Mint ismert, a Kisvárda-Ferencváros hétvégi bajnokin 0-1-es állásnál nem adták meg Herdi Prenga gólját, miután a játékvezető hosszas videóbírózást követően úgy döntött, hogy a hazai védő lesen helyezkedett a szabadrúgás elvégzésének pillanatában.

A mérkőzés másnapján az ítélettel kapcsolatban közzétett egy cikket a Kisvárda, amiben azt állítják:

“álláspontunk: szabályos volt Prenga gólja.”

A klubhonlapon közzétett közleményben hozzáteszik, hogy “a kimerevített és a VAR-vonalakkal kiegészített felvételen az látszik, hogy a sárga és kék csíkok nem párhuzamosok a tizenhatos vonalával. Munkatársaink hétfőn ellenőrizték a pályavonalazást, amiről kiderült, hogy nincs benne hiba, a tizenhatos vonala hajszálra párhuzamos az alapvonallal. Akkor bizony más hibázott…”

– Többszöri visszanézésünk során, a felvételeket megállítva, lelassítva, kikockázva, egyértelműen megállapítható, hogy nem volt lesállás a gól előtt – nyilatkozta Révész Attila sportigazgató. – A közvetítés során bemutatott vonalazás is már egyértelműen téves, ugyanis a játékosunk kezéhez húzza meg a sárga, azaz a lest jelző vonalat. Csakhogy kézzel nem szerezhető érvényes gól, tehát a vonalazás eleve helytelen. Elképzelhető, hogy a gólt szerző játékosunk keze azon a képen az előtte helyezkedő ferencvárosi labdarúgóhoz képest előrébb van, de a kamerához viszonyítva még közelebb helyezkedő ferencvárosiakhoz képest nem, viszont a lesszabály ezt nem veszi figyelembe,

így biztosra vehető, hogy téves döntés született. A vonalak megrajzolása pedig megkérdőjelezi a VAR-kisbuszban dolgozók alkalmasságát.

Arról nem beszélve, hogy mintha létezne olyan elv, miszerint a támadófutballt kell segíteni abban az esetben, ha egyértelműen nem lehet megállapítani a leshelyzetet.

Ezzel a fotóval próbálja bizonyítani igazát a Kisvárda. Fotó: kisvardafc.hu

Ez pedig a televíziós közvetítés során is bemutatott VAR-vonalazás.

Újabb NB I-es csapat akadt ki a bírókra: “Ami a mi játékosainknál sárgát ér, az ellenfeleknél nem feltétlenül”