MOL Fehérvár FC – Mezőkövesd 2-1 (Hodzic 17., Houri 37., ill. Berecz 16.)

A 20. forduló egyik rangadóján a második helyezett MOL Fehérvár FC fogadta a harmadik Mezőkövesdet. Jó iramban indult a találkozó, az első gólra pedig nem is kellett sokat várni, a 16. percben Cseri a tizenhatoson belülről, a bal oldalról visszagurított lövésre a második hullámban érkező Berecznek, aki belsővel a bal alsóba helyezett 14 méterről – a Vidi-kölcsönjátékos góljával vezettek a vendégek (0-1).

A válasz szinte rögtön érkezett a túloldalon: Elek 28 méterről lövésre vállalkozott, a tizenhatoson belül álló Hodzicon megpattant a labda, ami így irányt változtatott és a jobb alsóban kötött ki (1-1).

MOL Fehérvár – Mezőkövesd 1-1

Gyors gólváltás Székesfehérváron: a fehérváriaktól Kövesdre kölcsönadott Berecz szerezte meg a vezetést a vendégeknek, majd jött a válasz, Elek távoli lövése Hodzicról pattant Szappanos kapujába.⚽️⚽️Élő közvetítés: http://bit.ly/2UALgM4

Közzétette: M4Sport – 2020. február 8., szombat

 

Ezt követően is aktívak maradtak a hazaiak, Houri és Petrjak is jó helyről végezhetett el szabadrúgás, ám egyikük sem célzott pontosan – ekkor még. A 37. percben aztán a forduló egyik legszebb gólját szerezte a Vidihez a télen érkező Lyes Houri, aki 26 méterről kipókhálózta a jobb felsőt, Szappanos esélytelen volt (2-1).

MOL Fehérvár – Mezőkövesd 2-1

Hatalmas gólt szerzett a Bűvész becenévre hallgató Houri, aki első találatának örülhetett a fehérváriak mezében.⚽️Élő közvetítés: http://bit.ly/2UALgM4

Közzétette: M4Sport – 2020. február 8., szombat

 

A második játékrész rögtön egy vitatott szituációval kezdődött: az 52. percben Cseri ívelt középre az üresen érkező Zivzivadzéhoz, aki gólra is váltotta a helyzetet, ám közben középen egy Viníciusszal szemben elkövetett szabálytalanság miatt Solymosi érvénytelenítette a találatot. A mezőkövesdiek tiltakoztak az ítélet ellen, Tóth László szakmai igazgatót el is küldte a kispadról a spori.

Az 54. percben Szappanos mutatott be egy bravúrt, miután Bamgboye fejesét 6 méterről szögletre ütötte. Tizenöt perccel később ismét a vendégek előtt adódott helyzet, ezúttal Besirovic jobb oldali beadása után Nesterov fejelhetett középen egyedül, kevéssel ment fölé a próbálkozása.

A 71. percben Funsho szerzett labdát Berecztől, majd egészen lövőhelyzetig vitte és 17 méterről nem sokkal vétette el a jobb alsót. A hajrában újabb gólt jegyzett a Mezőkövesd, ám ezt sem adta meg Solymosi: Nagy Dánielhez fejelték a hazai védők a labdát, aki 18 méterről, kapásból kilőtte a bal alsót, ám a lesen álló Besirovic zavarta Kovácsikot, így szabadrúgást ítélt a spori kifelé. Ezt követően már nem forogtak veszélyben a kapuk, a Vidi otthon tartotta a három pontot a rangadón.

Paks – Puskás Akadémia 0-2 (Favorov 12., Vanecek 90.) – piros lap: Könyves (Paks, 39.), Böde (Paks, 41.)

A találkozót a Puskás Akadémia kezdte jobban, bő tíz perc után a vezetést is magukénak tudhatták: Gyurcsó biciklicsele, majd megpattanó beadása után az előremerészkedő Favorov talált be a 12. percben (0-1).

Favorov gólja a Paks ellen

Nem kellett sokat várni a gólra Pakson, Gyurcsó Ádám beadása után Artem Favorov lőtt a kapuba, így a 11. percben megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia.

Közzétette: M4Sport – 2020. február 8., szombat

 

Az előny tudatában magabiztosan játszottak a felcsútiak, ám az önbizalom csakhamar önteltségbe csapott át: futószalagon érkeztek a paksi helyzetek, csak Böde négyszer vehette célba Hegedűs kapuját, ám egyenlíteni nem tudtak a hazaiak.

