Budafok-DVTK, 16.55

Oláh Bálint (Budafok játékosa): – Hosszú időt töltöttem a DVTK-nál, így van bennem plusz bizonyítási vágy. Egyébként pedig ez is csak egy találkozó, ami után győztesen szeretném elhagyni a pályát. Nekünk nem kell különösebben foglalkoznunk azzal, hogy a DVTK milyen formában van. Tény, hogy a legutóbbi három forduló eredményei azt mutatják, gödörbe kerültek, ám mindez csak annyit jelent, hogy mindenáron nyerni akarnak Budafokon. A nyomás a diósgyőrieken lesz, mi pedig ebből okos és higgadt játékkal előnyt kovácsolhatunk. Ha tartjuk magunkat a taktikánkhoz, akkor a miénk lehet a három pont. (budafokimte.hu)

Feczkó Tamás (DVTK):A bajnokság elején a Budafok megmutatta, nem érdemtelenül jutottak fel az élvonalba. Több bravúrt is bemutattak, legutóbb az MTK otthonában 10 emberrel is nyerni tudtak. A stabil védekezésre alapozzák a játékukat otthon és idegenben egyaránt, elöl pedig nagyon gyors játékosokkal rendelkeznek, akik gólokat is képesek szerezni. Ennek köszönhető, hogy öt mérkőzés után hét ponttal rendelkeznek. A csapatban többen is kiváló rúgótechnikával rendelkeznek, ezért fontos, hogy minél több átlövéssel próbálkozzunk. Ennek megvan az a “mellékhatása” is, hogy ha a védők kilépnek a lövőkre, akkor a többiek előtt több tér nyílik. A pontrúgásokat súlyozottan gyakoroljuk, és arányaiban nagyon sok gólt szereztünk rögzített szituációt követően, aminek nagyon örülök. Amióta a DVTK edzője vagyok, egyszer sem küldtem úgy pályára a csapatot, hogy elég egy pontot szerezni. A Paks ellen is győzni szerettünk volna, a hajrában is támadtunk, mert győzni akartunk. Nem becsüljük le az ellenfelet, de Budafokra is a három pontért utazunk. Egy győzelemmel felzárkózunk a középmezőnyhöz, és akkor máris kellemesebb ránézni a tabellára még akkor is, ha a bajnokság ilyen korai szakaszában sokkal fontosabb a pontok gyűjtése, mint a helyezések számolgatása. (dvtk.eu)

