A BL-rivális bolgár bajnok Ludogorec trénere után Marko Nikolic, a MOL Vidi FC szakvezetője is elmondta, mire számít a két csapat felcsúti selejtező-visszavágóján, azok után, hogy a felek 0-0-ra végeztek az első találkozón.

A várakozásairól:

– Korrekt eredményt értünk el az első meccsen, nem többet. Erős ellenfelet fogadunk majd a visszavágón, minőségi játékosokkal, egy olyan csapatot, amely rendszeres szereplője az európai kupaküzdelmeknek, sőt, a csoportköröknek is, legyen szó akár a BL-ről, akár az EL-ről. De senki nem tilthatja meg nekünk, hogy tovább álmodjunk! Motiváltak és izgatottak vagyunk a meccs miatt és szeretnénk bravúrt elérni. Talán egy idegenben lőtt gól hiányzik, de úgy gondolom, veszélyesek lehetünk majd a kapura és remélem, javulunk majd pár játékelemet tekintve. Bízom benne, hogy teljesen megtelik a Pancho Aréna, hiszen mikor játszanánk tömött lelátók előtt, ha nem egy ilyen fontos találkozón?

A várható taktikáról, játékfelfogásról

Azt tudom mondani, amit nagyjából mindig.

Nekünk az a fontos, hogy eredményes futballt játszunk, ennek érdekében teszünk mindent, nem akarunk állva vagy szépen meghalni, fejetlenül támadni, hogy aztán “kinyírjanak” minket.

Az eredmény és a továbbjutás a lényeg, ehhez pedig stabilnak, fegyelmezettnek kell lennünk, jól védekezni és a védekezésből gyorsan és pontosan átmenni a támadásokba.

Az esetleges 11-esekről

Nikolic újságírói kérdésre elmondta, hogy bár van esély a tizenegyesrúgásokra, ám külön nem gyakorolják azokat, de már most tudja, kik rúghatják, ha sor kerülne rá.

A fehérváriak magyar válogatott védője, Fiola Attila is előretekintett a keddi sajtótájékoztatón a szerda esti mérkőzésre.

– Úgy gondolom, csapatszinten bolgár ellenfelünk fölé tudunk majd kerekedni, még akkor is, ha egyénileg kiváló labdarúgók alkotják a Ludogorec keretét. Fontos, hogy szerda este is olyan fegyelmezetten védekezzünk, mint tettük azt egy hete Bulgáriában. Pályafutásom során volt már alkalmam nagyszerű játékosok ellen játszani, azt pedig bátran kijelenthetem, hogy a Ludogorec labdarúgói minden szinten felveszik a versenyt velük. Ugyanúgy kell védekeznünk, mint kint, ha kell, tíz emberrel és abból labdákat kell szereznünk, illetve kontráznunk, így lehet esélyünk. Merjünk nagyot álmodni, reméljük, hogy meglesz a továbbjutás – nyilatkozta a bekk. (molvidi.hu / csakfoci.hu)