MOL Fehérvár FC-Puskás Akadémia 0-0

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC):Az első félidőért szégyellhetjük magunkat, borzasztóan rosszul játszottunk. Nyilván az ember figyelembe veszi, hogy hét közben mérkőzést játszottunk, a Puskás Akadémia viszont pihent. Számomra elfogadhatatlan, ahogy az első félidőben hazai pályán prezentáltuk saját magunkat. Annak viszont nagyon örülök, hogy a második félidőben teljesen más arcát mutatta a csapat az átszervezés után. A második félidő alapján meg kellett volna a nyernünk a mérkőzést. A végén kezünkben volt a három pont, azonban a meccs képe alapján és a két félidő különbsége miatt talán igazságos a döntetlen. A játékosaim fejben nem voltak elég frissek, viszont fizikálisan rendben vagyunk, ahogy láthattuk a második félidőben. Nem álltunk készen arra, hogy ezen a mérkőzésen az első félidőben maximálisan rákényszerítsük az akaratunkat a Puskás Akadémiára. (M4 Sport)

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):Sajnos ebben a mérkőzésben több volt, az első félidőben 3-0-al kellett volna vezetnünk. Sokkal több helyzetünk volt, és erre majdnem ráfizettünk. Sajnos a végén nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, mert kiállították Van Nieefet egy rúgás miatt, de azt nem tudom, hogy jogos volt vagy sem. Onnantól kezdve a Vidi dominált, egy emberrel többen voltak, de én még akkor is bíztam benne, hogy egy ellentámadással el tudjuk dönteni a mérkőzést. Kicsit hiányérzetem van, az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést. (M4 Sport)

Interjú: „Nem biztos, hogy a Ferencvárossal és a Fehérvárral külön harcot kell vívnunk” – a Puskás Akadémiát élcsapattá tévő klubigazgató a sikeres igazolások receptjéről és a magyarosításról

Gyirmót-Honvéd 2-4

Csertői Aurél (Gyirmót):Az első félidőben sajnos eldőlt a mérkőzés, gyorsabban és erősebben játszott a Honvéd az elején, nem tudtuk kompenzálni azzal a két szép góllal sem. Kicsiket tudunk előre lépni, de nem tudjuk, mennyire lesz ez elég, bár a második félidőben voltak helyzeteink, de volt, hogy pont ezután kaptunk gólt, összességében jobban játszott a Honvéd a mai napon, mint mi.

Horváth Ferenc (Honvéd):Élvezetes mérkőzés volt, sok góllal. Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk. A második félidei játék már egy másik lapra tartozik. Kicsit kinyíltunk, mert mindenki előre akart menni, még több gólt akartunk lőni, és ez veszélyes lett. A Gyirmótot egy jól összerakott, jól felépített csapatnak tartom. Ne felejtsük el, hogy a Fehérvár és az MTK sem tudott itt három pontot szerezni. Maximálisan elégedett vagyok a győzelemmel, és azzal is, hogy ilyen arányban nyertünk. Még akkor is, ha kaptunk két gólt. Mindent megtettek a srácok. Most el tudtunk lépni a katicától, akinek hét, most következhet a túró rudi, aminek számtalan pontja van.

MTK Budapest-Mezőkövesd 1-0

Giovanni Costantino (MTK Budapest):Úgy érzem, összességében megérdemelten nyertünk. Több esélyünk volt a gólszerzésre, főleg az első játékrészben játszottunk jól, akkor több alkalommal is betalálhattunk volna, de ez nem jött össze. Mi igyekeztünk irányítani, helyzeteket kialakítani, ez nem volt könnyű, mert a pálya talaja sajnos még nincs tökéletes állapotban. A 11-es fordulópont lehetett volna, de Milan kivédte, aztán pedig mi szereztük meg a győztes találatot. Fontos győzelmet arattunk. Célunk az, hogy ne csak 60-70 percig teljesítsünk összeszedetten, mint ahogy ez korábban volt, de az utóbbi két mérkőzésen ezt a periódust érzésem szerint ki tudtuk tolni. Nem volt könnyű meccs, mert a Mezőkövesd fizikálisan nagyon erős, de ezzel is sikerült megbirkóznunk, köszönhetően a védőink jó teljesítményének is, ők is sokat tettek ezért a 3 pontért. (mtkbudapest.hu)

Pintér Attila (Mezőkövesd):Gratulálok az MTK csapatának a győzelemhez, bár véleményem szerint a döntetlen igazságosabb lett volna. Azt gondolom, hogy az első félidőben nem beszélhetünk futballról, egy-két játékosnak el kell gondolkodnia a folytatásról, öntelt, öncélú játékkal és kevés futással nem lehet eredményt elérni. A szünet után a cseréket követően sokkal hatékonyabban játszottunk, volt 2-3 komoly gólszerzési lehetőségünk, de sajnos nem tudtuk kihasználni és a végén taktikai fegyelmezetlenségből gólt kaptunk. Azt hozzáteszem, hogy a pálya talaja nagyon rossz minőségű volt, nehéz volt rajta játszani. (mezokovesdzsory.hu)