Videoton – Újpest 2-2 (Nagy D. 8., 71. ill. Scepovic 86., Hadzic 88.) – a meccs eseményei percről percre

Az eddig veretlen Videoton a nyeretlen Újpestet fogadta az NB I 3. fordulójának rangadóján. A kiegyenlített első perceket követően a 8. percben előnybe kerültek a vendégek: Zsótér játszotta meg Nagyot, aki a tizenhatoson kívülről remekül lőtte ki Kovácsik kapujának bal alsó sarkát (0-1). Próbáltak többet támadni a hazaiak, ami megtörtént, gólig viszont nem jutottak az első félidőben, sőt, igazán nagy helyzetet sem sikerült kialakítaniuk.

A fordulást követően is mindent megtett az egyenlítésért a hazai gárda, több alkalommal is az utolsó pillanatban mentettek a vendégek, de a lilák kontráiban is megvolt a veszély: Novothny és Windecker is betalálhatott volna. A 60. perc után vált igazán élvezhetővé a játék, és hiába voltak helyzetei a Vidinek, egy kontrából másodjára is betalált az Újpest: Windecker remek passza után Nagy Dániel saját és csapata második gólját szerezve lőtt a bal alsóba (0-2). Ekkor már-már azt hittük, eldőlt a három pont sorsa, ám a Videoton előbb Scepovic, majd Hadzic révén talált be – mindkét gól fejjel született -, így 2-2-re mentette a meccset, sőt, a 94. percben Henty lövésénél Pajovicnak kellett nagyot védenie ahhoz, hogy n távozzon pont nélkül az Újpest.

Vasas – Puskás Akadémia 2-0 (Burmeister 39., Kulcsár 73.) – a meccs eseményei percről percre

A Vasas kezdett jobban a Puskás Akadémia ellen. A mérkőzés elején Berecz életerős lövését fogta Hegedüs. A félidő közepén előbb Szivacski tüzelt laposan, majd Pavlov próbálkozott szélről, de a felcsúti kapus mindkét esetben védeni tudott.A 39. percben megszerezték a vezetést a hazaiak: Remili adott középre Burmeister pedig a bal sarokba fejelt.

A második félidőt jól kezdte a PAFC, Diallo három percen belül két nagy helyzetet is kihagyott, előbb három méterről fölé emelt, majd öt méterről fejjel nem talált kaput, miután Knezevic lökete a felső lécről elé került. A 73. percben eldőlt a mérkőzés: Murka remek passza után Kulcsár elhúzta a labdát a kapus mellett és higgadtan a kapuba gurított. A Vasas remekül használta ki a helyzeteit és jól védekezett, így megérdemelten győzte le a felcsúti együttest.

Ferencváros – Mezőkövesd 5-0 (Moutari 9., 26., Varga 29.-büntetőből, 53., Böde 90.) – a meccs eseményei percről percre

A vártnál sokkal simábban alakult a mérkőzés, hiszen a Mezőkövesd veretlenül állt a tabella élén, míg a Ferencváros két döntetlennel kezdte meg az idényt.

Moutari azonban remek napot fogott ki, hiszen már a 9. percben betalált a kövesdi kapuba, a 26.-ban pedig duplázni is tudott. Percekkel később a nigeri játékos egy tizenegyest is kiharcolt csapatának, melyet Varga Roland magabiztosan értékesített. 3-0-ás állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok, az első félidő képe alapján egyértelmű ferencvárosi fölényt állapíthattunk meg.

A második félidőben sem változott a helyzet, a Ferencváros veszélyes támadásokat indított, ám 4. góljukat nem ilyen szituációból, hanem egy védői hibából szerezték meg, miután Hudák könnyelműen passzolt társához. A labdára lecsaptak a zöld-fehér támadók, s Varga Roland értékesítette a könnyen jött helyzetet. A vendég csapatnak még volt egy nagy helyzete, ahol Koszta egy az egyben ment Dibusz Dénesre, de nem tudott betalálni. Ezen kívül egy 17 méteres Strestík-szabadrúgásról érdemes beszámolni vendégoldalról, ám az utolsó szó Bödéé volt, a Fradi csatára adta meg a kegyelemdöfést a Kövesdnek, amely a végén sima, 5-0 arányú vereséget szenvedett a Ferencváros otthonában.

ÍGY ÁLL AZ NB I FRISS TABELLÁJA – KATTINTS!