Minden szempontból kielégítő első huszonöt percet láthattunk, hiszen összesen négy gól született a gyirmóti Alcufer Stadionban. A találkozó alaphangját az egykori gyirmóti játékos, immáron a Honvédot erősítő Tamás találata adta meg a 12. percben, miután egy védelmi hibát kihasználva fejjel volt eredményes. Sokáig nem örülhettek a kispestiek, három perc múlva már egy hazai szöglet után Simon András csúsztatott a hosszú felső sarokba. A gólfieszta nem ért véget, Nagy Dominik és Lukic is betalált, így már 1-3-at mutatott az eredményjelző.

Fordulás után hasonlóan kezdtek a csapatok: előbb Lukic lőtte ki a bal alsó sarkot, majd az 51. percben szépített a Gyirmót, miután Zeke szögletéből Simon András fejelt Szappanos kapujába. A szépítő találatot követően a mezőnyben folyt a játék, majd a két tréner cserékkel frissített csapatán. A becserélt játékosok változást hoztak a vendégek játékába, de igazán számottevő lehetőséget nem tudtak kialakítani Rusák kapuja előtt.

Ahogy teltek a percek a kapuk már nem forogtak veszélyben, a Honvéd visszább vett  tempóból, nem erőltette a támadásokat. Az eredmény már nem változott, Horváth Ferenc tanítványai 4-2-re legyőzték a mérkőzés napján 56. életévét betöltő gyirmóti edző, Csertői Aurél csapatát.

NB I, 7. forduló

Gyirmót-Honvéd 2-4 (Simon A., 15., 57., ill. Tamás K. 12., Nagy D. 21., Lukic 25., 48.)

A meccs minden fontos pillanata itt!

Gyirmót: Rusák – Szegi, Ikic, Széles, Zeke – Nagy P., Vass (Hasani 68.), Radics – Herjeczki (Varga B. 57.), Simon A. (Lencse 72.), Medgyes (Hajdú 72.)

Honvéd: Szappanos – Lovric, Batik, Klemenz, Tamás – Nono (Machach 84.), Pantelic, Zsótér (Hidi 61.) – Nagy D. (Májer 85.), Lukic (Eppel 72.), Balogh (Bőle 61.)

NB I: Hihetetlen góllal dőlt el az MTK-Mezőkövesd meccs