Paks – Kaposvár 2-1 (Remili 48., Windecker 55. ill. Hegedűs 36.)

Böde eltiltása miatt szokásos 4-2-3-1-es felállását 4-3-3-ra változtatta Tomiszlav Szivics, míg Waltner Róbert megszokottnak nevezhető kezdővel vágott neki a mérkőzésnek. Kiegyenlített erőviszonyok között kezdték a csapatok az első félidőt, akadt helyzet mindkét kapu előtt: először Nagy Richárd lövésénél Holczernek kellett nagy védést bemutatnia, majd Remili kipattanó utáni löketét fogta Pogacsics. A 36. percben egy pontrúgás után a Kaposvár szerzett vezetést: Nagy Richárd szabadrúgását Hegedűs bólintotta a kapuba (0-1).

Pakson vezet az újonc

Ha így folytatódik, a Kaposvár, mely csapatkapitánya révén vezet Pakson, a forduló után helyet cserél a tabellán vendéglátójával.

Közzétette: M4Sport – 2019. október 5., szombat

A második félidőre egy egészen más Paks futott ki: 2 perc elteltével Osváth beívelése után Könyves fejelt vissza Remilihez, aki a tizenhatos vonaláról kiegyenlített (1-1).

Remili egyenlít

Alig értek ki a csapatok a szünetről, a Remili a hálóba küldte a Paks Kaposvár elleni egyenlítőgólját.

Közzétette: M4Sport – 2019. október 5., szombat

A Kaposvár még csak fel sem ocsúdhatott a bekapott gólból, egy hatalmas hiba miatt már jött is a következő: Windecker 30 méterről eleresztett próbálkozásának öklözött mellé, így megfordította az állást a hazai csapat (2-1). A vezetés tudatában sem állt vissza a Paks, igyekeztek támadólag fellépni egészen a hajráig, és bár újabb helyzeteiket már nem tudták gólra váltani, a 3 pontot így is elhódították.

DVTK-Puskás Akadémia 1-1 (Shestakov 76., ill. Vlasko 92.)

Az edzőváltás óta egy-egy győzelemmel és vereséggel álló Diósgyőr fogadta a négy forduló óta veretlen Puskás Akadémiát. Az első lövés Knezevic nevéhez fűződött a 3. percben, ám ez még nem találta el a kaput, ellenben a túloldalon pár perccel később Korbély szép csellel rázta le magáról a felcsúti védőt, majd 15 méterről lőtt, de éppen Hegedüs kezébe. A 20. percben a vendégek is megdolgoztatták Danilovicot, miután Gyurcsó készítette le lövésre a labdát Urblíknak, aki 18-ról el is találta a kaput, ám a hazai kapus védeni tudott. Ezt követően még inkább visszaesett az egyébként sem túl magas színvonal, rengeteg pontatlanság jellemezte mindkét csapat játékát, a nézőket csupán Erdős játékvezető néhány ítélete tudta kizökkenteni az egyhangúságból.

A fordulás utáni első kisebb lehetőség a hazaiak előtt adódott, az 51. percben Rui Pedro jól vette észre a bal oldalon a tizenhatoson belül üresen álló Prossert, aki végül pontatlanul célzott és fölé lőtt. Ezt követően azonban nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, az első félidőhöz hasonlóan ezúttal is a rengeteg eladott labda volt a jellemző. Az utolsó negyed órában azonban Feczkó Tamás két cseréje összehozott egy gólt: a 76. percben ugyanis a padról beszálló Hasani 15 méterről lőtt, ezt még Hegedüs védte, de a kipattanót a szintén csereként pályára lépő Shestakov közelről a kapuba pofozta (1-0).

Szerhij Sesztakov megszerzi a vezetést a DVTK-nak

Szerhij Sesztakov szerel, megy a támadással, s ha már ott van, be is fejezi! Vezet a Diósgyőr a Puskás Akadémia ellen.

Közzétette: M4Sport – 2019. október 5., szombat

A hajrában többet birtokolta a labdát a Puskás Akadémia, és a hosszabbításban végül sikerült is egyenlítenie: Kiss Tamás az alapvonalról adott középre, Meissner kapura fejelt, majd a kapu torkában álló Vlasko beljebb segítette a labdát, a visszajátszások után pedig kiderült, hogy a felcsútiak játékosa lesen állt.

DVTK-Puskás Akadémia 1-1

Fura góllal egyenlített a ráadásban a Puskás Akadémia Diósgyőrben. Ti mit gondoltok a szituációról? Mindenesetre ezzel a góllal lett 1-1 a mérkőzés végeredménye.

Közzétette: M4Sport – 2019. október 5., szombat

A hazai játékosok azonban hiába reklamáltak lest, Erdős megadta a találatot, így döntetlennel zárult a találkozó.

Kisvárda – ZTE FC 3-3 (Grozav 47., Kravcsenko 58., Tischler 71. ill. Bedi 26., Radó 43., Babati 83.) – piros lap: Bolla (ZTE FC, 55.)

