Honvéd – MOL Vidi FC 0-1

Supka Attila (Honvéd): – Forrnak bennem az indulatok. Ha azt elmondanám, amit jelen pillanatban érzek, hosszú időre eltiltanának. Nehéz egy olyan meccs után bármit is mondani, amikor úgy vélem, csapatom sokkal jobban játszott, mint a Vidi. Gyakorlatilag helyzet nélkül hozták le a meccset. Megvoltak a lehetőségeink, megnyerhettük volna a találkozót, de a végén annál a belöbbölt labdánál, amit el lehetett volna takarítani, belehibáztunk. Ezt megelőzően viszont sok tényező befolyásolta a végeredményt, volt egy olyan szituáció, amivel kapcsolatban nem tudom, hogyan dönthetett úgy az az ember, akinek döntenie kell, ahogyan döntött. Nem célozgatok semmire, a tizenegyes-szituáció egyértelmű volt és ha ott, a 70. perc környékén előnybe kerülünk, más lett volna a vége. Ezen felül alattomos utánrúgások, fejberúgások tarkították a mérkőzést, Kambert leütötték és még lehetne sorolni a dolgokat. Szerintem ez egy futballmérkőzésbe nem fér bele, ezt már az elején meg kellett volna fékezni. Huszti fejesénél összeomlottam, ebben a meccsben több volt a mai napon, játékosaink mindent megtettek, hogy eredményesen kerüljünk ki a találkozóból és ha ez a hozzáállás megmarad a csapatnál, biztosan jól fogunk szerepelni a továbbiakban. (molvidi.hu)

Marko Nikolic (MOL Vidi FC): – Gratulálok a játékosaimnak, sikerült folytatnunk a veretlenségi sorozatunkat, így már tíz győzelem és egy döntetlen áll a nevünk mellett az elmúlt 11 tétmérkőzésen. Édes győzelem volt a mai, és örülök annak, hogy a játékosok is boldogok voltak a siker miatt. Számomra ez is egy rangadó volt, hiszen a Honvéd egy nagy klub. Nehéz meccsen vagyunk túl, nem volt egyik oldalon sem sok helyzet. A Honvédnak a rossz helyezkedésünk miatt egy második labda után került a kapu elé, mi sem játszottunk ma különösebben semmilyen extra futballt, inkább a küzdés dominált. Ezért is örülök annak, hogy így is sikerült a végén Huszti Szabi góljával megszereznünk a három pontot. Most van egy szusszanásnyi időnk a regenerációra is a pihenésre, hiszen a DVSC és az FTC elleni derbik után nem volt könnyű ma pályára lépni. De már hozzá vagyunk szokva ehhez a terheléshez, és valamennyire rotáltuk a csapatot. Gratulálok egyébként a Honvéd teljesítményéhez is, pozitív értelemben voltak ma harcosak, nagyon motiváltam játszottak ők is. (molvidi.hu)

Újpest – Mezőkövesd 2-1

Nebojsa Vignjevics (Újpest): – Először is szeretnék gratulálni a kollégámnak és a csapatának. Kész, kidolgozott tervvel érkeztek ide, tudták, mit akarnak és hogy ezt hogyan akarják megvalósítani. Ha túl sok területet adsz az olyan játékosoknak, mint Molnár és Drazsics, akkor ők ezt kihasználják. A második játékrészre sokkal agresszívabban mentünk ki, nem engedtük meg a Kövesnek, hogy úgy játszanak, mint az első félidőben. Alapvetően egy kemény, nehéz meccsre számítottam és az is volt. Ami fontos, a három pont megszerzése. Hiányoltam az agresszivitást, ezért cseréltem be Onovót és Zsótért is, aki nagyszerű gólt szerzett.

