Korábban ugyan arról számoltunk be, hogy a fehérváriak 33 éves légiósának a koronavírus miatt veszélybe került a szereplése a kontinensviadalon.

– Szerencsére már teljesen jól vagyok, december végén egy pozitív koronavírusteszt miatt karanténban voltam, azonban a negatív tesztek után már napok óta újra a válogatott kerettel készülhetek – nyilatkozta a molfehervarfc.hu-nak Ianique dos Santos Tavares, ismertebb nevén Stopira, aki arról is beszélt, milyen célokkal vág neki a vasárnap kezdődő tornának.

A legfontosabb számomra, hogy csapatként sikeresek legyünk, szeretnénk a lehető legtovább jutni, elsőként azonban a csoportból való továbbjutást kell kiharcolnunk. A csoportellenfeleink Kamerun, Burkina Faso és Etiópia. Utóbbi ellen játsszuk az első meccset vasárnap, így már mindenki izgatott, győzelemmel szeretnénk kezdeni a tornát. Személyes célom, hogy jó játékkal képviseljem a hazámat és a maximumot nyújtsam a pályán.

A Vidit a 2012/13-as idény óta erősítő játékos kitért arra is, mit jelent hazája számára az Afrikai Nemzetek Kupája.

Ez a harmadik alkalom 2013 és 2015 után, hogy a válogatottunk kijutott a kontinenstornára, ami nagy dolog, mert a riválisok játékosai is remek klubcsapatokban játszanak Európában, Amerikában vagy Afrikában. Mi nem vagyunk nagy ország a népességünket tekintve, de annál nagyobb a szívünk és nagyok az álmaink. Egyik fő célom volt, hogy 2015 után ezúttal is itt lehessek a válogatottal az Afrika-kupán, szerencsére sikerült. Annak is örülök, hogy a Vidiből Lamin Jallow is itt lesz a tornán a gambiai válogatottal.

Stopira a felkészülési időszak alatt a tornán szerepel, ezt követően tér majd vissza Fehérvárra.

Az, hogy mikor tudok újra csatlakozni a Vidihez, a válogatott teljesítményünkön múlik, természetesen szeretnénk minél tovább eljutni, majd utána rögtön visszatérek Magyarországra. Az őszi szezont két győzelemmel és úgy érzem, jó formában tudtuk zárni, ezt kell átmentenünk a tavaszi folytatásra. Szeretnénk megnyerni a kupát és a bajnokságban is minél előkelőbb helyen végezni.

A Zöld-foki Köztársaság január 9-én Etiópia ellen kezdi meg az Afrika-kupát.