A negyedik hely szempontjából fontos találkozón a MOL Fehérvár FC az Újpest otthonába látogatott az OTP Bank Liga 32. fordulójában.

I. félidő

A 15. percben egy hosszú indításra Kovács rosszul mozdult ki és pont Croizet elé sodorta a labdát. Az Újpest támadója jobbról, bal lábbal az üres kapuba tekerte a labdát, 1-0.

A 32. percben Kodro került szembe az újpesti kapuval, de tíz méterről jobbal a kapu mellé lőtt.

A 40. percben Zulj 25 méteres szabadrúgása nem sokkal ment el a bal kapufa mellett.

A félidő lefújása előtt Sabanov ballal próbálkozott távolról, de Pajovic szögletre ütötte az életerős lövést. A félidőben 1-0-s hazai vezetéssel vonultak a csapatok.

II. félidő

A fordulást követően Csongvai fejese alig kerülte el Kovács kapuját.

Egy szögletet követően született meg a fehérvári egyenlítés. Kodro fejelte vissza a beadott labdát, Nikolics pedig 12-13 méterről jobbal a jobb alsóba lőtt, a kapus csak hozzáérni tudott, 1-1.

Néhány perccel később Antonov távoli szabadrúgását Kovács óriási bravúrral szedte ki a bal felső sarokból.

A 69. percben Croizet vágta a jobb alsóba Boumal ívelését, ám a VAR les miatt érvénytelenítette a találatot.

A 78. percben Antonov lódult meg a saját térfele közepéről és tört a fehérvári kapura. Az újpesti védő a tizenhatoson belülről ballal próbálkozott, de rosszul találta el a labdát, ami így mellé ment.

Ezzel a döntetlennel a Vidi bebiztosította negyedik helyét a tabellán, ami európai kupaindulást érhet, amennyiben a Fradi szerdán megnyeri a Magyar Kupát.

OTP Bank Liga NB I, 32. forduló

Újpest – Fehérvár 1-1 (Croizet 15., ill. Nikolics 63.)

Újpest: Pajovic – Pauljevic, Kastrati, Diaby, Antonov – Boumal, Onovo, Mitrovic (Bjelos 74.), Csongvai – Beridze (Katona 74.), Croizet (Viana 88.)

(cserék: Hámori, Mack, Simon, Viana, Kutrumpis, Bjelos, Yahaya, Varga, Katona, Kovács, Koné)

Fehérvár: Kovács – Rus, Stopira, Sabanov (Fiola 74.) – Nego, Zulj (Makarenko 82.), Pinto, Dárdai (Petrjak 74.), Heister – Kodro, Nikolics (Funsho 87.)

(cserék: Kovácsik, Fiola, Petrjak, Makarenko, Lüftner, Bese, Funsho, Liednev, Alef)