A kezdősípszó előtt más-más célokkal vágott neki a két csapat a szerda kora délutáni mérkőzésnek, amelyre szép számmal látogattak ki nézők a Mezőkövesdi Városi Stadionba. Annyi bizonyos, néhány éve sokan nem fogadtak volna arra, hogy az utolsó előtti játéknapon a Mezőkövesd az Európa Liga-selejtezőjére hajt, a DVSC csak a bentmaradásért fog harcolni.

Komolyabb helyzet nélkül zajlott a mérkőzés első tíz perce, a játék is kiegyenlítettebb képet mutatott. Ennek ellenére a 16. percben gólt láthatott a közönség. Vajda első beadását még blokkolták, majd az ismétlést követően Zivzivadze Nagy Sándort megelőzve a vendégek kapujába fejelt. Andó-Szabó Sándor játékvezető azonban nem adta meg a gólt kapustámadás miatt. A másik oldalon Ferenczi bal oldali beadása után Szécsi a kapuba lőtt, de les miatt ismét érvénytelenítette a találatot a bíró. A félidő utolsó mozzanata Silye lövése volt, aki Zivzivadze továbbítása után lőtt kapura, Nagy hatalmasat védett.

A szünetben kényszerű cserét hajtott végre Kondás Elemér vezetőedző, hiszen a találkozó elején összefejelő két játékosát, Kundrákot és az elmúlt hétvégén a Diósgyőr ellen duplázó Szécsit kórházba vitték további kivizsgálásra. A hullámvasútra hasonlító találkozón az 56. percben már a harmadik érvénytelenített gólt könyvelhettük el egy kiadós tűzijátékot követően. Farkas vállalkozott lövésre 20 méterről, próbálkozása Szatmári kezét érintette a tizenhatoson belül – mégis Andó-Szabó sípja néma maradt – Meskhi is kapura lőtt, próbálkozását Nagy védte, a kipattanónál már tehetetlen volt, hiszen az érkező Nagy Dániel annak rendje és módja szerint a kapuba helyezett.

A hajrára fordulva mindkét csapat eldönthette volna a három pont sorsát, ehhez a legközelebb a hazaiak álltak. Sorra dolgozták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, leginkább Zivzivadze lábában maradt a gól, miután a 87. percben védőjét megbolondítva alig lőtt fölé.

A slusszpoén a 89. percre maradt, amikor Varga mértani pontossággal tekert középre, és a csereként beálló Garba – vélhetően lesről – a kövesdiek kapujába bólintott, amivel a bentmaradás szempontjából értékes három pontot szereztek a hajdúságiak.

Összefoglaló

OTP Bank Liga, 32. forduló

Mezőkövesd-DVSC 0-1 (Garba 89.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Nagy D. (Cseri 70.), Pillár, Silye – Meszhi, Karnyickij – Pekár, Vajda (Vadnai 78.), Besirovic (Eperjesi – a szünetben) – Zivzivadze

DVSC: Nagy S. – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Kusnyír, Kundrák (Bényei – a szünetben), Varga K., Tőzsér, Szécsi (Bereczki, 36.; Trujic 63.) – Adeniji (Garba, 63.; Barna 91.)

Kuttor durván kifakadt: “Nyugodtan indulhat az Európa Ligában az, akit az MLSZ megjelöl”