Puskás Akadémia-Gyirmót FC Győr, 15:45

Joao Nunes (Puskás Akadémia játékosa):Nehéz meccsre számítunk. Egész héten azon dolgozunk, hogy teljes képet kapjunk a Gyirmótról. Hol van a gyenge pontja és mire kell nekünk vigyáznunk. Egy jó képességű csapat érkezik hozzánk, de ha visszaemlékezünk a Ferencváros ellen mutatott játékunkra, a rengeteg munkára és a harcos hozzáállásunkra, akkor csak ott kell folytatnunk, ahol ellenük abbahagytuk. Bárki is legyen az ellenfél, esélyesként lépjünk pályára. Mindig győzni akarunk, ez a meccs is egy a sok közül, ahol három pont megszerzése a cél. Ebben a bajnokságban láttunk mi már mindent, hátrébb rangsorolt csapatok is okoztak már komoly gondokat az elvileg erősebb alakulatoknak. Így azt mondanám, ebben a bajnokságban a pontokban a tabellán elfoglalt helyezésnek nincs különösebb jelentősége. Mérkőzésről mérkőzésre kell haladni és figyelni a csapatokat, mit játszanak, mik az erősségük. A Gyirmótnak is van ilyen, nekünk pedig az a feladatunk, hogy ezt semlegesítsük és a saját erényeinket domborítsuk ki. (pfla.hu)

Csertői Aurél (Gyirmót FC Győr):Az idei szezonból még hiányzik egy bravúr. Ideje lenne a következő mérkőzésen egy óriási bravúrt végrehajtani. Tudjuk, ez lesz nem könnyű feladat. Felcsútra megyünk, a Puskás Akadémia topcsapatok közé tartozik Magyarországon. Jó játékos állománnyal, jó infrastruktúrával rendelkezik. Masszív, jó focit játszanak. Habár az elmúlt mérkőzésen vesztettünk, reális esély volt, hogy gólokat rúgjunk és pontot, pontokat szerezhettünk volna. A fociban nincs “ha”, de erre a játékra tudunk csak alapozni, amikor van lehetőségünk. Nem játszunk nagyon alárendelt szerepet egy mérkőzésen sem. Most egy kicsit többet kell tenni ahhoz, hogy ez pontokban megnyilvánuljon. A játékunkban benne van, hogy bármelyik pozícióban tudunk kialakítani lehetőségeket. Habár a Puskás Akadémia sok meccset nyert 1-0-ra és szoros mérkőzéseket játszanak, azzal a kevés lehetőséggel, ami esetleg adódik, azzal kellene élni. Nehéz lesz nullára hozni a mérkőzést, mert jó támadóik vannak és gyorsak. Nem adjuk fel. Biztató a játékunk, tehát megvan a lehetőség a győzelemre is. (gyirmotfc.hu)

Honvéd-ZTE FC, 17:15

Horváth Ferenc (Honvéd):Egyszer fent, egyszer lent. Bár ebben a szezonban, főleg a vereségek számát tekintve, többször voltunk lent, összességében pedig folyamatosan tapasztaljuk a mondás igazságtartalmát, hiszen az egész őszünk egy óriási hullámvasút. A megboldogult vidámparki játékon nem voltak ekkora hepék és hupák, tényleg ezt érezzük, és nemcsak az eredmények alapján, hanem a tabellát nézve is. Most például négy pontra van az ötödik hely, közben meg csak ötre a kiesés, még a gondolata is fájó annak, hogy ha csak két-három meccsünk jobban sikerül… Rendkívül sűrű a mezőny, hol előre nézhetünk egy-egy siker után, ellenben amikor kikapunk, máris a hátunk mögé kell tekinteni. Szeretnénk egy kicsit nyugodtabb helyzetbe kormányozni magunkat, a téli szünetben semmiképpen sem akarunk a tabella vége felé figyelni, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy legyőzzük szombaton a Zalaegerszeget. Ősszel a bajnokságban és a kupában is nyertünk idegenben, ellenfelünk viszont jó szériában van, három mérkőzés óta veretlen, azonos pontszámmal állunk az egymás elleni bajnoki előtt, szóval újabb nagy csatára van kilátás. Nemcsak magunk, a szurkolóink miatt is szeretnénk győzni idei utolsó hazai meccsünkön. Muszáj a jobbik arcunkat mutatni, a paksi sikerünk akkor lesz igazán értékes, ha itthon is győzni tudunk. Ahogy egy hete is hangsúlyoztuk, azt most is tökéletes megállja a helyét: kell a három pont! (honvedfc.hu)

Waltner Róbert (ZTE FC):Erős játékosállománya van a Honvédnak, ez alapján előrébb kellene tartania. Számunkra az a legfőbb, hogy meglegyen az a fegyelem, ami a legutóbbi két találkozónkat jellemezte. Ebben a tizenkét csapatos bajnokságban sokszor nüanszokon múlik minden, nagyon kiélezett a küzdelem. Talán az első négyet leszámítva bárki bárkit legyőzhet. Két győztes meccsel nagyot lehet ugrani előre, két vesztessel meg sokat vissza… Szeretnénk megismételni az előző fordulókban mutatott jó játékot, de ehhez kell a már említett fegyelmezettség is. Sajnos most sem tudunk teljes kerettel készülni, vannak sérültek és betegek, ezúttal Babati dőlt ki. Ám abból főzünk, ami van, felkészülünk a Honvéd ellen, és remélem, hogy számunkra kedvező eredménnyel zárul a mérkőzés. (zaol.hu)

MTK Budapest-MOL Fehérvár FC, 19:30

Márton Gábor (MTK Budapest):A Fehérvárnak más céljai vannak, mint nekünk jelen pillanatban, de látjuk, hogy az NB I-ben mindenki megverhet mindenkit és mindenki kikaphat mindenkitől. Ahhoz, hogy egy kicsit nyugodtabb zónába kerüljünk, mindenképpen nyerni szeretnénk, ha úgy áll hozzá a csapat a meccshez és úgy mer játszani, akkor okozhatunk meglepetést. Ebben bízunk, de ehhez egy kicsit sem szabad visszavennünk az iramból és a játékból. (mtkbudapest.hu)

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC):Az MTK fontos győzelmet aratott az elmúlt hétvégén és jó erőkből álló csapat, mi azonban saját magunkra koncentrálunk és az erősségeinket kihasználva akarjuk megszerezni a három pontot. Mindenki tisztában van vele, hogy javítanunk kell az idegenbeli teljesítményünkön, az egész héten azért dolgoztunk, hogy az MTK ellen győztesen hagyjuk majd el a pályát. (molfehervarfc.hu)