OTP Bank Liga, 9. forduló

DVSC – DVTK, 17:00

Herczeg András (DVSC): – Azt gondolom, most a legkevésbé sem szabad az ellenféllel foglalkoznunk, hisz ezúttal az a fontos, hogy mentálisan rendben legyenek a játékosok. Nemcsak magunkért, hanem a klubért, a városért és a szurkolókért is játszunk majd, akik ráadásul 25. születésnapjukat ünneplik. Mindenkinek mindent el kell követni, hogy a győzelem reményében lépjünk pályára és nyerjünk. Ezen a találkozón senki nem lehet fáradt, fásult, enervált, mindenkinek a maximumot kell nyújtani ahhoz, hogy itthon tartsuk a három pontot a DVTK ellen. (dvsc.hu)

Feczkó Tamás (DVTK): – Szombati ellenfelünket az ország legjobb edzője irányítja, szerintem Herczeg András soha nem kapott ki még egymás után négyszer, ezért biztos vagyok benne, hogy kitalál valamit erre a mérkőzésre, mint már annyiszor a sikeres edzői pályafutása során. Hazai pályán és idegenben is ugyanazt a játékot játsszák, bárkit meg tudnak verni, de az utóbbi időben kiderült, hogy bárkitől ki is tudnak kapni. Látványos támadójátékkal rukkolnak elő hétről-hétre és sokgólos meccseket játszanak. (dvtk.eu)

Kaposvár – Kisvárda, 17:00

Waltner Róbert (Kaposvár): – Ugyanolyan keményen készültünk, dolgoztunk a Kisvárda ellen is, mint az elmúlt hetekben. A felkészülésünket nem befolyásolta az, hogy a Kisvárdánál edzőváltás történt, hiszen egy ismerős tréner tért vissza a kispadra: az előző szezonban is Dajka László irányította a kisvárdaiakat. Mi csak magunkra koncentrálunk, arra, hogy minél jobban teljesítsünk ezen a mérkőzésen és a bajnokságban. Együttesünk a legutóbbi hazai találkozóját magabiztosan nyert a DVTK ellen, s labdarúgóink ezúttal is pontszerzésre készülnek. (rakoczifc.hu)

Kocsis János (Kisvárda): – Tőlem sokkal okosabbak is elmondták már előttem, hogy a tizenkét csapatos bajnokság rendkívül kiegyenlített, így mi sem számítunk könnyű mérkőzésre Kaposváron. A jelenlegi pozíciónk megtartásához, a mögöttünk lévő csapatok lerázásához nagyon fontos lenne a három pont megszerzése. Ennek szellemében készültünk a válogatott meccsek miatti szünetben, illetve ezen a héten is. Nagyon bízom a csapatban, hogy a terveinket valóra tudják váltani. (kisvardafc.hu)

Mezőkövesd – MOL Fehérvár FC, 17:00

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – Jó állapotban várhatjuk a MOL Fehérvár FC elleni találkozót, hiszen legutóbb is kiváló eredményt értünk el az Újpest vendégeként. Tudom, hogy a tabellán elfoglalt helyezések miatt, sokan úgy közelítik meg a szombati meccset, mint egy csúcsrangadó, de én véletlenül sem szeretném ezzel fokozni a dolgokat. A székesfehérváriakra is ugyanúgy készülünk, mint eddig bárki másra, nem befolyásolja a hétköznapjainkat az, hogy egy olyan riválist láthatunk vendégül, amely nyíltan a bajnoki címre tör. Továbbra is a saját értékeinket szeretnénk előtérbe helyezni, mert az a játékfelfogás, az az ideológia, amit mi a labdarúgásról elképzelünk, nem borulhat csak egy mérkőzés kedvéért. Ettől függetlenül tisztában vagyunk ellenfelünk kvalitásaival, és minden tőlünk telhetőt meg is teszünk azért, hogy jobban jöjjünk ki a párharcból. Arra számítok, hogy sok néző előtt, közönségszórakoztató mérkőzésen veszünk részt, mert két jól felkészített, és jó erőkből álló társaság néz majd egymással farkasszemet, aminek a végén mi szeretnénk örülni. (mezokovesdzsory.hu)

Marko Nikolic (Fehérvár): – A válogatott mérkőzések miatt, ugyan a bajnokság szünetelt, és sok játékosunk hazája csapatát képviselte, de a többiek sem maradtak mérkőzés nélkül, hiszen a Vasas ellen játszhattunk egy kemény edzőmeccset, amelyen a fiatalok jó teljesítményt nyújtottak. A mi felkészülésünket ugyan ez nem könnyíti meg, de büszkék vagyunk arra, hogy ezeket a játékosokat számításba veszik nemzetük válogatottjainál. A hét folyamán azonban már ők is visszatértek, és a szokásoknak megfelelő edzésmunkával és elemzésekkel készültünk a Mezőkövesd elleni idegenbeli bajnokira. A hazaiak jó szereplése egyáltalán nem a véletlen műve, mivel a második fogadja az első helyezettet, nyugodtan mondhatjuk, hogy egy rangadó áll előttünk. Nekünk természetesen ezzel együtt is az a célunk, hogy okos játékkal, és maximális koncentrációval szombat este is hazahozzuk a három pontot Székesfehérvárra. (mezokovesdzsory.hu)

