Alig 24 órával a Honvéd-Villarreal felkészülési mérkőzés előtt a spanyoloknál kötelező koronavírustesztet végeztek el, amely során kiderült, hogy két játékos is pozitív tesztet produkált, így az egészségügyi protokollnak megfelelően az érintett személyek karanténba kerültek.

A spanyol klub vezetősége úgy ítélte meg, hogy ebben a helyzetben legcélszerűbb, ha lemondja a tervezett magyarországi utazásokat – mivel társaikkal és a stábtagokkal fennáll a szoros kapcsolattartás – , köztük a Honvéd ellen 20 órakor kezdődő stadionavatót, valamint hétfőn esedékes Dinamo Kijev és a szerdai, Dárdai Pál által irányított Hertha BSC elleni meccset is, melyet Ausztriában játszottak volna a felek.

A Villarreal az egész héten a spanyolországi Ciudad Deportivában készül a megfelelő egészségügyi protokollt betartva – a következő edzés szombaton 10 órakor lesz – és az elkövetkező napokban két barátságos mérkőzést keresnek a térségben, hogy folytassák a felkészülést és a finomhangolást a következő szezonra. A fentebb említett két meccs helyett az Olympique Marseille ellen játszanának Unai Emery tanítványai július 31-én a Stade Vélodrome-ban.

Az esetre a Honvéd egyelőre nem reagált hivatalos felületein, így még arról sincs hír, hogy az Európa Liga-győztes Villarreal helyett kivel játszhatná a Honvéd a szombati stadionavatót, melyet az M4 Sport is műsorra tűzött.

A régi kispesti stadiont 2019 február közepén kezdték el bontani, és egy hónappal később már sor került az ünnepélyes alapkőletételre. A korszerű létesítmény – amelynek közvetlen környezete is teljesen megváltozott – idén tavaszra már elkészült: márciusban, a részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságon három csoportmérkőzésnek, illetve május végén-június elején a korosztályos torna további két találkozójának adott otthont.

A Budapest Honvéd viszont ennek ellenére albérletben maradt, így két és fél évig az MTK pályáján, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban vendégeskedett. A 2021/22-es szezontól viszont újra Kispesten vívja hazai találkozóit, és jövő szombaton az OTP Bank Liga első fordulójában az újonc Debreceni VSC-t fogadja. (MTI/csakfoci.hu)

FRISSÍTÉS: Cikkünk megjelenése után pár órával a Honvéd bejelentette, hogy a Villarreal B csapatával játszik a Bozsik Aréna szombati stadionavató meccsén.

Megerősítve: Elhalasztják a szezon első Vidi-Fradiját – megvan az új időpont