A 2018-19-es NB I-es évad végeztével már javában dolgoznak a klubvezetők a következő évi keret kialakításán. Nincs ez másképp a mögöttünk hagyott idényben hatodik helyen végző Mezőkövesdnél sem. Ahogyan korábban jeleztük, információink szerint a Ferencvárosban is megforduló szélső, Amadou Moutari és a Honvédnál nevelkedő támadó, Koszta Márk távozása már biztos, de természetesen további távozók is lehetnek a matyóföldieknél.

A csakfoci.hu információi szerint a korábbi csapatkapitány, Tóth Bence a nyári átigazolási időszakban távozik a Mezőkövesdtől.

Úgy tudjuk, Kuttor Attila vezetőedző bizalma megingott a 29 éves középpályásban, aki a bajnokságban legutóbb november közepén a Vidi ellen (1-0), a Magyar Kupában április elején a Debrecen elleni (1-2) negyeddöntő visszavágóján lépett pályára utoljára – azóta pedig a keretbe sem került be, így három és fél év után búcsút int a csapatnak.

Információink szerint Silye Erik is a távozók sorát gyarapíthatja, aki a kölcsönszerződése lejártával nem marad Mezőkövesden, visszatér a ferencvároshoz: Szergej Rebrovnak szüksége lenne legalább még egy bal oldali védőre a keretben, és az ukrán szakember esélyt adhat a bizonyításra a fiatal játékosnak.

Az ifjú hátvéd mellett értesüléseink szerint a remek teljesítményt nyújtó szerb támadó, Stefan Drazic több magyar csapat figyelmét is felkeltette, és a kivásárlási ára sem megfizethetetlen a hazai élklubok számára.

A fentebb említett labdarúgók mellett Tóth Máté és Hudák Dávid is klubot válthat a nyáron.