Mint ismert, az előzetes tervekkel ellentétben a Budapest Honvéd a Villarreal B csapatával volt kénytelen játszani a Bozsik Aréna szombati avatómeccsén, miután az EL-győztes első keretéből többen is pozitív koronavírustesztet produkáltak.

A kispesti szurkolók kedvét azonban ez sem vette el, így is nagy számban látogattak ki a stadionavatóra, ahol az első labdaérintés a névadó Bozsik József fiáé, Bozsik Péteré volt, de Puskás Ferenc dédunokája is részese volt a kezdőrúgásnak.

Bozsik Péter, Bárfy Antal és Mendelényi Dániel vágták át a szalagot. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Puskás Ferenc dédunokájának is jutott szerep a kezdőrúgásnál. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Jó iramban indult a mérkőzés, az első percekben mindkét oldalon akadt veszélyesebb szituáció, de a 10. percben mégsem egy helyzet, hanem egy csere miatt tapsolt az egész stadion, az első osztályú futballtól búcsúzó Djordje Kamber ugyanis vastaps kíséretében vonult le a Bozsik Aréna gyepéről, helyére Zsótér Donát érkezett.

Ezt követően Leal fejesét kellett védenie Szappanosnak, míg a másik oldalon Nagy Dominik lövésénél bravúrral hárított Jaime. Bőle is több alkalommal próbálkozott, de sikertelenül, míg a félidő vége felé Adriano fejese ment kevéssel mellé.

A szünet után nem sokkal könnyedén vezetést szerezhetett volna a Honvéd, miután Nono kapott ajándékba egy labdát, de hatalmas helyzetben kapu fölé bombázott. A folytatásban több cserét láthattunk, mint kapura tartó kísérletet, így sokáig nem kellett komolyabban közbeavatkozniuk a kapusoknak, míg nem a 72. percben Lozano ügyes szólója végén élesen lőtt, Szappanos bravúrral ütötte szögletre a kísérletet, a sarokrúgás után Abraham fejelt mellé.

A hajrában Baloghnak még volt egy pontatlan lövése, de nagyobb helyzet már egyik kapu előtt sem adódott, így nem esett gól a stadionavatón.

Felkészülési mérkőzés, stadionavató, Bozsik Aréna

Budapest Honvéd–Villarreal B 0-0

Budapest Honvéd: Szappanos (Tujvel, 75.) – Mezghrani (Kovács N., 46.), Klemenz (Talys, 75.), Baráth (Bardea, 75.), Tamás (Lovric, 75.) – Nono (Banó-Szabó, 75.), Kamber (Zsótér, 10.), Hidi (Májer, 75.) – Bőle (Balogh, 46.), Eppel (Gale, 75.), Nagy D. (Tóth-Gábor, 75.).

Villarreal B: Duran (Gómez, 46.) – Ángel Leal (Narro, 46.), Esmo (Galdon, 62.), La Fuente – Pereiro (Pacheco, 46.), Del Moral (Bueno, 62.), Goujón (Gerardo, 46.), Adriano (Adell, 46.), Fores (Ahn, 46.) – Collado (Murria, 46.), Medina (Lozano, 46.).

NB I-es edzőmeccsek: A Kisvárda nem bírt az NB II-es ellenfelével – az összes nyári találkozó egy helyen