Honlapunkon is beszámoltunk róla, hogy a Budapest Honvéd 0-0-s döntetlent játszott a Villareal B ellen az új Bozsik Aréna szombat esti avatómérkőzésén. Mint ismeretes, a Európa Liga győztese pénteken jelentette be, hogy koronavírus-fertőzések miatt mégsem utazik el Budapestre, végül a Villareal a második csapatával lépett pályára a stadionavatón.

A szombati mérkőzést követő sajtótájékoztatón a kispestiek vezetőedzője, Horváth Ferenc beszélt a kialakult helyzetről.

– Amin tegnap keresztülment a csapat, az nem egy egyszerű dolog.

Azt sem tudtuk, hogy lesz-e mérkőzés, ha lesz, akkor milyen, vagy hogy miért nem jönnek. Ez nem egy sima felkészülés volt, mint ahogy az ember egy meccsre készül, hiszen még az edzés közben sem tudtuk, hogy fogunk-e egyáltalán játszani.

Edzés végére tudtuk meg, hogy jön a Villareal B. Így mondtam a mérkőzés előtt is, hogy ezáltal nagyon nem nyerhettünk ezen a meccsen, mert ha nyersz, akkor azt mondja mindenki, hogy a Villareal kettőt meg kell verni, ha kikapsz, akkor pedig az van, hogy ettől a csapattól is kikapsz. Azt gondolom, megmutatták, hogy a spanyol labdarúgás miért tart ott, ahol, remekül futballoztak. Örülök, hogy lement a mérkőzés és a játékosok megismerkedtek a stadionnal.