A jelenleg a harmadik helyen álló Mezőkövesd Zsóry FC szakmai igazgatója, Tóth László beszélt a klubhonlapon a várható erősítésekről. A borsodi szakember nyilatkozatában hivatalosan is bejelentette, amit a csakfoci.hu korábban elsőként jelzett: a Mezőkövesd véglegesen is megvásárolta a Hajduk Splittől a kölcsönben lévő Dino Besirovicot.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy horvát lapinformációk szerint az NB I-es csapat 150.000 eurót, azaz mintegy 52 millió forintot fizetett a splitieknek, ám ezt nem erősítette meg, de nem is cáfolta a szakmai igazgató, aki elárulta azt is, hogy a szintén kölcsönben lévő Berecz Zsombort is végleg megszereznék a MOL Fehérvár FC-től.

– Nagyon nagy dolognak tartom, hogy Dino Besirovic személyében egy olyan játékossal sikerült megállapodnunk és hároméves szerződést kötnünk, aki a tavasszal nagyon nagy erőssége volt a csapatnak.

Ezen kívül egyeztetés alatt van Berecz Zsombor leigazolása is.

Mindkét játékos rendelkezésre állt volna június 30-áig, viszont sokkal nagyobb nyugodtsággal töltene el minket és a játékosokat is, ha tudnánk, hogy a jövőjük biztosítva van. Besirovic egyébként 50%-ban a Hajduk Split és 50%-ban egy bosnyák klub tulajdonában volt. A vásárlás összegéről találgatások jelentek meg, melyeknek bár van valóságalapjuk, mégis akkor fogunk erről nyilatkozni, ha már 100%-osan publikus lesz.

Érkező oldalon még van egy külföldi állampolgárságú baloldali védő, akivel már megállapodtunk, de tárgyalásban vagyunk egy kapussal, középpályással és egy belső védővel.

Mindegyikükkel megállapodtunk szóban, viszont a végleges írásos szerződés még nincs kész – árulta el a szakmai igazgató.

Tóth László azt is hozzátette, hogy május 13-ra terveznek egy edzőmérkőzést az MTK Budapest ellen, reményeik szerint hazai környezetben, a főpróbát pedig jövő héten vasárnap, május 17-én 11 órakor tervezik a Ferencváros ellen a Groupama Arénában, majd fél 2-kor lesz még egy mérkőzés a zöld-fehérekkel a Népligetben.

Interjú: “Néhány játékos lelkileg már nem volt túl jó állapotban” – az EL-be tartó Mezőkövesdnél döbbenettel olvasták az UEFA tervét