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – Nem hívnám balszerencsésnek a vereséget. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, esélyünk volt arra, hogy komoly előnyt szerezzünk. A másodikban nagy erőket mozgósított az Újpest, de ekkor is álltuk a sarat és úgy kezdtük a véghajrát, hogy meglehet a győzelem. Aztán történt, ami történt… Még nem vagyunk olyan erős csapat, hogy ezeket el tudjuk viselni. Azért kell dolgoznunk, hogy erősödjünk, fejlődjünk és akkor ezeket a meccseket meg tudjuk nyerni. Két agresszív, jó csapat találkozott, ilyen ütközetekből volt 50 darab, mint ami a tizenegyesnél történt. Szeles valószínűleg agyrázkódást szenvedett, ezért kellett lecserélni.

Ferencváros – Paksi FC 3-0

Szerhij Rebrov (Ferencváros): – A játékosok motiváltak voltak, elégedett vagyok azzal, ahogy küzdöttek a győzelemért, a szurkolókért és a Ferencvárosért. A gyors gól sokat segített nekünk, de összességében is jó teljesítményt nyújtottunk. Voltak persze hibák, betalálhattunk volna többször is, de nem szabad elfelejtenünk, hogy nyolc hiányzónk volt, több futballistánk pedig nem az eredeti posztján szerepelt. Úgyhogy mindenképp örülhetünk egy 3-0-s sikernek. (fradi.hu)

Csertői Aurél (Paksi FC): – A peches öngól megfogta a csapatot, így az első negyed órában jobban játszott a Fradi. Körülbelül 20 perc után jöttünk ki a szorításból, és lettek helyzeteink, de nem tudtunk annyi lehetőséget kidolgozni, hogy abból be is találjunk. Az adandó egy-két alkalom kevés ehhez. A második játékrészben kicsit elszántabb futballt szerettem volna látni, de sajnos korán jött a Ferencváros második gólja, bár, úgy gondolom, azt egy fault előzte meg. A kiállításunk után eldőlt a mérkőzés. (paksifc.hu)

Diósgyőr – Haladás 0-1 

Fernando Fernández: – Nehéz napon vagyunk túl, nagy reményekkel vártuk ezt a találkozót. Az első félidő nagyon rossz játékot hozott, lassan járt körbe a labda, mindkét oldalon sok hiba, sok pontatlanság jellemezte a játékot. Mi nem találtuk a megfelelő területeket, ahol szerettünk volna létszámfölényt kialakítani, nem tudtuk bejátszani a labdát a középpályás soruk mögé. Nem tudtunk kellő pontossággal passzolni, emiatt alig veszélyeztettük a kaput. Sokat birtokoltuk a labdát a saját térfelünkön, ezzel szerettünk volna területet nyitni elől a támadók számára, ami sajnos nem sikerült. A második félidő első 25 perce másként nézett ki, miután változtattunk, és kijátszottuk a Haladás letámadását

Ekkor eldönthettük volna a mérkőzést, azonban az elmúlt időszakban tapasztalt pontatlanság miatt ezúttal sem sikerült. Rengeteg beadást láthattunk, de középen hiányoztak az a váratlan megoldás, ami a gólhoz elengedhetetlen, még akkor is, ha több lövéssel próbálkoztunk, és kapufát is eltaláltuk. Büszke vagyok a játékosokra, mindent megpróbáltak elsősorban a második félidőben, nem lehet azt mondani, hogy ne akartak volna. Ellenfelünk a mutatott játék alapján nagy ajándékot kapott, nem éreztem a veszélyt a támadásaikban, egy pontrúgás után szerezték a gólt is. Gratulálok a Haladásnak a három ponthoz!