Újpest-Mezőkövesd, 17:00

Predrag Rogan (Újpest):A Mezőkövesd, hasonlóan, mint mi, változó eredményeket produkált az előző és a jelenlegi szezonban is. A csapat nem sokat változott, de a szezon elején megváltoztatták a játékrendszert. Számos, kivételesen jó minőségű játékosuk van, mint például Berecz, vagy beszélhetnénk akár Cseri kiemelkedő teljesítményéről is. Egy olyan csapatról beszélünk, akik ismerik egymást, kemény focit játszanak és ragaszkodnak a labdához. Mindezek alapján azt tudom mondani, hogy egy nagyon kellemetlen ellenfél vár ránk. Nem keresek kifogásokat, de természetes, nehezebb így a játék, hogy szezon közben épülünk, de mindig hiszek a játékosaimban és a pályán futó csapatban, így lesz ezúttal is. Szembe kell néznünk a tényekkel – sérülések, COVID, piros lapok és a többi, de ezt már ismerik a szurkolóink – amelyek befolyásolták, befolyásolják a képzési folyamatot és a csapat összetételét, valamint a taktikai felállásunkat is. A kihívások nagyok így a mérkőzés előtt. Kisebb számú játékossal edzünk, és talán még a meccs előtt sem fogjuk tudni, hogy mely játékosokra számíthatunk. Abban bízom, hogy a helyzet hamarosan stabilizálódik, minden játékos edzeni fog, és az Újpest a legerősebb csapattal fog kijönni hamarosan. A körülményeket nem tudjuk befolyásolni, de ráhatással lehetünk a tetteinkre, energiáinkra, ha a csapatban jelen van a vágy a győzelemre és a motiváció. (mezokovesdzsory.hu)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): Mindig szeretnénk többet elérni, ezért az eddig elért eredményekkel abszolút nem vagyunk elégedettek. Igyekszünk napról napra fejlődni és előrelépni. Az elmúlt két hétben is keményen és becsülettel dolgoztunk, bízunk benne, hogy ennek meglesz az eredménye az Újpest ellen is. Ahogy többször is elmondtuk, minden mérkőzés nagyon kemény ebben a 12 csapatos bajnokságban, ezúttal is egy harcos küzdelemre számítok. Attól függetlenül, hogy minden találkozó nehéz, mindig megvan az esély arra, hogy jól, eredményesen szerepeljünk. Sok mindent átgondoltunk és átértékeltünk a hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban, nagyon bízom benne, hogy megtaláljuk azt az utat, amivel a győzelemre reális esélyünk lehet. Évek óta láthatjuk ellenfelünktől, hogy masszív, fizikálisan nagyon jól felkészített és gyors csapat, ez idén is jellemző rájuk, éppen ezért nem lesz könnyű dolgunk a Szusza Ferenc Stadionban, de mindent el fogunk követni a győzelem érdekében. Bízunk benne, hogy sok szurkolónk látogat majd ki a találkozóra, ezúton is köszönjük nekik a támogatást. Igyekszünk megfelelni drukkereink elvárásainak, szeretnénk örömet szerezni nekik szombaton. (mezokovesdzsory.hu)

Puskás Akadémia-MTK Budapest, 19:30

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Hála Istennek, pillanatnyilag úgy állunk, hogy egy-két játékos kivételével mindenkire számíthatok. Bizonyos szempontból nehezebb dolgom lesz a csapat kijelölésekor, de ezek azért már kellemesebb gondok. Bízom benne, hogy a stábbal jól fogunk dönteni, és a legerősebb összeállításban, százszázalékos állapotban léphetünk pályára. Fiatal, gyors, dinamikus, magabiztos, a támadófutballt előnyben részesítő gárda, a stílusuk elég kellemetlen az ellenfelek számára. Az utolsó három mérkőzésük nem úgy sikerült, ahogy elképzelték, de nagy hiba lenne őket lebecsülni. Lehet, hogy kicsit belefáradtak a maguk diktálta tempóba, de ilyen hullámvölgyek mindenkivel előfordulhatnak, ez nem altat el minket. Amint említettem, igen aktív, agresszív ellenfélre számítok, ennek megfelelően készülünk. Ha sikerül a Toponár elleni hozzáállásunkat átmenteni, sokmozgásos futballt játszani és tartalommal megtölteni a taktikánkat, akkor nézők számára élvezetes és a saját szempontunkból eredményes meccset játszunk. (pfla.hu)

Michael Boris (MTK Budapest): Nagyon jó csapat a Puskás Akadémia, gyorsak és jó eredményeket értek el eddig. Nincs ajándék ebben a bajnokságban, koncentrálnunk kell és úgy kell játszanunk, mint az első meccseinken. Minden kisebb hiba gólhoz vezethet ebben a bajnokságban, tehát minimalizálnunk kell ezeknek a számát. A stílus mindig ugyanaz. Mindig máshol kell letámadnunk, de a cél az, hogy megszerezzük gyorsan a labdát. Persze ez attól is függ, ki ellen játszunk, mennyi az állás, mi a történt addig a találkozón. Például a Paks ellen, tíz emberrel visszább kellett állnunk, de ha mi vagyunk emberelőnyben, mennünk kell előrébb. Mindig szeretnénk aktívan játszani, küzdeni a labdákért és keményen dolgozni a pályán. (mtkbudapest.hu)

NB I: A Fradi győzelemmel hangolt a Barcelona elleni BL-meccsre – videó