A kezdeti fehérvári lehetőségek után fokozatosan vette át a kezdeményezést a Puskás Akadémia, amely több gólhelyzetet is kialakított az első félidőben. A 23. percben Nagy beadása után Stopirának kellett nagyot mentenie, a kipattanót már Van Nieff lőtte mellé. Pár percre rá egy tetszetős kontra után Favorov kínálta meg Kovácsot, a hazaiak kapusa résen volt. A 28. percben kis híján megszerezhette volna a vezetést a felcsúti együttes, ha Kozák fejese nem csattan a kapufán, majd a játékrész utolsó perceiben nem figyel kellően Kovács kapus.

Fordulás után Gera nyitotta a helyzetek sorát, ám ígéretes helyzetben, két védő szorításában a bal kapufa mellé csúsztatott. A másik oldalon Heister 25 méterről eleresztett lökete alig szállt el a bal sarok mellett. A 60. percben az újabb lehetőséget a Vidi alakította ki: Csirmaz mellel hazatett labdájára Dárdai startolt rá, a bajt észlelve Tóth remek ütemben lépett ki a kapujából és blokkolta a szélső közeli lövését, megóvva csapatát a kapott góltól. Sokáig mezőnyben gyűrték egymást a felek, majd a 65. percben Van Nieff taposott oda Nikolicsnak, kisebb videóbírózás után Solymosi felmutatta a piros lapot a vendégek holland játékosának.

A hajrában mindent megtett a győztes gól megszerzéséért a Fehérvár – a három hét karantén után visszatérő Petrjak is beállt, hogy segítsen csapatának, Funsho meccslabdát rontott az utolsó percekben -, így a Puskás Akadémia idegenben szerzett egy pontot a szombati játéknapon.

NB I, 7. forduló

MOL Fehérvár FC-Puskás Akadémia 0-0 – kiállítva: Van Nieff 67. (Puskás Akadémia)

A meccs minden fontos pillanata itt!

MOL Fehérvár FC: Kovács – Nego, Rus, Fiola, Stopira – Dárdai (Petrjak 83.), Szendrei, Makarenko, Heister – Jallow (Funsho – a félidőben), Nikolics

Puskás Akadémia: Tóth B. – Csirmaz, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Van Nieff, Favorov – Slagveer (Nunes 85.), Corbu (Plsek 69.), Gera D. (Komáromi 78.) – Kozák (Weslen Junior 78.)

Interjú: „Nem biztos, hogy a Ferencvárossal és a Fehérvárral külön harcot kell vívnunk” – a Puskás Akadémiát élcsapattá tévő klubigazgató a sikeres igazolások receptjéről és a magyarosításról