2280 néző előtt fogadta a Kisvárda az újonc Zalaegerszeget az NB I 8. fordulójában. A zalaiaknál sérülés miatt nem lépett pályára a válogatott keretbe meghívott Tamás Krisztián. A vendégek a 6. percben veszélyeztettek először: Bedi passza után Stieber adott középre balról, de a hazaiak kapusa elcsípte a Melnyiken megpattanó labdát a gólvonal előtt. Válaszul a Kisvárda beadásánál Kovácsréti fejesét védte Demjén. Mintegy negyedóra eseménytelen játékot követően a 24. percben Grozav tört be a tizenhatoson belülre, majd lőtt, Demjén kiütötte a labdát, majd felszabadítottak a vendégek. Válaszul gólt szerzett a ZTE: Radó adott be jobbról, Bobál Gergely átlépése után Stieber visszakészítette a labdát Bedinek, aki 14 méterről a bal alsóba lőtt (0-1).

Bedi Bence 0-1

Egy átlépés, egy sarkazás, egy okos lövés és vezet is Kisvárdán az újonc ZTE. A saját nevelésű Bedi Bencét szépen szolgálta ki Stieber. Az egy időben zajló bajnokikat ezen a linken lehet megtekinteni: http://bit.ly/2nkIpsp

Közzétette: M4Sport – 2019. október 5., szombat

A zalai gólt mezőnyjáték követte, kisebb vendégfölénnyel, majd két perccel a játékrész vége előtt büntetőből növelte előnyét a ZTE: Beriosz szabálytalankodott Bobál Gergellyel szemben a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. Radó a bal alsóba lőtte a labdát (0-2).

Radó büntetője: Kisvárda-ZTE 0-2

Kis fault is fault, a büntetőterületen belül pedig tizenegyes jár érte. Berios a kelleténél kicsit feltűnőbben rántotta meg Bobál Gergelyt. Radó András pedig nem kegyelmezett. A mérkőzés itt tekinthető meg élőben: http://bit.ly/2nkIpsp

Közzétette: M4Sport – 2019. október 5., szombat

A szünetben kettőt cserélt Miriuta László, aminek meg is lett az eredménye: a 47. percben Protic bal oldali beadása után Grozav fejelt a vendégek kapujába (1-2).

Grozav szépítése

Elképesztő fejessel hozta vissza a mérkőzésbe a Kisvárdát Grozav! A mérkőzést ezen a linten lehet élőben megnézni: http://bit.ly/2nkIpsp

Közzétette: M4Sport – 2019. október 5., szombat

Sorozatban jöttek a sárga lapok, majd az 55. percben már a második villant Bollának, aki így idő előtt mehetett zuhanyozni. Rögtön a szabadrúgásból egyenlített is a Várda: Grozav adta be a kiállításnál megítélt szabadrúgást, Kravcsenko pedig a bal alsóba csúsztatott (2-2).

Kravcsenko egyenlít a ZTE ellen

0-2-ről felállt a Kisvárda, sőt… Grozav előbb szépített, majd az egerszegi Bolla Bendegúz 3 perc alatt kapott két sárgát, miközben az öltöző felé vonult, Kravcsenko kiegyenített. Nehéz hajrá vár a vendégekre Kisvárdán. Nézd itt a mérkőzést: http://bit.ly/2nkIpsp

Közzétette: M4Sport – 2019. október 5., szombat

Majd fordított is a Kisvárda: Protic beadása után Tischler Devecseri mellől fejelt a jobb alsóba (3-2).

Tischler Patrik fordít Kisvárdán

Nem csupán feláll, de fordít is a Kisvárda, szétfejelve a ZTE védelmét. Grozav és Kravcsenko után a csereként beálló Tischler Patrik is fejjel veszi be az egerszegi hálót. Kisvárda-ZTE 3-2, a 76. percben.

Közzétette: M4Sport – 2019. október 5., szombat

A 81. percben a vendégektől Devecseri is megkapta a második sárga lapját, ennek ellenére 9 emberrel, büntetőből egyenlített a ZTE: Babati lőtte be a megítélt tizenegyest (3-3).

Kiegyenlít a ZTE

Hei Viktor kezezése reményt adott az emberhátrányban játszó Zalaegerszegnek. Babati értékesítette a jogosan megítélt büntetőt, így 3-3 lett a Kisvárda-ZTE bajnoki végeredménye. Jó kis meccs volt!

Közzétette: M4Sport – 2019. október 5., szombat

A hajrában mindent megtett a Kisvárda a győztes gól megszerzéséért, Protics, Bumba és Grozav is próbálkozott, ám egyikük sem járt sikerrel, így kilenc emberrel szerzett egy pontot a ZTE.

NB I: A Vidi kölcsönjátékosa bombagólt lőtt, a Kövesd megverte az Újpestet – videó