Honlapunkon is beszámoltunk róla, hogy a múlt héten kijelölte Bajnokok Ligája-keretét a Ferencváros labdarúgócsapata. A 29 fős listáról lemaradt többek között a zöld-fehérek 19 éves szír légiósa, Ammar Ramadan, de rajta kívül például Varga Roland, Michal Skvarka és Vécsei Bálint is.

A fiatal támadó középpályás nehezen viselte klubja döntését: a katari Bein Sportnak adott, egy helyi lap által idézett interjújában kijelentette, hogy

emiatt EGYEZETÉST IS kezdeményez a klubbal, A DÖNTÉS UGYANIS – ÉRZÉSE SZERINT –  megBÁNTOTTA őt. hozzátette, meglepte, hogy a neve nem volt ott a 29 fős keretben.

Úgy tudjuk egyébként, hogy Ramadannak elsősorban az esett rosszul, hogy azt látta, hogy a B-listán több, az utánpótlásban szereplő csapattársa neve is ott szerepelt, az övé viszont nem. Az okokkal viszont – amikor a nyilatkozatot adta – még nem volt tisztában, hiszen egy klubnak a BL-nevezésnél meg kell felelnie bizonyos kritériumoknak, így például rögzítve van az is, hány hazai nevelésű labdarúgót kötelező nevezni. Miután ezzel szembesült, megértette a döntést.

Ammar Ramadan 2019 januárjában a Juventus U17-es csapatától igazolt a Ferencvároshoz. A médiában tett panaszkodása azért is volt nehezen érthető, mert érkezése óta egy bajnokin lépett pályára a zöld-fehérek NB I-es csapatában, idén júniusban, a MOL Fehérvár FC elleni rangadón 30 percet játszott, a 2020/21-es idényben azonban még sem bajnoki, sem Magyar Kupa, sem nemzetközi mérkőzésen nem volt még a Fradi első csapatának a keretében. Az FTC NB III-as együttesében a jelenlegi szezonban 7 bajnokin 5 gól a mérlege.