Puskás Akadémia – Kisvárda 0-4 (Gosztonyi 18., Grozav 31., Melnik 54., Horváth Z. 70.-tizenegyesből)

A mérkőzés első tizenöt perce csendesen csordogált. A kisvárdai szurkolók először Latifi helyzeténél kaptak a fejükhöz, miután az albán légiós lövését Felipe bravúrosan szögletre tolta. Három perccel később emberhátrányba kerültek a felcsútiak: Sós Bence utolsó emberként lerántotta az előretörő Grozavot, ezért Andó-Szabó Sándor játékvezető kiállította – szabadrúgással jöhettek a vendégek. A labda mögé Gosztonyi állt, aki 17 méterről a sorfal felett elrúgta a labdát, ami utat talált Hegedűs kapujába (0-1).

Puskás-piros, Kisvárda-gól

Forrósodik a levegő Felcsúton: a Puskás-Kisvárda kiesési rangadón negyedóra elteltével ember- és gólhátrányba kerültek a hazaiak.Mit gondoltok Sós piros lapjáról? És Gosztonyi szabadrúgásáról? 🤔A 17 órakor kezdődő NB I-es meccseket itt nézheted élőben: http://bit.ly/2G3BQRF

Közzétette: M4Sport – 2019. április 6., szombat

A vezető gól után a kisvárdaiak lendületben maradtak, és a 31. percben megduplázták az előnyüket: Grozav egy szóló után, négy játékos gyűrűjében berúgta a második gólt Hegedűs kapujába (0-2).

A 42. percben életjelet adott magáról a Puskás Akadémia, hiszen Poór passzolt Urblíkhoz, aki hét méterről a bal kapufa mellé lőtt. A 45. percben a találkozó legnagyobb helyzetét dolgozta ki a Kisvárda: Gosztonyi és Ilics játszott össze, majd amikor Hegedűs állt velük szemben Gosztonyi önzetlenül lepasszolta a labdát Ilicsnek, aki luftot rúgott 10 méterre a kaputól.

Fordulás után a Kisvárda ott folytatta, ahol abbahagyta: az 54. percben egy sakk-mattra kijátszott támadás végén Melnik közelről vette be Hegedűs kapuját (0-3). Alig egy óra elteltével a helyszínen lévő felcsúti szurkolók “felszólaltak”, teljes csapatcserét követeltek Radoki János vezetőedzőtől. A 70. percben egy baloldali beadás után Nagy lökte fel a tizenhatoson belül Negrutot – tizenegyest ítélt a bíró, amit a csereként beálló Horváth értékesített (0-4). Mivel több helyzet nem volt a meccsen, így maradt a 4-0-s kisvárdai győzelem, amivel a szabolcsiak feljöttek a 10. helyre a tabellán.

Diósgyőr – Haladás 0-1 (Rui Pedro 77.)

Jó iramban kezdte a sereghajtó Haladás a szintén a kiesés ellen küzdő Diósgyőr elleni, borsodi vendégjátékát. A szombathelyiek először a 8. percben veszélyeztettek, amikor Rui Pedro lövése kötött ki Antal Botond kezében, majd a 12. minutumban Ofosu a bal oldalról befelé húzva lövőhelyzetbe hozta magát, tekerése kevéssel kerülte el a bal felső sarkot.

Bő negyedóra után jött az első diósgyőri lehetőség: Hasani szabadrúgását Brkovic csúsztatta a kapu irányába, de a labda a bal alsó mellett hagyta el a játékteret. Néhány kisebb-nagyobb belépő után az indulatokat is csillapítani kellett, jöttek sárga lapok is, a félidő legnagyobb helyzete pedig a 22. percben, a vasiak előtt adódott: Tamás Krisztián labdavesztése után nagy helyzetbe kerültek a vendégek, Rabusic lövését azonban Antal hárítani tudta.

A második játékrész az elsővel ellentétesen kezdődött: a hazaiak aktívan jöttek ki a pályára, az első percekben folyamatosan rohamozták Rózsa Dániel kapuját. Később aztán csökkent a nyomás és újra kiegyenlítetté vált a játék képe, a 61. perctől pedig a cserék is érkeztek a pályára.

Végül a második félidő első igazi helyzetéből megszületett a győztes gól: a 77. percben Habovda bal oldali szöglete után Antal pont Rui Pedro elé ütötte a labdát, aki pár méterről az üres kapuba lőtt (0-1).

