A Zöld-foki-szigetek válogatottja pozitív koronavírus-teszt miatt elveszítette a MOL Fehérvár védőjét, Ianique dos Santos Tavarest, azaz Stopirát – a játékos a válogatott edzését követően azonnal karanténba került, de tünetei egyelőre nincsenek.

Az eset miatt Zöld-foki-szigeteknek le kellett mondania az eredetileg december 31-re tervezett (két ferencvárosi játékost is a keretében tudó) Marokkó elleni barátságos mérkőzést – ezt Bubista, a válogatott szövetségi kapitánya hivatalosan is bejelentette. Stopira pozitív tesztje kapcsán érdemes megjegyezni, hogy a fehérváriak csapatkapitány-helyettese szeptemberben is átesett a betegségen.

Az egyelőre nem dőlt el, hogy emiatt az NB I-ben 2012 óta légióskodó védő ki kell, hogy hagyja-e majd a közelgő Afrikai Nemzetek Kupáját, amelynek A-csoportjában szerepel majd a Zöld-foki-szigetek válogatottja Kamerunnal, Etiópiával és Burkina Fasóval együtt.

A két éve már magyar állampolgársággal is rendelkező Stopira 2008 óta 46 alkalommal szerepelt a Zöld-foki Köztársaság válogatottjában, és három gólt szerzett. Csapata harmadszor vesz részt az afrikai kontinenstornán, 2013-ban negyeddöntős volt, két esztendővel később pedig a csoportkörben búcsúzott.

A 2022-es afrikai kontinensviadalnak Kamerun lesz a házigazdája január 9-től.

Paulo Sousát “kifacsarták, mint egy citromot”, mielőtt otthagyta a lengyel válogatottat – ezzel magyarázta a döntését