I. félidő:

Danilovic-bravúrokkal kezdődött a mérkőzés: előbb Cseri szélről leadott lövését, majd Berecz 19 méteres löketét ütötte ki a vendégek kapusa a 2. percben.

A 7. percben aztán Márkvárt 5 méteres lövését Szappanos védte, majd az első negyedóra végén megint a hazaiak hálóőre volt munkában, ekkor Drazic lépett ki ziccerben, de Szappanos jól mozdult ki a kapujából és védte a diósgyőri támadó 8 méteres lövését.

A 21. percben aztán vezetést szerzett a Mezőkövesd. Karan rántotta le Jurinát a 16-oson belül: 11-es a Mezőkövesdnek és sárga lap a diósgyőri védőnek, Cseri pedig a jobb sarokba gurította a labdát (1-0).

A DVTK bajait tovább tetézte, hogy nem sokkal később védelmének oszlopát, Karant elveszítette sérülés miatt (agyrázkodás gyanújával szállították kórházba a bekket), sőt, Shestakovot is ápolni kellett egy vérző fejseb miatt, ő utána azonban jókora kötéssel, de folytatni tudta a jobb bekk.

Szeles, majd Vadnai lövésében is benne volt a második gól (utóbbinál Danilovic védett nagyot), a játékrészt aztán Cseri és Pintér Attila sárgája zárta.

II. félidő:

Igyekezett aktivizáni magát a DVTK a szünet után, és voltak is lehetőségei az egyenlítésre, a legnagyobb helyzet pedig Drazic előtt adódott. A 65. percben a szerb támadó három mezőkövesdi védő között is kapura tudott törni, de aztán 13 méterről, senkitől sem zavartatva a bal kapufa mellé lőtt.

Ezt követően azonban a vendégek nem igazán tudtak odaérni a lapu elé, viszonylagos mezőnyfölényük a helyzetekben nem mutatta meg magát. A matyóföldiek viszont a hajrában, a csereként beállt Serderov szöglet utáni fejesével tulajdonképpen eldöntötték a mérkőzést (2-0).

Ez még akkor is így volt, ha a DVTK Drazic 11-esével szépített a hosszabbítás előtt (2-1), de egyenlíteni már nem tudtak a miskolciak.

A kövesdiek Pintér Attila vezetésével először győztek, megszakították hárommeccses hazai vereség-sorozatukat, ráadásul 2-1-es sikerükkel elmozdultak az utolsó helyről is. A DVTK viszont ötödik idegenbeli találkozóján is kikapott az idényben és visszasüllyedt a kiesőzónába.

OTP Bank Liga, 12. forduló:

Mezőkövesd – Diósgyőr 2-1 (Cseri 20. – 11-esből, Sederov 85., ill. Drazic 90. – 11-esből)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Katanec, Pillár, Vadnai (Vajda S., 55.) – Berecz, Cseri (Martic, 82.), Szeles, Besirovic, – Nagy D. (Serderov, 65.), Jurina (Vutov, 65.)

DVTK: Danilovic – Polgár, Karan, Hegedűs J. – Shestakov (Rui Pedro, 76.), Max, Iszlai (Ivanovski, 68.), Memolla – Hasani, Márkvárt, Drazic