I. félidő:

Sok feljegyeznivaló nem akadt a szünetet megelőzően. Hol az egyik, hol a második csapat került némi mezőnyfölénybe, de ebből egyik fél sem profitált, helyzetet ugyanis csak elvétve tudtak kialakítani a játékosok.

A nem túl magas színvonalú, sok hibával tarkított játékrész legnagyobb lehetőségét a 23. percben hagyta ki a Honvéd. Gazdag szöglete után egyedül maradt Ugrai és 8 méterről, a kapuval szemből fejelhetett, ám pontatlan volt és a bal kapufa mellé bólintott.

II. félidő

Az első játékrész Bódig Tamásnak sem tetszhetett hiszen, már a szünetben kettőt cserélt, pályára küldve Balogh Norbertet is. Picit fel is tudta pörgezni a játékot a Honvéd, érdekes, hogy mégis a Puskás Akadémia lőtt kapufát Mance révén.

Ettől függetlenül inkább a kispestiek próbálták irányítani a játékot, ám a kapunál a vendégcsapat tűnt veszélyesebbnek. Például a 72. percben: ekkor Lovric nemes egyszerűséggel odapasszolta a labdát Mancénak a 16-oson belül, akit annyira meglepett a korai karácsonyi ajándék, hogy nem célzott elég pontosan, így Tujvel eldőlve védeni tudta a lövését.

A hajrában itt is, ott is akadt némi izgalom, van Nieff vagy Urblík lövésében, vagy akár Kiss Tamás – egy rossz labdaátvéel miatt meghiúsult – ziccerében benne volt a gól, mint ahogy Nagy Zsolt nagy mentése is kellett ahhoz, hogy Hidi ne szerezze meg a vezetést a kispestieknek.

Végül aztán Vanecek döntött: a csereként beállt cseh támadó egy elécsorgó labdát vágott a jobb sarokba a 92. percben (0-1).

A Honvéd vereségével maradt az utolsó helyen az OTP Bank Ligában, a piros-feketéket pedig három hét után megint a hajrában legyőző felcsútiak viszont felléptek a tabellán a 4. pozícióba.

OTP Bank Liga, 12. forduló:

Bp. Honvéd – Puskás Akadémia 0-1 (Vanecek 92.)

A meccs minden fontos mozzanata percről percre itt!

Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Lovric, Baráth, Tamás – Bocskay (Kamber, 87.), László (Kocsis D., 46.), Hidi, Gazdag – Eppel, Ugrai (Balogh N., 46.)

PAFC: Tóth B. – Spandler, Joao Nunes (Deutsch, 63.), Meissner, Nagy Zs. – van Nieff, Knezevic, Urblík – Slagveer (Weslen Junior, 77.), Mance (Vanecek, 84.), Kiss T.


Korábban: Mezőkövesd – Diósgyőr 2-1

Az NB I állása: