Az OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati zárómérkőzésén a Paks a Budapest Honvéd csapatához látogatott azután, hogy az elmúlt két fordulóban nem szerzett gólt – a bajnokságban egyébként legeredményesebb – tolnai együttes.

I. félidő

A 9. percben a vendégek előtt adódott a mérkőzés első lehetősége. Osváth beadását Pethő fejelte nem sokkal a kispesti kapu fölé.

A 16. percben a kispestiek is helyzetbe kerültek, Nagy Dominik az ötös jobb sarkáról lőhetett, ám ballábas kísérlete a kapufa mellet elsuhant.

A félidő lefújása előtt a cserként beálló Ádám Martin fejelhetett hat méterről kapura, de bólintása nem késztette munkára Szappanos kapust, így az első félidőben nem született gól.

II. félidő

A második félidő elején Ádám passzolt az érkező Windecker elé, aki jobbal lőtt kapura az ötös jobb sarka elől, de kísérlete fölé szállt.

A 61. percben Hidi bal oldali beadását Machach beugorva öt méterről a kapu jobb sarkába fejelte, 1-0.

A 70. percben Lukic kezezése után büntetőt ítélt a VAR, melyet Ádám Martin szépen lőtt a jobb felsőbe, 1-1.

A hajrában Gale jobb oldali beadását Lukic juttatta kapura, de próbálkozása elcsúszott a jobb alsó sarok mellett.

A lefújás előtt Böde 16 méteres lövése csattant a jobb kapufán. Aztán a 91. percben Lukic vált le a védőjéről majd tette középre a labdát, amit az érkező Gale néhány méterről a kapuba pofozott, viszont a VAR les miatt nem adta meg a találatot. Több helyzet nem született, a Paks az ötödik, a Honvéd a hetedik helyre lépett előre.

NB I, 26. forduló

Honvéd-Paks 1-1 (Machach, 61., ill. Ádám, 71. – tizenegyesből)

Honvéd: Szappanos – Petkovic, Batik, Lovric, Doka (Tamás, 84.) – Nagy D. (Gale, 84.), Hidi, Petrusenko – Bőle (Májer,63.), Traore (Drazic, 63.), Machach (Lukic, 63.)

(cserék: Tujvel, Dúzs, Klemenz, Drazic, Tamás K., Lukic, Jonsson, Gale, Pantelic, Baráth, Kadiri, Májer)

Paks: Nagy – Vas, Szélpál, Lenzsér, Szabó, Medgyes – Vas (Szabó B., 66.), Haraszti (Böde, 66.), Balogh (Windecker, a szünetben)- Pethő (Ádám, 37.), Sajbán

(cserék: Rácz, Kinyik, Tamás O., Böde, Ádám, Kocsis, Kovács, Windecker, Szabó B.)