A csak magyar játékosokra építő Paksi FC első igazolása Verpecz István volt. A 30 éves kapus, kinek háta mögött 79 élvonalbeli találkozó áll, a szombati ellenféltől, a Debrecentől igazolt a zöld-fehérekhez.

– Nagyon fontos lesz ez a mérkőzés mind számomra, mind a csapat számára – kezdte Verpecz a klub honlapjának. – A személyes okokat nem hiszem, hogy nagyon magyarázni kell. Tíz évet töltöttem Debrecenben, az új játékosokon kívűl mindenkit ismerek. Furcsa érzés ellenfélként kezelni őket, de ettől függetlenül arra a 90 percre felfüggesztjük a barátságot. A csapatnak pedig azért fontos, mert nem úgy kezdtünk, ahogy azt elterveztük, és ez igaz a DVSC-re is. Ha innen nézem, akkor egy nagyon jó meccsnek nézünk elébe, amin nekünk mindenképp nyerni kell!

– Persze ők is a győzelemért utaznak hozzánk – folytatta a kapus. – Azt gondolom, hogy mindent egy lapra feltéve fognak játszani. Két meccsből, két vereséggel indítottak, és ez nem lehet túl kellemes. Legutóbb is olyan szezont zártak, ami elég zaklatott volt. Még egyszer nem akarnak belesni ebbe a hibába. Ebből kiindulva én azt várom, hogy támadni fognak, és izgalmas lesz az összecsapás.
Arra a kérdésre, hogy szívesen védene-e volt csapata ellen, Verpecz így válaszolt:

Persze, nagyon örülnék neki, de azt majd a mester eldönti, hogy ki áll a kapuban. Szívesen védenék már, de majd az idő választ ad arra, hogy mikor érkezik el számomra a lehetőség. Addig is a kispadról drukkolok a srácoknak, és abban bízom, hogy szombat este megünnepelhetjük a szezon első győzelmét!