Puskás Akadémia – Paksi FC 17:00

Hornyák Zsolt (PAFC): – A megfelelő taktikával és hozzáállással sikerülhet megbontanunk a Paks védelmi falát, mert őszintén megmondva arra számítok, hogy egy zárt, fegyelmezett védekezésből gyors ellentámadásokkal próbálkozó ellenféllel találkozunk majd. Biztos vagyok benne, hogy akárcsak a Diósgyőr ellen, most sem lesz egyszerű feltörni a védelmet, hiszen riválisunk tapasztalt csapat, amelyben ráadásul több olyan játékos is szerepel, akik a nyáron éppen tőlünk kerültek hozzájuk, akik nyilván bizonyítani akarnak majd. Mint mindig, most is úgy készülünk, hogy jó játékkal és győzelemmel hozzuk a mérkőzést, egyértelmű, hogy csak a három ponttal lennék igazán elégedett. (pfla.hu)

Tomiszlav Szivics (Paks): – Egyértelműen győzni utazunk Felcsútra, ez nem lehet kérdés. Biztos vagyok benne, hogy minden csapatnak eljön az a pillanat, amikor nem sikerülnek a dolgok, bármennyire is jó formában vannak épp’, mint most a Puskás Akadémia. Remélem, ez a pillanat most, ellenünk jön el számukra. A válogatott szünet ellenére ugyanolyan keményen készültünk a találkozóra, mint az eddigiekre, és a következő fordulók után majd kiderül, jókor jött-e ez a „szünet”. Bízom a csapatban. (paksifc.hu)

ZTE FC – Budapest Honvéd 17:00

Dr. Dobos Barna (ZTE FC): – A szombati mérkőzésre való felkészülésünk nem volt ideális, hiszen sérülések és eltiltások is nehezítik a helyzetünket. Folyamatosan egyeztetek az egészségügyi stábbal, hogy kikre számíthatok a Honvéd ellen. Az U21-es válogatottban szereplő játékosaink is csak szerdán csatlakoztak ismét a csapatunkhoz. A nehézségek ellenére nagyon hasznos mérkőzést tudtunk játszani a Slaven Belupo ellen múlt pénteken, ahol a 2-1-es győzelmünknek is kicsit nagyobb lett az értéke a szokottnál a három hétvégi magyar-horvát párharc tükrében. Ahogy várható volt, a Honvéd a kezdeti nehézségek után magára talált, az elmúlt két meccsükön hozzánk hasonlóan négy pontot szereztek. Hazai pályán játszunk, ahol mindig pontokra van szükségünk, bízom benne, hogy sokan kilátogatnak a ZTE Arénába és remek lesz a hangulat, nagy szükségünk van szurkolóink támogatására, ami plusz erőket mozgósít a csapatban. (ztefc.hu)

Giuseppe Sannino (Honvéd): – Bár a válogatott mérkőzések miatt szünetelt a bajnokság, szeretnénk ott folytatni, ahol abbahagytuk, hiszen a legutóbbi három meccsünkön veretlenek maradtunk, és két győzelem mellett a listavezető Ferencvárossal játszottunk döntetlent. A Zalaegerszeg újonc csapat, de ez nem számít, mert erős riválisról van szó, viszont tudjuk, hogy mire van szükség ahhoz, hogy szombaton győzni tudjunk. Azért utazunk Zalaegerszegre, hogy elhozzuk a három pontot, ehhez legalább olyan küzdőszellemre lesz szükség, mint a legutóbbi mérkőzésünkön. A bajnokság eddigi részében egyedül a Paks ellen játszottunk igazán rosszul, és szeretnénk továbbra is fejlődni, javulni, még jobb futballt mutatni, de valójában nem az érdekel, hogy milyen játékot nyújtunk, hanem az, hogy megszerezzük a győzelmet. (honvedfc.hu)

Ferencváros – Újpest 19:30

Szergej Rebrov (FTC): – Intenzív, erős támadójátékra számítok az Újpesttől, de hazai pályán leszünk, szóval szombaton nem lehet más a célunk, mint a győzelem. Otthon minden esetben a saját játékunkra kell koncentrálni. Az Újpest jó csapat, de mi felkészültünk arra a fajta játékra, amit képvisel. (fradi.hu)