Az első félidő a hazaiakról szólt elsősorban, akik nem azonnal, de fokozatosan a DVSC fölé nőttek, és a játékrész második felétől egyértelműen dominálták a találkozót. A 34. percben Molnár közeli fejesét hárította bravúrral Kosicky, majd a 40. percben Drazic lőtt 14 méterről, ballal a jobb sarokba, de a játékvezető és segítője szerint lesállás előzte meg a találatot. A visszajátszás alapján inkább egyvonalban volt vele az indítás pillanatában az egyik debreceni védő.

A 45. percben aztán már jött a megérdemelt vezető gól: egy (a debreceniek által vitatott) kövesdi szöglet után Szalai csúsztatását még védte Kosicky, jött azonban Drazic és közelről, ugyancsak fejjel mattolt (1-0, összesítésben 1-1).

A szünetben hosszabbításra áll a Mezőkövesd-Debrecen kupameccs

Ezzel a vitatható góllal szerzett vezetést a Mezőkövesd a szünet előtt a Debrecen ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Közzétette: M4Sport – 2019. április 2., kedd

A második félidő rögtön egy gyönyörű jelenettel kezdődött meg: Tóth Bence indítása, Drazic kapura lövése és Kosicky védése a jobb alsónál is nagyon szép volt. Az 53. percben aztán Herczeg András csatárt cserélt, ami – mint később kiderült – döntőnek bizonyult. Zsóri helyett jött Takács Tamás, aki majdnem rögtön az első labdaérintéséből betalált (alig kerülte el fejese a kaput), a 61. percben pedig már nem hibázott, Bódi szabadrúgását csúsztatta 5 méterről a kapuba (1-1).

A másik oldalon közben a rendkívül aktív Moutari centik híján nyesett remek gólt, de 2-1 helyett jött a hidegzuhany a hazaiaknak. A 68. percben Eperjesi sózott oda egyet Takácsnak a levegőben és megkapta a második sárgáját Szőtstől.

A Loki próbált is élni emberfórjával, de Varga Kevin lesgóljánál és Szécsi védett helyzeténél nem jutott tovább a hajráig. A 87. percben aztán jött egy másik csereember, Csősz, és Bódi passza után nagy gólt lőtt a bal felsőbe (1-2).

Elődöntős a kupában a DVSC

Csősz nemcsak kipókhálózta a kövesdiek kapuját, hanem pontot is tett a továbbjutási reményeikre.A Loki az MK első elődöntőse: http://bit.ly/2FKknfu

Közzétette: M4Sport – 2019. április 2., kedd

Így a debreceniek örülhettek, hiszen 3-1-s összesítéssel elődöntősek lettek a Magyar Kupában.

Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó:

Mezőkövesd – DVSC 1-2 (Drazic 45., ill. Takács T. 61., Csősz 87.) – piros lap: Eperjesi (Mezőkövesd, 68.)

Továbbjutott a DVSC (3-1)

A meccs krónikája percről percre itt!