Az OTP Bank Liga 7. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén a jövő heti, barcelonai Bajnokok Ligája-mérkőzésére készülő Ferencváros a Kisvárda vendége volt.

Az 5. percben az első nagy helyzet az FTC előtt adódott: Isael indította Heistert, akinek bal oldali beadása után Boli fejelt, Rubus azonban menteni tudott a jobb alsónál. Válaszul Bumba adott középre a bal oldalról, Sassá átlépte a labdát, Lucas pedig 20 méterről lőtt, de Dibusz kiütötte a léc alá tartó labdát.

A 27. minutumban Heister adott be a bal oldalról, a kapu elé érkező labdát azonban sem Boli, sem Isael nem érte el, a 37.-ben Lovrencsics beadása után Boli lőtt kapásból a léc fölé. Az első játékrész hajrájában kisvárdai részről Melnik 23 méterről próbálkozott, nem sokkal vétette el a jobb felsőt.

A szünet után inkább cseréket és sárga lapokat, mint helyzeteket láthattunk, aztán a 67. percben vezetést szerzett a Ferencváros: a frissen beállt Civic tekert a kapu elé a bal oldalról, az érkező Isael pedig a kapus felett a léc alá lőtt (0-1).

Rögtön a gólt követően nagy egyenlítési lehetőség adódott a kisvárdaiak előtt, amikor Melnik jobb oldali beadása után Sassá fejelt, de Dibusz nagy bravúrral védett.

A 89. percben a vendégcsapat eldöntötte a meccset: egy labdaszerzés után megindultak a ferencvárosiak, majd az akció végén Mak adott balról középre, a becsúszó Karasiuk lábáról pedig saját kapujába került a labda (0-2). Szergej Rebrov együttese így győzelemmel hangolt a jövő heti BL-nyitányra, és továbbra is veretlen az NB I-ben, a Kisvárda viszont három győzelem után kapott ki.

Kisvárda – Ferencváros 0-2

Gólszerzők: Isael (66.), Karasiuk (öngól, 89.)

Kisvárda: Dombó – Melnyik (Kukoc, 81.), Rubus, Ene, Hei – Lucas (Karasiuk, 81.), Simovic – Navratil (Cukalasz, 55.), Bumba (Kovácsréti, 71.), Sassá (Camaj, 81.) – Viana

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong, Kovacevic, Heister (Civic, 65.) – Laidouni, Haratin (Vécsei, 75.)- Isael (Zubkov, 83.), Skvarka, Tokmac (Mak, 75.) – Boli (Baturina, 65.)

Fradi: Számonkéri a klubot a BL-keretből kimaradó légiós – úgy érzi, megsértették