Az idei szezon meglepetését szolgáltatja az NB I-ben a Kisvárda labdarúgócsapata. A portugál Joao Janeiro vezette szabolcsi együttes messze a várakozáson felül teljesít az idényben: 7 győzelemmel 2 döntetlennel és 3 vereséggel a harmadik helyen áll a tabellán 12 forduló elteltével.

Nem véletlen tehát, hogy a luzitán vezetőedző neve felmerült a DAC vezetőedzői posztjára a magyar és a szlovák sajtóban, miután a csallóköziek a minap menesztették Németh Antalt a posztjáról az utóbbi időben elért gyenge eredmények miatt. Rajta kívül még a korábban a Ferencvárost közel öt évig irányító Thomas Doll neve, és a szabadon “igazolható” Bölöni László is szerepel a jelöltek között.

A Kisvárda hivatalos honlapján reagált a napokban megjelent híresztelésekre, melyet változtatás nélkül közlünk.

Valóban, a múlt héten megkeresett egy ügynökség bennünket, hogy vezetőedzőnk számára lenne ajánlata. Elmondtam az igényünket, hogy milyen áron válnánk meg most tőle, hiszen érvényes szerződéssel rendelkezik klubunkkal – kezdte a kisvardafc.hu-nak Révész Attila sportigazgató. – Tárgyalásokig is eljutottunk, de mérlegelnünk kellett, hogy ilyenkor, szezon közben nagyon nehéz megfelelő edzőt találni, nehezebb, mint nyáron vagy télen. Ezért ezt a kockázatot nem szerettük volna bevállalni, miközben büszkék vagyunk rá, hogy játékosaink után már az edzőnk is felhívta magára a figyelmet. Eljöhet majd az az idő, amikor szó lehet az értékesítéséről, de most fontosabb a hátralévő mérkőzések minél jobb eredménye, emiatt nem tudtunk megállapodni a kérővel

A csapat tagjai a válogatott szünet miatt kétnapos pihenőt kaptak – szerdán két edzéssel folytatódik a munka Joao Janeiróval.

A Kisvárda is nekiment a VAR-nak a Fradi elleni érvénytelenített találatuk után: “Szabályos volt Prenga gólja” – így látta Révész