Mint ismeretes, Csóka Dániel, Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Vida Máté személyében már négy magyar felnőtt, illetve utánpótlás-válogatott játékosa van a szlovák élvonalban a második helyen telelő DAC-nak.

Ez létszám tovább bővülhet a közeljövőben a m7.sk híre szerint: a portál úgy tudja, hogy a dunaszerdahelyiek kiszemeltje a Budapest Honvéd támadó középpályása, Holender Filip, aki akár már a tavasszal a DAC segítségére lehet.

Más kérdés, hogy jelenleg fizetni kellene érte, hiszen élő szerződés köti Kispestre – ez a helyzet viszont csak a nyári áll fenn.  George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa a napokban árulta el, hogy Holender egyike azon három alapembernek, akinek az idény végén lejár a kontraktusa, így néhány hónap múlva szabadon / ingyen távozhatnak.

A 24 éves, szerbiai születésű játékos tíz éve került a Honvéd akadémiájára, majd a felnőtt csapatban 2013 tavaszán debütált. 2017-ben magyar bajnok lett a piros-feketékkel, 144 NB I-es mérkőzés áll már a háta mögött, ezeken 20 gólt szerzett – ősszel 18 találkozón 6-szor volt eredményes. A magyar válogatottban idén novemberben, a Finnország elleni Nemzetek Ligája-meccsen (2-0) játszott először – ezzel Holender lett a Honvéd történetének 100. válogatott játékosa.

DAC: “Ha a Fradi vagy a Vidi bekopogtat egy ajánlattal, meg kell hallgatnunk őket” – interjú a szlovák-magyarról és az NB I-es piacról, pénzekről