Kétségtelenül a szezon meglepetését szolgáltatja az NB I-ben a Kisvárda: A portugál Joao Janeiro vezette szabolcsiak messze a várakozáson felül teljesítenek az idei kiírásban, hiszen eddig 7 győzelemmel 2 döntetlennel és 3 vereséggel a 3. helyen állnak a tabellán 12 forduló elteltével. Az elmúlt időszakban elért eredmények kapcsán a szakember neve felmerült a DAC vezetőedzői posztja kapcsán a magyar és a szlovák sajtóban.

A portugál tréner jövőjével kapcsolatban Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója kedden kijelentette, volt olyan együttes, amely kivásárolta volna a szakembert, azonban szezon közben nem akarják elengedni a szakembert.

Mégis szerdán fordulat állt be az ügyében, miután a DAC hivatalos felületein jelentette be a 40 éves tréner szerződtetését, aki a szezon végéig ír alá szerződést, további egyéves opcióval.

Kedden már valóban úgy tűnt, hogy lezárult a történet, szerdán azonban újabb fordulatot vett az ügy – kezdte a kisvardafc.hu-nak az új fejleményekről Révész AttilaJoao Janeiro jelezte a szándékát, hogy számára nagy a lehetőség, abban az értelemben is, hogy a családjával együtt tudna lenni, hiszen az új állomáshelyén van portugál nyelvű iskola, ahol a gyermeke iskolába járna, és így együtt lehet a család. Nem titok, ez a klub a Dunaszerdahely, a DAC, amely az anyaországban a legnépszerűbb határontúli klubnak számít, ezért érzelmi síkon is meg tudtak szólítani bennünket, és a két klubnak sikerült egymással megegyezni, illetve a későbbi együttműködés reményében is engedtünk a kérésüknek. Joao Janeiro szerdán elbúcsúzott a csapattól, csütörtökön pedig távozik is Kisvárdáról. A szerda délutáni edzést a naptári évből hátralévő öt bajnoki mérkőzésre vezetőedzőként megbízott Erős Gábor tartotta, az ő ilyen jellegű szerepvállalása alatt lesz időnk megtalálni az új esztendőre a következő vezetőedzőnket. Az asszisztensedzői feladatokkal pedig az U19-es csapatunk eddigi szakvezetőjét, Gerliczki Mátét bíztuk meg.

Nagyon büszke vagyok, hogy egy DAC-szintű klub érdeklődik irántam. A dunaszerdahelyi egy jól szervezett klub, ami azzal a reménnyel tölt el, hogy ez egy sikeres együttműködés lesz. Boldog vagyok, hogy eredményesen zárultak a tárgyalások, és alig várom, hogy munkába állhassak az új csapatomnál. Egy labdarúgó klub jó működéséhez elengedhetetlen, hogy mindenki egy irányba tartson. Mindenki egyformán fontos ahhoz, hogy elérjük a céljanikat – nyilatkozta az fcdac.sk-nak a DAC új vezetőedzője.

Joao Janeiro az Európa Ligába jutott portugál FC Belenensesnél volt segédedző és játékosmegfigyelő, az Estorilnál pedig elemzőként és ellenfélmegfigyelőként tevékenykedett. Korábban Marcelo Bielsa segítőjeként is dolgozott, a játék alapjait pedig a labdarúgás egyik legnagyobb alakjától, Johan Cruyfftól tanulta. 2018 és 2020 között Szegeden, idén májustól a Kisvárdánál dolgozott, amellyel az elmúlt hétvégéig óriási meglepetésre az NB I listavezetője volt.

Sallói: “Ha nem lenne ilyen erős a Fradi, akkor az elmúlt 5 évben 4-szer simán bajnok a Vidi” – Fehérváron is képben volt Marin