Az egy hete meglepetés győzelmet elérő Újpest az ideiglenes otthonában, az Illovszky Rudolf Stadionban fogadta a forduló előtt harmadik helyen álló Mezkövesdet, mely a legutóbbi játéknapon 2-1-re kikapott a Honvédtől.

Berke Balázs játékvezető kezdősípszava előtt az Újpest-szurkolók a “A múlt tüze bennünk él tovább, tisztelet a vértanúknak!” felirattal ellátott molinóval emlékeztek az aradi vértanúkra.

Szép gesztus az újpesti tábortól – Fotó: www.csakfoci.hu

Tíz percig puhatolózó játék folyt, a szemerkélő eső és a csúszós játéktér alaposan megnehezítette a csapatok dolgát és jobbára mind a két együttes kereste a rést az ellenfél védekezésén. A mérkőzés legnagyobb helyzetét az Újpest dolgozta ki az első félidőben: Balázs jobb oldali beadása találta meg Obinnát, aki a kapuba továbbított, de a Berettyán Péter partjelző lest jelzett.

A 40. percben a nyolc év után a magyar válogatottba visszatérő Feczesin vette le a labdát, félfordulatból leadott lövése méterekkel fölé szállt. Ahogy pedig az lenni szokott, a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, a 43. percben megszerezte a vezetést a Mezőkövesd: Molnár hajszálpontos szögletéből az érkező Berecz Zsombor 20 méterről, kapásból a kapu jobb oldalába bombázott (0-1).

Berecz Zsombor bombagólja az Újpest ellen

Bombagóllal szerzett vezetést a Mezőkövesd az Újpest ellen, Berecz Zsombor kapásból vágott a hosszúba egy szögletet. 🇭🇺⚽️A második félidőt itt tudod nézni: http://bit.ly/2OooUKs

Közzétette: M4Sport – 2019. október 5., szombat


A szünet után az Újpest magasabb fokozatra kapcsolt, becsülettel küzdött az egyenlítésért, a mezőkövesdiek jobbára hősiesen védekeztek. Egy óra elteltével elsőként Nebojsa Vignjevic vezetőedző frissített a csapatán, miképpen a támadóalakzaton és csatasorba küldte az elmúlt forudlókban epizódszereplőként pályára lépő Zsótért, valamint a korábbi csapata ellen meccselő Kosztát is.

A lila-fehérek szinte már-már szenvedve végignyomták a második félidőt is, legközelebb a 73. percben jártak az egyenlítéshez: Simon jobb oldali beadását Feczesin fejelte Szappanos ölébe. Hét perc múlva Zsótér beadása után Ristevski bólintott a kapu jobb oldala felé, ismét a kövesdi kapus volt főszerepben A 82. percben a fejelni igyekvő Feczesint előzte meg Nesteov és tisztázott.

Ám a találkozónak ezzel korántsem volt vége, Pekár jobb oldali átadása a csereként beálló Sillyét találta meg, aki egy igazítás után 15 méterről a bal alsóba lőtt (0-2). Egy perccel később Koszta adott egy remek labdát Feczesinnek, aki lövés helyett tovább piszkálta a játékszert és Koszta közelről a jobb alsóba helyezte az újpestiek szépítő találatát, kialakítva ezzel a 2-1-es végeredményt.

A Mezőkövesd cseréi biztosították a győzelmet

Kuttor Attila cseréi biztosították be a Mezőkövesd sikerét az Újpest vendégeként.Silye pontos lövése után Koszta gólja már csak szépítésre volt elég: Újpest–Mezőkövesd 1-2

Közzétette: M4Sport – 2019. október 5., szombat


Újpest – Mezőkövesd 1–2 (Koszta 93., ill. Berecz Zs. 43., Sillye 90.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Újpest: Banai – Pauljevic, Heris, Ristevski, Balázs – Onovo (Zsótér D. 65.), Sankovic – Simon (Szakály P. 76.), Obinna, Bjarnason (Koszta M. 57.) – Feczesin

Mezőkövesd: Szappanos – Eperjesi, Nesterov, Katanec, Vadnai – Berecz, Karnickij – Cseri (Pekár L. 67.), Nagy D. (Vajda S. 76.), Molnár – Zivzivadze (Sillye E. 84.)