Az NB I 7. fordulójának első szombati mérkőzésén az MTK Budapest fogadta a Mezőkövesdet. A fővárosiaknál ezen a délutánon debütált a nyáron a Serie A-ból visszatért 19 éves középpályás, Kosznovszky Márk, aki a kezdőcsapatban kapott helyet.

1. félidő

Jól kezdte a találkozót Giovanni Costantino csapata, a 4. percben éppen Kosznovszky bal oldalról érkező beadása jutott el középen Ramadanihoz, aki 6 méterről célba vette a jobb sarkot, Piscitelli viszont nagy bravúrral védett, majd a kipattanónál kiszorított szituációban próbálkozott Grozav, és ez is elakadt a kövesdi kapusban. Ezt követően többnyire a mezőnyben küzdöttek a felek, míg nem a 27. percben Balázs beadását fejelte kapura hat méterről az üresen álló Grozav, de a labda megpattant és lelassult az egyik védőn, így Piscitellinek már nem volt nehéz dolga.

A 33. percben először jegyezhettünk fel egy kisebb kövesdi lehetőséget, ekkor Vutov egy kifejelt labdát lőtt kapura 30 méterről, a léc alá tartó kísérletet pedig Mijatovic ütötte ki, majd fogta meg másodjára. A szünet előtt még egy gyors MTK-támadás végén Miovski tette ki a labdát a balján érkező Grozavnak, aki a 16-oson belülre érve jó helyzetben lőhetett, de Kocsis becsúszva szépen blokkolt.

2. félidő

Láthatóan Pintér Attila volt elégedetlenebb csapata első félidei játékával, a vendégek edzője ugyanis hármat is cserélt a szünetben.

Éppen az egyik új érkező, Madarász Márk beadását követően rántotta le Balázs a 16-oson belül Drazicot, amiért 11-est ítélt Farkas. A büntetőt a 60. percben Jurina a jobb alsóba helyezte, Mijatovic viszont érezte az irányt és szépen védett.

A folytatásban a vendégek részéről Drazic próbálkozott még lövéssel, míg a hazaiaknál Grozav kísérletezett szabadrúgásból, majd a csereként pályára lépő Mezei 23 méterről vette célba a bal alsót, keveset tévedett.

Aztán amikor már nagyon úgy tűnt, hogy döntetlennel ér véget a találkozó, egy hihetetlenül szerencsés góllal vezetést szerzett az MTK a 90. percben: Nagy B. kiugratása kicsit hosszú volt Miovskinak, így Baki ért oda először, de az oldalra passzolt labdát éppen rárúgta az MTK-támadóra, akinek pedig a lábáról a bal alsóba csorgott a játékszer, 1-0. És az utolsó másodpercekben még a vendégeknek is megvolt a lehetőségük az egyenlítésre, de Calcan lövését a gólvonalon blokkolta Varju – ez volt az utolsó momentum, az összességében többet kezdeményező MTK otthon tartotta a három pontot.

NB I, 7. forduló

MTK Budapest–Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (Miovski 90.)

MTK: Mijatovic – Balázs (Varju, 62.), Perkovic, Nagy Zs. (Ferreira, 11.), Nagy B. – Ramadani (Dimitrov, 62.), Weir, Kosznovszky (Mezei, 76.) – Kovácsréti (Vancsa, 76.), Miovski, Grozav.

Mezőkövesd: Piscitelli – Farkas (Madarász, 46.), Katanec (Calcan, 92.), Kocsis, Baki – Derekas, Cseri (Cseke, 46.), Besirovic – Nagy D., Jurina (Vojtus, 82.), Vutov (Drazic, 46.).