A csakfoci.hu külföldi sajtóhírekre hivatkozva elsőként jelezte, hogy a Kisvárda Nemanja Obradovic, Jelena Richárd és Fernando Viana bejelentése után újabb érkezővel büszkélkedhet Slobodan Simovic személyében. A hírt a szabolcsi klub szerda délután hivatalos oldalán is megerősítette.

– A középpálya több pozícióján, sőt adott esetben a védelemben is bevethető játékosról van szó, a sokoldalúsága fontos a számunkra – mondta a szerződés aláírása után Révész Attila sportigazgató a kisvardafc.hu-nak. – Szabadkai gyökerekkel és anyai ágon magyar felmenőkkel rendelkező játékos, ami ugyancsak előnyt jelentett a kiválasztásakor. Természetesen azért szerződtettük, hogy erőssége legyen a csapatunknak.

A 30 éves szerb védekező középpályás legutóbb a fehérorosz BATE Boriszovban játszott, de korábban megfordult a kazah Aktobe, az izraeli Hapoel Kfar Saba, a szlovák Slovan Bratislava, a fehérorosz Dinamo Minszk, valamint a vajdasági Szabadka és Újvidék együtteseiben is. A 30 éves labdarúgó a 2017/18-as szezonban bajnoki címet ünnepelhetett a BATE-val, továbbá az Európa Liga-csoportkörben is szerepelt a boriszovi csapattal, valamint korábban a minszkiekkel is.

Simovic a 2019-ben az EL-csoportkörben a Vidit oda-vissza verő, 2016-ban szintén a fehérváriakat, illetve 2015-ben a DVSC-t a BL-selejtezőkből kiejtő BATE csapatánál december végén lejárt a szerződése, így a Kisvárda ingyen szerződtette a játékost.