Mint arról beszámoltunk, két mérkőzéstől tiltotta el az MLSZ Fegyelmi Bizottsága Danko Lazovicot hétvégi piros lapja miatt, aki így a bajnoki hajrában a meccsek felén nem játszhat.

A szerb klasszis képességeihez nem férhet kétség, igazi vezére a Videotonnak, góljaival, gólpasszaival, de a friss eltiltása is mutatja, hogy teljesítményének összképét fegyelmezetlenségével némileg lerontja.

Ha a csatár letölti az eltiltását, akkor a 2017–2018-as bajnokságban összességében hét találkozóról hiányzik majd fegyelmi okok miatt. Ebből kikövetkeztető, hogy nem a mostani volt az első eltiltása, sőt, nem csak kiállítás miatt hiányzott.

Lazovic FTC elleni piros lapja:

Lazovic korábban már kapott pirosat, a Vasas elleni vesztes bajnokin (1-3) könyöklés miatt kiállították, és hárommeccses eltiltásban részesült. Ehhez jön hozzá a mostani kétmeccses szankció, de sárga lapok miatt is hiányzott két alkalommal, ami a csatároknál meglehetősen magas adat. Összesen ugyanis már 10 sárga lapot kapott az idei szezonban, ezzel holtversenyben negyedik a listán az NB I-ben, de körülötte csak olyan játékosok szerepelnek, akik védők vagy védekező középpályások, akik posztjukból fakadóan értelemszerűen gyakrabban szabálytalankodnak.

A támadók közül mögötte jóval lemaradva áll a diósgyőri Szarka Ákos az angyalföldi Ádám Martin társaságában, őket csak hatszor kellett sárgával figyelmeztetniük a játékvezetőknek.

A Videoton szempontjából korántsem mindegy, Lazovic ott van-e a pályán, vagy nincs: eddig öt találkozóról hiányzott idén, és a piros-kékek nélküle csak egyszer tudtak nyerni, négyszer nem.

Azt is megnéztük, miért kapta a Vidi legjobbja a lapokat:

PIROS LAPOK:

Vasas ellen (1-3) – könyöklésért

Ferencváros ellen (0-0) – második sárgával, reklamálásért, majd lerántásért – utána megtapsolta a játékvezetőt is

SÁRGA LAPOK:

Puskás Akadémia ellen (3-1) – reklamálásért

Újpest ellen (2-2) – könyökösért

Ferencváros ellen (3-1) – rácsúszott a kapusra

Haladás ellen (3-1) – buktatásért

Puskás Akadémia ellen (2-0) – reklamálásért

Debrecen ellen (5-2) – buktatásért

Vasas ellen (2-1) – kezezésért

DVTK ellen (4-1) – reklamálásért

Puskás Akadémia ellen (0-0) – lökésért

Debrecen ellen (1-0) – reklamálásért

Kassai 100-nál is több lapot osztott ki idén – ő a legbőkezűbb játékvezető az NB I-ben