Mint ismert, szerda délután hivatalossá vált, hogy a Kisvárda leigazolta a legutóbb a fehérorosz BATE Boriszovban játszó 30 éves középpályást, Slobodan Simovicot. A szerb játékos a szerződéskötési procedúra után már edzésen is részt vett új csapatánál, majd a klubhonlapnak is nyilatkozott.

– A BATE Boriszovban a nyáron játszott Bajnokok Ligája- és Európa-liga-selejtezők után lehetőségem nyílott arra, hogy Szerbiába, az Európa Liga-főtáblás Partizanhoz igazoljak, de a felek nem tudtak megegyezni a vételárban – kezdte Slobodan Simovic. – Ekkor a BATE szerette volna meghosszabbítani a szerződésemet, amire én azt mondtam, térjünk vissza rá decemberben. Ezek után az őszi szezonban már csak három mérkőzésen jutottam szóhoz, igaz, azok rangadók voltak. Ezt követően a fehérorosz klub elnöke már nem ajánlott új szerződést, de edzésben maradtam, fitten érkeztem Kisvárdára.

Úgy tudni, nem a kisvárdai volt az egyedüli lehetősége a játékosnak a mostani átigazolási szezonban.

– Keresett a lengyel Wisla Krakkó csapata is, a Partizan pedig az utolsó pillanatig győzködött, még a Kisvárdára szerződésem előtti napokban is.

Addigra azonban eldöntöttem, hogy idejövök, és nagyon boldog vagyok, hogy aláírhattam a két évre szóló szerződésemet. Az első benyomásaim nagyon kedvezőek, mindenki nagyon kedves volt velem. A stadion nagyon szép, kicsi, de kompakt, szeretem az ilyet, biztos jó lesz benne a hangulat a mérkőzéseken.

Volt szerencsém játszani az Arsenal stadionjában, eddig az volt a csúcs számomra, de nem lehet mindegyik létesítmény akkora, mint az.

Beszéltem a stábtagokkal, és hamarosan az új csapattársaimmal is megismerkedem közelebbről. Tudom, hogy Rados Protic és Nemanja Obradovic személyében lesz két szerb csapattársam is, személyesen nem ismertem őket korábbról, de tudom, hogy kik ők. Remélem, hogy gyorsan be tudok majd illeszkedni a csapatba, és jó pozícióban zárjuk majd a bajnokságot.

Slobodan Simovic harminc európai kupamérkőzés tapasztalatával érkezett Kisvárdára. Hogyan tudja majd azokat hasznosítani?

– Nagyon remélem, hogy nem állok meg harminc mérkőzésnél a nemzetközi porondon, a futballban bármi megtörténhet, jöhetnek jobb és rosszabb periódusok. Az ügynökömmel megfontolt döntést hoztunk, amikor Kisvárdára igazoltam. Ahogy hallom, ebben a bajnokságban bármi megtörténhet, bárki legyőzhet bárkit, bízom benne, hogy eredményesek leszünk – zárta szavait a középpályás.