A gambiai válogatott szövetségi kapitánya – Tom Saintfiet – január elején nyilvánosságra hozta azt a 28 játékost, akik képviselik hazájukat az Afrika-kupán, január 9. és február 6. között. A 48 éves belga származású kapitány számos topligás játékosnak is bizalmat adott; Omar Colley a Sampdoriát, Musa Barrow a Bolognát, Ebrima Darboe pedig az AS Romát hagyta ott az Afrikai Nemzetek-Kupája miatt.

A keret tagja emellett a MOL Fehérvár 26 éves légiósa, Lamin Jallow is. A 17-szeres válogatott támadó jelenleg az olasz másodosztályú L.R. Vicenzától szerepel kölcsönben a fehérvári alakulatnál, melynél eddigi nyolc fellépésén két gólt szerzett, mindkettőt a Magyar Kupában. Jallow kölcsönszerződése 2022 nyarán jár le a Vidinél.

A válogatott játékosok többsége inkább az olasz, az angol vagy a svájci bajnokságból érkezik a gambiai nemzeti csapathoz. Érdekesség, hogy egy labdarúgó sem csatlakozik a kerethez a francia bajnokságból.

Gambia az “F” csoportba került Malival, Mauritániával és Tunéziával, utóbbi sorait szintén egy NB I-es légiós, a ferencvárosi Aissa Laidouni erősíti. Ugyancsak szerepel a tornán az FTC marokkói testvérpárja, Ryan Mmaee és Sammy Mmaee, valamint az NB II-ben szereplő Nyíregyháza szudáni támadója, Yasin Hamed is.

A Vidit Stopira képviselheti még a Zöld-foki szigetek nemzeti csapatában – egyelőre még kérdéses azonban, hogy pozitív koronavírus-eredménye után ott lehet-e majd a válogatottban.

Lengyel klubbal hozták szóba a Vidi-támadót, magyar csapattársa is lehet – sajtóhír