OTP Bank Liga, 5. forduló

Kisvárda–Mezőkövesd, 16:00

Joao Janeiro (Kisvárda):  Vereséget szenvedni sosem jó, de ilyenkor mindenkinek tudnia kell, hogy a vereség is kollektív, sosem az egyén veszít, hanem a csapat. A heti munkát nem borította fel a kialakult helyzet, a szokásos módon készültünk, fizikai, technikai és taktikai munkát is végeztünk, és ami a vereség után a legfontosabb, a pszichológiát is elővettük. A Mezőkövesd olyan csapat, amely saját elvekkel és játékmodellel rendelkezik. A csapat egy része már jó ideje együtt játszik, és több új játékost hoztak a keretükbe, akik más-más tulajdonsággal rendelkeznek. Teljesen és alaposan fel kell készülnünk a mérkőzésre, és tudnunk kell, hogy mit miért teszünk a mérkőzés során. (kisvardafc.hu)

Pintér Attila (Mezőkövesd): – Ellenfelünk tavaly és az idei bajnokságban is megmutatta az erejét, hiszen a közelmúltban győzni tudott az Üllői úton a bajnok Ferencváros ellen, valamint nagyon jó teljesítményt nyújtott Székesfehérváron is. Ismerjük a szabolcsi gárda erősségeit, kiváló, válogatott szintű játékosok alkotják a keretüket. Tudjuk, hogy most is mindent meg fognak tenni a győzelem megszerzésének érdekében, ugyanakkor mi sem feltartott kezekkel lépünk majd pályára. Szeretnénk ponttal, pontokkal távozni Kisvárdáról, ennek érdekében mindent el fogunk követni a 90 perc során. (mezokovesdzsory.hu)

Ferencváros–DVSC, 18:15

Peter Stöger (Ferencváros): Fontos mérkőzés vár ránk, hiszen pontokat kell gyűjtenünk, tudjuk, hogy a bajnoki szereplésünk határozza meg azt, hogy a következő idényben lesz-e lehetőségünk újra a Bajnokok Ligája csoportköréért küzdenünk. Az a minimum, hogy vendéglátóként győzelemmel háláljuk meg szurkolótáborunk elképesztő támogatását. Bízom benne, hogy egy élvezetes meccset fogunk játszani, és három ponttal gazdagodunk. (fradi.hu)

Huszti Szabolcs (DVSC): – Extra teljesítmény kell a Ferencváros otthonában annak érdekében, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Tudjuk, hogy egy jó csapatról van szó, amely kiemelkedik a magyar mezőnyből. Nem hiába van ott az Európa Liga főtábláján, és csak egy hajszálon múlt, hogy BL-csoportkörös legyen. Várjuk a találkozót, ilyen meccseken tudjuk lemérni, hol is tartunk igazából. Elégedett a három ponttal lennék, hisz mindig nyerni szeretnénk. Fontos, hogy rendben legyen a csapat hozzáállása, nem úgy, mint a ZTE ellen, mert ha ezúttal is úgy futunk ki a gyepre, akkor biztos, hogy semmi keresnivalónk az NB I-ben. (dvsc.hu)

MOL Fehérvár FC-MTK Budapest, 20:30

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC): – Nagyon jó érzés volt látni és megélni, ahogyan a Kisvárda elleni mérkőzés után együtt ünnepelt a csapat a szurkolóinkkal, az a célunk, hogy hasonló hangulat legyen a stadionban a lefújás után szombat este is. Az MTK új vezetőedzővel kezdte el a munkát a nyáron, az előző három bajnokiból kettőt meg is tudtak nyerni. Kielemeztük az elérhető felvételeket a hét folyamán pedig a lehető legjobb tudásuk szerint készültek a játékosok a pályán, láthatóan jót tett mindenkinek az, hogy sikerült megszerezni a három pontot. Vannak továbbra is sérült játékosok, Stopira és Fiola Attila pedig eltiltás miatt hagyják ki ezt a mérkőzést, de nem szabad ezzel foglalkoznunk, azok a játékosok, akik pályára lépnek kezdőként és csereként, mindent megtesznek majd a győzelemért az MTK elleni is. (molfehervarfc.hu)

Giovanni Costantino (MTK Budapest): A Fehérvár remek csapat, talán a második legjobb a bajnokságban a Fradi után. Volt néhány problémájuk tavaly, de Szabics Imre érkezésével stabilabbak lettek, bejutottak a kupadöntőbe, tehát az egyik legjobb együttesről van szó. Nagyon nehéz meccs lesz, de igyekszünk a saját játékunkat játszani, és jól védekezni. Tiszteljük az ellenfelet, de győzni megyünk Fehérvárra. (mtkbudapest.hu)

Waltner: “Szégyellem magam”; Horváth: “Egy pillanatra sem voltam nyugodt” – így látták az edzők