmi rosszat mondani, mert mindent megtettek és jó ritmusban futballoztak. Fejlődik a csapatunk és ezt öröm látni, csak az eredmény hiányzik még, de előbb-utóbb az is jönni fog.

Urbányi István (Gyirmót): – A gólunkat ismét egy védő szerezte, tehát a védelmünk teszi a dolgát és egyelőre a plusz energiák is ebből a csapatrészből érkeznek. Azt pedig szeretném kiemelni, hogy Sebők Zsolt nevét ma csupa nagy betűvel kell megemlíteni. A múlt héten olyat hibázott, amelyet talán még soha a pályafutása során, de ma szinte emberfeletti teljesítményt nyújtott a kapunkban. A második félidőben nagyon nagy nyomás nehezedett ránk, és ezt kizárólag ilyen parádés kapusteljesítménnyel és hősies védekezéssel lehet kibírni. Sajnos támadásban viszont továbbra is keveset nyújtunk. Igaz voltak lehetőségeink a mai mérkőzésen is, de a győzelemhez szükséges második gólt most sem tudtuk megszerezni. (gyirmotfc.hu)

MTK-Vasas 1-0

Tamási Zsolt (MTK):Nagyon jól felkészültünk a Vasasból, de meg kell emelnem a kalapom a játékosaim előtt, mert remekül végrehajtották azokat, amiket kértem tőlük. Nem emlékszem rá, hogy igazán nagy helyzete lett volna a Vasasnak, ami a védekezésünket dicséri. 1-0 után azt éreztem, hogy többször eldönthettük volna a mérkőzést, de ez nem sikerült, így végig izgalmas volt a találkozó. Összességében szerintem megérdemelten nyertünk.

Michael Oenning (Vasas):Először is gratulálok az MTK-nak. Fantasztikus stadionban játszottunk olyan mérkőzést, ahol az első félidőben mindkét csapat bátran jött előre, aztán a hazai gól új irányt adott a meccsnek. Ezután igyekeztünk támadni, de a szélről nem igazán tudtunk úgy veszélyeztetni, ahogy szoktunk, mivel az egy-egy elleni szituációk nem sikerültek. (mtkbudapest.hu)