Rui Pedro gólja a DVTK ellen

Rui Pedro góljával vezet a sereghajtó Haladás, a DVTK pedig jelen állás szerint visszacsúszott a kiesést jelentő 11. helyre. Élőben a délutáni NB I-es meccsek: http://bit.ly/2G3BQRF.

Közzétette: M4Sport – 2019. április 6., szombat

A lefújás előtt még Mihajlovic kapufájánál egyenlíthettek volna a hazaiak, de végül maradt a 0-1, amivel a Haladás már csak 6 pontra van a bennmaradást érő 10. helytől, a Diósgyőr pedig a vonal alá csúszott vissza.

Ferencváros – Paks 3-0 (Lenzsér öngól–1., Tokmac 50., Böde 80.)

Soha nem látott kezdővel lépett pályára a sérülések által sújtott Ferencváros a Paks elleni bajnokin: első NB I-es mérkőzésén léphetett pályára a jobbhátvédként nevezett Takács Zsombor, míg a középpálya középső részén a Tokmac-Leandro-Bőle hármas lépett pályára. A kezdés után szinte azonnal vezetést szerzett a hazai csapat, Dvali távoli lövése pattant meg szerencsétlenül Lenzséren, és kötött ki a hálóban az 1. percben (1-0).

Villámgóllal vezet a Fradi

A forduló első gólja nem váratott sokáig magára.A listavezető Ferencvárosi Torna Club Dvali megpattanó lövésével 30 másodperc után került előnybe a PAKSI FC ellen.A 17 órától kezdődő meccsek élőben: http://bit.ly/2G3BQRF

Közzétette: M4Sport – 2019. április 6., szombat

A hirtelen kapott gól újratervezésre kényszerítette Csertői Aurél tanítványait, akik a félidő első felében a hátsó alakzat egyensúlyának megtalálására törekedtek, ám a 30. perctől feltolták védelmüket, és visszatámadással zavarták meg a kényszerűen összeállított Fradi-középpályát.

A második félidő elejét ismét megnyomta a hazai csapat: az 50. percben Bőle szerzett labdát, majd célozta meg a hosszú sarkot, és bár Nagy Gergely bravúrral hárítani tudott, az üresen érkező Tokmac a kapuba lőtt. (2-0)

A Fradi eldönti a meccset

A Ferencvárosi Torna Club második gólját Tocmac pofozta be.

Közzétette: M4Sport – 2019. április 6., szombat

A vendégek helyzetét tovább nehezítette, hogy a második taktikai szabálytalanságát elkövető Simonnak két sárgával el kellett hagynia a játékteret. A kiállítás ellenére hajtott a Paks, Könyves többször is megdolgoztatta a Fradi védelmét, ám a csereként beálló Varga Roland csel utáni passzával és Böde lövésével a zöld-fehérek eldöntötték a három pont sorsát a 80. percben (3-0).

Böde-gól

Így lett teljes a Ferencvárosi Torna Club szurkolóinak öröme: a csereként beálló Böde Dániel állította be a 3-0-s végeredményt.

Közzétette: M4Sport – 2019. április 6., szombat

A Ferencváros győzelmével ismét 11 pontra növelte előnyét, ezzel nyomást helyezve a 19:30-tól a Honvéd ellen pályára lépő Vidire.

Újpest – Mezőkövesd 2-1 (Traoré 84.–tizenegyesből, Zsótér 86. ill. Drazsics 20.)

Már az első percekben sokkal aktívabban és kezdeményezőbben lépett fel a Mezőkövesd, amely a 11. percben veszélyeztetett először Meskhi révén, a vendégek légiósa 14 méterről a kapu fölé perdítette Farkas visszagurított labdáját. Kilenc perccel később megérdemelten szerzett vezetést a vendégcsapat: húsz méterről végezhetett el szabadrúgást Molnár, miután Drazsiccsal szemben szabálytalankodtak a hazaiak, a kövesdi szélső lövése lepattant a sorfalról, de éppen Drazsics elé, aki közelről a jobb alsóba helyezett, 0-1. Ezt követően is csak mezőkövesdi lehetőségeket láthatott az egyre elégedetlenebb újpesti közönség, a 24. percben például közel állt a második gólhoz Kuttor együttese: Silye bal oldali centerezésére Drazsics érkezett és futtából lövésre vállalkozott 9 méterről, de fölé célzott. Hízelgő volt az egygólos félidei hátrány az Újpestre nézve, hiszen a szünetig Szeles és Katanec is közel áll az újabb gólhoz, ám maradt a 0-1.

