I. félidő

Az NB I 16. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén az MTK Budapest hazai pályán fogadta a Paksi FC-t. A hazaiak az előző fordulókhoz hasonlóan ezúttal is rendkívül tartalékosan álltak fel, hiszen sérülés, betegség és eltiltás miatt 14 labdarúgó nem állt a csapat rendelkezésére, és többen is szokatlan poszton szerepeltek a tolnaiak ellen.

Nagyon jó iramban indult a találkozó, a 17. percben Ádám indította Harasztit, de Ferreira résen volt és remek ütemben becsúszva mentett – megakadályozva csapatát a góltól.

A másik oldalon Miovski fejelte le a labdát Prossernek, aki azonban a kapu fölé lőtt. A fővárosi kék-fehérek a sok hiányzójuk ellenére több lendületes, ígéretes támadást is vezettek, többször is megszerezhették volna a vezetést az első játékrészben. A 39. percben Ádám húzott el a bal szélen, középre adott, Szakályhoz került a labda, aki lekészítette lövésre Bognárnak, ám a bal kapufa mellé tüzelt. Két perccel később emberhátrányba kerültek a vendégek – Dimitrov indítása után a kapujából kifutó Hegedüs ütközte le Miovskit, villant a piros – a szabadrúgás pedig a sorfalban kötött ki.

II. félidő

Fordulás után az 53. percben Prosser tekert be egy szögletet veszélyesen, a középen érkező Dimitrov próbálkozása mellé szált. Öt perc múlva súlyos sérülés miatt állt a játék, miután összefejelt két játékos, Miovski és Szélpál. Utóbbi egy kis ideig eszméletlenül feküdt a pályán, azonnal jött is az orvosi segítség,  közben a paksi védő visszanyerte az eszméletét, és hordágyon kellett levinni a játéktérről.

Ezt követően az MTK felpörgette a játékát, ez pedig helyzetekben is megmutatkozott: előbb Herrera jobb alsóba tartó szabadrúgását védte nagy bravúrral Holczer, majd nem sokkal később Miovski lövésénél kellett résen lennie a paksi kapusnak. A nyomás aztán a 75. percben góllá érett, ekkor Schön bal oldalról érkező beadására Dimitrov érkezett a hosszún, és 8 méterről a bal alsóba lőtt, 1-0!

Négy perccel később eldőlt a három pont sora: egy kontra végén Dimitrov remek ütemben tálalt Prosser elé, aki a bal alsóba gurított, 2-0.

A Paks számára kis híján még összejött az egyenlítés, de Balogh kísérlete a bal oldali kapufán csattant.  A 89. percben háromgólosra növelte az MTK az előnyét: egy létszámfölényes kontrát követően Gera jobb oldalról érkező beadását Clinton lőtte előbb kapura, ezt még Holczer nagy bravúrral védte, de a kipattanóra érkezett Schön és 4 méterről betalált, 3-0.

A végeredményt végül a csereként beálló Nagy Richárd állította be, aki az Ádám által kiharcolt labdát lőtte éles szögből a hosszúba, így összejött a vendégek számára legalább a becsületgól, 3-1.

Az MTK ezzel a győzelemmel a tabella harmadik helyére ugrott.

NB I, 15. forduló

MTK Budapest-Paksi FC 3-1 (Dimitrov 75., Prosser 79., Schön 89., ill. Nagy R. 94.)

MTK Budapest: Mijatovic – Kata, Ferreira, Herrera – Gera, Biben, Dimitrov (Mezei, 83.), Cseke, Schön (Barna, 90.) – Prosser, Miovski (Clinton, 88.)

Paksi FC: Hegedüs – Szabó J., Kulcsár (Osváth – a szünetben), Gévay (Nagy R., 75.), Szélpál (Vas 59.) – Bognár, Bertus, Balogh, Szakály D. (Sajbán . a szünetben), – Haraszti (Holczer 44.), Ádám