Megértem a szurkolókat, joggal szomorúak. Minden mérkőzésen ott vannak, legyen az itthon vagy idegenben, de mostanában semmit nem tudtunk visszaadni abból a támogatásból, ami a lelátóról érkezik. Tovább kell menni az úton, nagyon fontos mérkőzés vár ránk Kisvárdán. Fel kell állnunk a földről, ha választhatnék, akkor is a Kisvárdát választanám következő ellenfélnek, mert egy győzelemmel megelőzhetjük őket, és újra a vonal fölé kerülhetünk. (dvtk.eu)

Horváth Ferenc (Haladás): – Nehéz mérkőzés volt, aminek számunkra az volt a tétje, hogy reményeink életben maradnak-e vagy visszacsúszunk oda, ahonnan indultunk. Az első félidőben a letámadásunk tökéletesen működött, megfojtottuk a DVTK rövidpasszos játékát – ami, hozzá kell tennem, gyönyörű játék. Voltak lehetőségeink, ha ekkor gólt lövünk, akkor egészen másként alakul a második játékrész. A második félidő első 15 percében a DVTK szélesebbre húzta a játékát, nekünk többet kellett futni, addig fölényben játszott a DVTK, amíg a játékosok ezt lereagálták. Utána azonban kiegyenlítetté vált a találkozó. Biztos voltam benne, hogy egy gól el tudja dönteni a meccset, nagyon örülök, hogy mi szereztük. Nagyon örülök annak is, hogy a játékosok ilyen presszió alatt is hetek óta ilyen teljesítményt tudnak nyújtani. Mi szempontunkból a helyzet változatlan, továbbra is tökutolsók vagyunk, ezek a győzelmek szépségtapaszok. Viszont ha így folytatjuk, akkor a végén kilyukadhatunk ott, hogy alattunk húzzák meg a vonalat, ami még mindig a csoda kategóriába tartozna. Sok sikert kívánok a DVTK-nak a folytatásban! (dvtk.eu)

Puskás Akadémia – Kisvárda 0-4

Radoki János (Puskás Akadémia): – A kiállítás előtt jól kezdtünk, volt egy nagyon nagy ziccerünk, nekünk egy ilyenből muszáj vezetést szereznünk. Ezt követően két perccel kaptuk a piros lapot. A legszerencsétlenebb szituáció, hogy még rögtön a szabadrúgás is bement, de ezt követően is volt két lehetőségünk az első félidőben. A második félidőben próbáltunk nagyon elöl letámadni, a szünetben a csapat is hitt még a fordításban is, de megkaptuk a harmadik gólt, és onnan már nagyon nehéz visszajönni.

Dajka László (Kisvárda): – Megpróbáltunk célfutballt játszani. Az első félidőben azt csinálták a játékosok, amit megbeszéltünk, veszélyes kontrákat vezettünk és ezeket jó százalékban értékesítettük. A kiállítás jelentősen megkönnyítette a helyzetünket, negyedórával a vége előtt már gondoltam, hogy ezt a meccset nem igazán lehet megfordítani.

Debrecen – MTK Budapest 3-1

Herczeg András (Debrecen): – Nagyon jól kezdtük a találkozót, az első 25 percben rúgtunk is két szép gólt. Ezt követően gyengébbek voltunk, szépített is az MTK. A második félidőt is gyengébben kezdtük, majd az együttes felpörgött, és rúgtunk még egy gólt. Megérdemelten nyert a csapat, most az eredmény mellett a játék is rendben volt. A héten nehéz mérkőzést játszottunk, így még értékesebb a győzelem. (haon.hu)

Lucsánszky Tamás (MTK Budapest): – A meccs képe alapján benne volt ebben a pontszerzés is, de azt se hallgassuk el, hogy rossz döntéseket hoztunk a védekezésben, a hibáink után szerzett gólokat a DVSC, így megérdemeltnek mondható a hazai siker. Két hadrendre is készültünk, de hátul nagy hibákat követtünk el, nem léptünk ki az emberekre, a beadásokra sem jól reagáltunk, ez pedig nem maradt büntetlenül. Szünetben módosítottunk, a csapat erre jól reagált, elkezdtek működni azok a dolgok, amit előzetesen is elterveztünk, uraltuk is a meccset, de a kapura sajnos nem jelentettünk elég veszélyt. Hiába voltunk mezőnyfölényben, a harmadik hazai gól lezárta a meccset. (mtkbudapest.hu)

NB I: Négyet rúgott a Kisvárda a Puskásnak, fontos meccset bukott a DVTK, Fradi-győzelem – eredmények