Nebojsa Vignjevicsnek sem tetszhetett, amit látott, hiszen a szünetben kettős cserére szánta el magát. Változott is a játék képe, a hazaiak összeszedték magukat, és a kapuja elé szegezték a kövesdieket. Az 55. percben Pauljevics cselezte be magát a jobb oldalról, középre gurított az érkező Onovónak, aki 15 méterről fél méterrel alig lőtt fölé. Öt perccel később Ristevski keresztlabdája Ráczot találta meg a tizenhatos előterében, aki egy védővel a nyakán kapura tudott fordulni, de kicsit túlméretezte a lövést. A 66. percben már sok újpesti néző gólt kiáltott, amikor Beridze bal oldali beadását kiejtette Szappanos, a labda Rácz elé került, aki hatalmas ziccerbe lőtt, de Szalai óriásit blokkolt. A hajrában aztán óriási fordulat következett be, igaz, ehhez kellett egy elég könnyelműen megítélt tizenegyes Solymosi játékvezetőtől, amit Traoré magabiztosan értékesített. Két perccel később Iszlaitól szerzett labdát Zsótér és 32 méterről a kint álló Szappanos felett a hálóba emelt, 2-1. A Mezőkövesd innen már nem tudott felállni, fordított az Újpest.

Zsótér győztes gólja a Mezőkövesd ellen

Az Újpest a hajrában, másfél perc leforgása alatt fordított a Mezőkövesd ellen. Egy véleményes büntetőt Zsótér nagyszerű helyzetfelismerése követte, így jött össze a lila-fehér győzelem.

Közzétette: M4Sport – 2019. április 6., szombat

DVSC – MTK Budapest 3-1 (Ferenczi 5., 21., Bódi 68., ill. Torghelle 36.)

Veszélyesebben kezdtek a hazaiak, és ez gyorsan vezetést ért: az 5. percben egy szépen kijátszott támadás végén egy alapvonalról visszagurított labdát Ferenczi egyből ellőtt, a játékszer a bal alsó sarokban kötött ki (1-0).

A Loki vezető gólja az MTK ellen

Befűzte az oktatófilmet a DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club): Ferenczi János vette be az MTK Budapest kapuját egy tanítani való akció végén!Élőben a délutáni NB I-es meccsek: http://bit.ly/2G3BQRF.

Közzétette: M4Sport – 2019. április 6., szombat

Bő negyedórával később növelte előnyét a DVSC: Horváth ütött ki egy a labdát, amit Ferenczi kapásból ellőtt 16 méterről, a labda pedig ismét a bal alsó sarokban kötött ki (2-0).

Ferenczi János második gólja az MTK ellen

Kettő lövés, kettő gól! Így mutatott Ferenczi János lőlapja 21 perc elteltével a DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club)🆚MTK Budapest bajnokin!Élőben a délutáni NB I-es meccsek: http://bit.ly/2G3BQRF.

Közzétette: M4Sport – 2019. április 6., szombat

Azonnal jöhetett volna a szépítés, ám Gera 16 méterről a felső lécre lőtt. A félidő hajrájában aztán mégis feljöttek a kék-fehérek: Kanta mesterien emelt Torghelle elé, aki a léc alá bombázott, így 2-1-el fordultak a csapatok.

Torghelle Sándor szépítése a Loki ellen

Nem unatkoztak a nézők a DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club)🆚MTK Budapest meccs első félidejében! 3️⃣6️⃣perc alatt 3️⃣gólt láthattak, ráadásul az előző kettőhöz hasonlóan Torghelle Sándor találata is tetszetős volt!Élőben a délutáni NB I-es meccsek: http://bit.ly/2G3BQRF.

Közzétette: M4Sport – 2019. április 6., szombat

Fordulás után szerkezetet váltott az MTK, amely teljesen átvette a játék irányítását. Ennek folyományaként a 62. percben egy balról belőtt labdát Torghelle sarokkal húzott kapura, Nagy S. azonban mentett a jobb sarok elől. Ekkor szinte levegőben lógott az egyenlítés, a Loki azonban egy ellentámadásból betalált, fontos pillanatban: Ferenczi beadását Bódi vágta kapásból a hálóba 10 méterről (3-1). Még szépíthetett volna az MTK – Balogh közelről találhatott volna be -, de a DVSC a harmadik találata után már nem adta ki a kezéből a meccset, sőt, Tőzsér még betalálhatott volna. A debreceniek jól kezdtek, a harmadik találatot pedig a legjobbkor lőtték, így begyűjtötte a három pontot Herczeg András csapata.