Szerdán kora délután pótolták be az NB I 1. fordulójából elhalasztott Puskás Akadémia-Honvéd bajnokit. Akkor a felcsútiak kérésére, a csapatukat sújtó koronavírus miatt halasztottak, most pedig a kispestieket tizedeli a járvány.

Az első félidő felejthető volt, sem a felcsúti, sem a kispesti együttes sem kockáztatott, igazából egy-egy kisebb helyzet adódott mindkét oldalon. Tíz percet kellett várni az első lövésre, akkor Urblík továbbított Slagveernek, 16 méterről eleresztett lökete a kapu fölé szállt. A 33. percben Tóth-Gábor indította a megiramodó Kocsist, lövése kijött Tóth kapusról, azonban a Honvéd játékosa becsúszva kapura lőtte a labdát, próbálkozását hárította a felcsúti hálóőr.

Fordulás után László a kapufát találta el, ám a játékvezető lest jelzett, a másik oldalon Knezevic beadása után Mance fejelhetett, de nem találta el a kaput. A hajrában mindkét csapat a biztonságra törekedett, inkább a védekezést választották a felek. A 70. percben Nagy beadása Plseket találta meg középen, gyors labdalevétel után Mancéhoz passzolt, a horvát támadó pedig Tujvel kapujába talált.

Apró szépséghiba, hogy Erdős József les miatt érvénytelenítette a találatot.

A hosszabbításban Meissner megszerezte a mindent eldöntő gólt, miután Van Nieff jobb oldali szabadrúgását továbbította Tujvel hálójába, így a mostani sikerrel megszakadt a felcsútiak négy meccs óta tartó nyeretlenségi sorozata.

NB I, 1. forduló

Puskás Akadémia-Honvéd 1-0 (Meissner 91.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Puskás Akadémia: Tóth B. – Spandler, Radics, Meissner, Nagy Zs. – Urblík (Plsek 18.), Van Nieff – Slagveer (Kiss T. 54.), Knezevic (Corbu 87.), Baluta (Tamás N. 54.) – Mance

Honvéd: Tujvel – Baráth, Kamber, Lovric – Kocsis (Kerezsi 77.), Szendrei, Hidi, Bocskay, Zsótér (Keresztes 93.) – Tóth-Gábor (Németh 66.), László D. (Kesztyűs 77.)