A paksiakat a szünet előtt óriási balszerencse érte: a 39. percben egy tizenegyesgyanús szituáció után Könyves kapta meg második sárgáját reklamálásért, majd a Szolnokit finoman meglökő Böde előbb a szabálytalanságért, majd szintén reklamálásért állt ki, így kettős emberhátrányba kezdhette meg a második félidőt Osztermájer Gábor együttese.

Könyves és Böde kiállítása a Puskás Akadémia ellen

Csapatkapitányát és csatárát veszítette a Paks‼️☝?Nem elég, hogy tíz perc után egygólos hátrányba került a csapat a Puskás Akadémia ellen, alig három perc leforgása alatt Könyves Norbertet és Böde Dánielt is kiállította a játékvezető, így 9 emberrel folytatja a mérkőzést a hazai együttes…?⚽️❎

Közzétette: M4Sport – 2020. február 8., szombat

 

A szünet után a játék képe természetesen teljesen megváltozott, a felcsútiak igyekeztek türelmesen járatni a labdát, hogy kifárasszák nyolc mezőnyjátékossal küzdő ellenfelüket. A paksiak azonban nem adták fel saját játékukat, igyekeztek a labdát megbecsülve, sokpasszos építkezésből helyzeteket kidolgozni – igaz, érkező ember híján nem tudtak gólveszélyt jelenteni.

Az egyenlőtlen küzdelemből végül a kettős emberelőnyben játszó Puskás Akadémia jött ki jobban: a 90. percben a csereként beálló Vanecek fejjel döntötte el a 3 pont sorsát (0-2).

Kisvárda – Kaposvár 5-3 (Melnyik 34., Tischler 60., 64., 82., Viana 77., ill. Hegedüs 30., Nagy János 49., Fodor 70.)

Az első félidő felejthető játékot hozott, hiszen mindkét csapat játékosai fásultan mozogtak, minek következtében a kisvárdaiak egyenrangú ellenfelei voltak a kaposváriaknak.

Egészen a 24. percig kellett várni az első igazán nagy helyzetre. Ekkor is egy egyéni villanásra volt szükség ahhoz, hogy veszélyes szituáció alakuljon ki a hazaiak kapuja előtt. Nagy Richárd nyeste a labdát Balázs elé és tisztán lőtt kapura, de 10 méterről nem találta el jól a játékszert. A 30. percben egy Nagy Richárd 30 méterről elvégzett szabadrúgását öklözte ki Dombó, pechjére pontosan Hegedűshöz, aki szemfüles módon az üres kapuba fejelt (0-1).

A kisvárdaiak villámgyorsan egyenlítettek – Melnyik futott el a jobb szélen, Sassához továbbított, majd visszapasszolt a feladónak, aki éles szögből centire pontosan kilőtte a hosszú sarkot (1-1). Noha a félidő zárásaként Lucas lövése a felső kapufán csattant, más érdemleges nem történt a két csapattal, így a látottak alapján teljesen reális eredmény született az első játékrészben.

Gólváltás a Kisvárda–Kaposvár kiesési rangadón

Pár percen belül mindkét kiesés elől menekülő csapat betalált, így a Kisvárda és a Kaposvár az első félidő után nincs előrébb.

Közzétette: M4Sport – 2020. február 8., szombat

 

Fordulás után viszont rémálomszerűen alakultak a dolgok a kisvárdaiaknak. Nagy Richárd bal oldali szögletét fejelték ki a hazai védők, a labda Nagy János elé került, majd pattanás nélkül bevágta a kapuba 20 méterről (1-2).

A kaposváriak vezető gólja után a hazai publikum részéről az “Ébresztő, ébresztő!” rigmus hallatszott, mely megtette a hatását és megélénkült a meccs. Viszonylag hamar, három perccel a beállása után Tischler góljával a 60. percben egyenlített a Kisvárda, aki Melnyik beadását fejjel továbbította Dombó kapujába (2-2).

Ha egyszer egy üzlet beindul – újabb gólt szerzett Tischler, hiszen ismét Melnyik ívelése után fejjel volt eredményes (3-2). Hét perc múlva már a kaposváriak örülhettek, Vachtler jobb szélről történt beadása után Sassá lépte át a labdát, és a hosszún érkező Fodorról Dombó kapujában kötött ki a labdát. És ezzel még messze sem volt vége a Várkerti Sportpálya thrillerjének – a 72. percben Protic passzolt kiválóan a középen érkező Vianának, akinek az első lövését még fogta Pogacsics, a másodiknál már tehetetlen volt (4-3).

A hazaiak visszavettek a tempóból, mégis újabb találatot jegyeztek a 82. percben. Melnyik jó ütemű passza után Sassá kapta meg a labdát, majd Tischlerhez ívelt, aki mesterhármasával végleg eldöntötte a három pont sorsát, így a csütörtökön kinevezett Bódog Tamás nyolcgólos meccsen győzelemmel mutatkozott be a Kisvárda kispadján.

Honvéd – ZTE 2-0 (Kálnoki-Kis 43., Lanzafame 91.)

A hatodik helyezett Honvéd és a tizenegyedik ZTE csatája hazai lehetőséggel kezdődött: Hidi jobb oldali szabadrúgása után Lanzafame fejelt fölé. Mezőnyjáték következett, majd a 14. percben a kispestiek álltak közel a vezető gólhoz: Moutari adott be jobbról, az érkező George és Aliji egyaránt centikkel maradt le a labdáról.

A túloldalon a 25. percben Barczi adott be jobbról, az érkező Ikoba pár méterről fölé lőtt, majd a 30 percben Ikenne-King lőtt a tizenhatoson belülről, jobbról, kevéssel a jobb felső mellé. A 43. percben megszerezte a vezetést a Honvéd: jobb oldali kispesti szöglet után ide-oda pattogott a labda, majd Kálnoki-Kis a gólvonalról kotorta be a kapuba (1-0).

A Honvéd vezető gólja a ZTE ellen

Még a szünet előtt megszerezte a vezetést a Budapest Honvéd FC, amely a megsérült Batik Bence helyett beálló Kálnoki-Kis Dávid találatával került előnybe a ZTE FC Zalaegerszeg ellen.Élőben a 20. forduló meccsei: http://bit.ly/2vU3rBU.

Közzétette: M4Sport – 2020. február 8., szombat

 

A második félidő első lehetőségeként Katelaris lőtt el 19 méterről egy lekészített labdát, nem sokkal fölé, majd a 61. percben Lanzafame szabadrúgása kevéssel szállt a jobb felső fölé. A 62. percben Nagy Gergő lövését ütötte szögletre bravúrral Demjén, majd cserék következtek, a 72. percben Hidi lövését védte a bal felsőnél Demjén. A 80. percben egy gyors hazai kontra után Nagy Gergő ollózott fölé.

A végeredményt Davide Lanzafame állította be, aki gólra váltotta a Moutari elleni szabálytalanságért megítélt tizenegyest.

DVTK – DVSC 1-2 (Ivanovski 4. ill. Bódi 13., Kinyik 16.)

Szabályosan lerohanta ellenfelét a 110 éves fennállását ünneplő diósgyőri csapat, ami korán eredményre vezetett: egy szélről érkező beívelés után már a 4. percben megszerezte a vezetést csapatának a jó ütemben berobbanó Ivanovski (1-0).

A DVTK vezető gólja a DVSC ellen

Így kell megérkezni egy születésnapi bulira: Mirko Ivanovski már a 4. percben vezetéshez juttatta az alapításának 110. évfordulóját ünneplő DVTK-t a Debrecen ellen. Élő közvetítés: http://bit.ly/2UzY9Wx

Közzétette: M4Sport – 2020. február 8., szombat

 

A gyors gól után is inkább a hazai csapat játszott nagyobb iramban, ám az első sokk után magához térő Loki villámgyorsan fordítani tudott: a 13. percben Bódi visszatett labdáját lőtte a hálóba Adeniji, majd a 16. percben szintén Bódi felívelése után használta ki Danilovic bizonytalanságát a kapu elé lopózó Kinyik (1-2).

A gólzáporos kezdés után a csapatok igyekeztek rendezni soraikat, lehetőség adódott mindkét oldalon, de valódi gólveszélyt sokáig nem tudtak jelenteni a csapatok. A félidő végére mindkét csapat védelme kissé szétzilálódott, diósgyőri és debreceni részről is jókor jött a szünet.

A második félidőre inkább a DVSC vezetőedzője, a részben diósgyőri kötődésű Vitelki Zoltán rendezte inkább együttese védelmét, az 50. percben pedig Varga Kevin remek indításának hála Adeniji el is dönthette volna a meccset, ám a csatár hibázott ziccerben. A hajráig fenn tudta tartani koncentrációját a Loki, mire Feczkó Tamás vezetőedző merész lépésre szánta el magát: a súlyosnak tűnő sérülés miatt a pályát elhagyó belső védő, Polgár Kristóf helyett egy igazi középcsatárt, Haris Tabakovicsot állította csatasorba.

A DVTK-mester húzása ugyan némiképp felrázta a hazaiakat, az egyenlítést már nem tudták megszerezni, így 3 ponttal távoztak Vitelkiék Borsodból.

Az NB I állása

NB I: A játékvezető három perc alatt leszámolt a Pakssal – videón a kiállítások